ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Συνάντηση Αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής με Ύπατη Αρμοστεία

Συνάντηση Αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής με Ύπατη Αρμοστεία

Κλιμάκιο της Ύπατης Αρμοστείας συναντήθηκε στο Ηράκλειο με την Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής Μαρία Καναβάκη, στο ευρύτερο πλαίσιο συνεργασίας της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες με φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Στη συνάντηση έλαβαν μέρος υπηρεσιακά στελέχη της Διεύθυνσης Κοινωνικής Ανάπτυξης του Δήμου Ηρακλείου, εργαζόμενοι του Γραφείου της Ύπατης Αρμοστείας στο Ηράκλειο και η κ. Δήμητρα Καμπέλη εκ μέρους της Αναπτυξιακής Ηρακλείου.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής παρουσίασε στα στελέχη της Ύπατης Αρμοστείας την πορεία του Προγράμματος ESTIA στο Ηράκλειο και στην Κρήτη, αναφέρθηκε στη λειτουργία του Κέντρου Ένταξης Μεταναστών στο Δήμο Ηρακλείου και τους ενημέρωσε και για συλλογικότητες μεταναστών που διαμένουν και δραστηριοποιούνται στο Ηράκλειο.

Ακολούθησε συζήτηση επί ζητημάτων, που αφορούν σε πρόσφυγες, αιτούντες άσυλο και γενικότερα υπηκόους τρίτων χωρών και η Ύπατη Αρμοστεία εξέφρασε την επιθυμία για ακόμη πιο στενή συνεργασία με το Δήμο Ηρακλείου και ειδικότερα σε θέματα που αφορούν την εκπαίδευση προσωπικού αλλά κυρίως σε θέματα που αντιμετωπίζουν συχνά και αφορούν πρόσφυγες και μετανάστες.
Τα στελέχη της Ύπατης Αρμοστείας πρότειναν την πραγματοποίηση «Εκπαιδευτικού Σεμιναρίου στο πλαίσιο Ενδυνάμωσης Δημοτικών Υπαλλήλων» στα στελέχη της Κοινωνικής Υπηρεσίας αλλά και σε φορείς που εμπλέκονται σε ζητήματα προσφύγων και μεταναστών .

Στόχος του σεμιναρίου είναι η ενημέρωση των συμμετεχόντων για το νομικό καθεστώς διαφόρων ευαλωτων ομάδων (αιτούντες άσυλο, παιδιά, επιζήσασες/ώντες έμφυλης και σεξουαλικής βίας, θύματα βασανιστηριών, θύματα εμπορίας ανθρώπων ξενοφοβικές επιθέσεις) και βιώσιμες λύσεις για την αντιμετώπιση σχετικών ζητημάτων που προκύπτουν. Η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Μαρία Καναβάκη αναφερόμενη στην πρόταση για το Σεμινάριο επεσήμανε ότι «θα συμβάλλει σημαντικά στην επιμόρφωση των Στελεχών των Κοινωνικών Υπηρεσιών και συμφωνήθηκε η πραγματοποίηση ενός διήμερου Σεμιναρίου εντός του Απριλίου 2019».

 


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κρήτη

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video