ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Δημόσια Διαβούλευση για το Στρατηγικό Σχέδιο Ανθεκτικότητας του Δήμου Ηρακλείου

Δημόσια Διαβούλευση για το Στρατηγικό Σχέδιο Ανθεκτικότητας του Δήμου Ηρακλείου

Στο πλαίσιο του δημοκρατικού προγραμματισμού και της συμμετοχικής διαδικασίας που επιδιώκει η Δημοτική Αρχή, αρχίζει από σήμερα η δημόσια διαβούλευση του Στρατηγικού Σχεδίου Ανθεκτικότητας του Δήμου Ηρακλείου.

Το αναπτυξιακό όραμα του Δήμου Ηρακλείου σύμφωνα με το εγκεκριμένο Επιχειρησιακό του Πρόγραμμα, είναι να καταστεί: «Δήμος Έξυπνος, Ανθεκτικός, με ισχυρή Τουριστική και Πολιτιστική Ταυτότητα». Ειδικότερα:

Έξυπνος Δήμος, τόπος καινοτομίας, ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας, βελτιωμένης ποιότητας ζωής, ηλεκτρονικής και συμμετοχικής διακυβέρνησης, ενεργειακά αποδοτικός, με ισχυρή προστασία του περιβάλλοντος και βιώσιμη αστική κινητικότητα.
Ανθεκτικός Δήμος, τόπος με αποτελεσματικές υποδομές και δομημένη κοινωνική πολιτική, με οργανωμένες δομές πολιτικής προστασίας, συμμετοχικά δίκτυα αλληλεγγύης και προστασία της απασχόλησης και της ασφάλειας των πολιτών.

Δήμος με ισχυρή Πολιτιστική και Τουριστική Ταυτότητα, Δήμος πόλη φάρο πολιτισμού, με ισχυρή δημιουργική βιομηχανία, ελκυστικές τουριστικές υπηρεσίες και προϊόντα με ισχυρή συνεισφορά στην τοπική οικονομία.

Από αυτές τις αστικές ταυτότητες, έχει ήδη καταρτιστεί και παρακολουθείται η υλοποίηση του επιμέρους στρατηγικού και επιχειρησιακού σχεδίου «Ηράκλειο: Έξυπνη Πόλη», ενώ εκπονήθηκε το στρατηγικό σχέδιο τουριστικού marketing και αναπτύσσεται ήδη ένας από τους άξονές του, η τοπική γαστρονομία ως τουριστικός προορισμός.

Για τον τρίτο άξονα, την Ανθεκτική Πόλη, έχουν εκπονηθεί επιμέρους πολιτικές και έχουν πραγματοποιηθεί πλήθος δράσεων. Όμως απαιτείται να συνταχθεί ένα ολοκληρωμένο στρατηγικό σχέδιο, που θα συνδέει όλες τις επιμέρους πολιτικές στην πολιτική προστασία, την κοινωνική πολιτική και την δια βίου μάθηση. Επίσης πρέπει να υιοθετηθούν αντικειμενικοί δείκτες αξιολόγησης με βάσει διεθνή στάνταρ, με τους οποίους θα παρακολουθείται η πορεία υλοποίησης των δράσεων.

Η Στρατηγική Ανθεκτικότητας του Ηρακλείου θα περιλαμβάνει μια σειρά διακριτών αλλά και αλληλένδετων δράσεων με σαφές όραμα για την αντιμετώπιση των αιφνίδιων κρίσεων και χρόνιων πιέσεων που αντιμετωπίζει ή ενδέχεται να αντιμετωπίσει η πόλη μας. Η εν λόγω Στρατηγική συνδέει νέες δράσεις ανθεκτικότητας με υφιστάμενα προγράμματα και δράσεις του Δήμου Ηρακλείου.

Το προς διαβούλευση κείμενο τίθεται σε δημόσια διαβούλευση έως και την Παρασκευή 19/04/2019. Το πλήρες τεύχος καθώς και συνοπτική παρουσίαση αυτού, βρίσκεται αναρτημένο στην ιστοσελίδα του Δήμου Ηρακλείου (www.heraklion.gr) και μπορούν επ’ αυτού να υποβάλλονται παρατηρήσεις και προτάσεις από πολίτες, συλλογικότητες, ιδρύματα, καθώς και τοπικούς, κοινωνικούς και οικονομικούς φορείς. Οι προτάσεις και παρατηρήσεις που θα προκύψουν από τη διαβούλευση, θα ενσωματωθούν στο τελικό κείμενο που θα προκύψει, κατόπιν αξιολόγησής τους από την αρμόδια Επιτροπή Παρακολούθησης και Παραλαβής του Δήμου για τη Στρατηγική της Ανθεκτικότητας.

Οι προτάσεις και παρατηρήσεις θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά στο e-mail του Τμήματος Προγραμματισμού και Οργάνωσης, stavrakakis-y@heraklion.gr (υπόψη κου Γιάννη Σταυρακάκη).


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κρήτη

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video