ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

18ο Αντιπολεμικό Διήμερο

18ο Αντιπολεμικό Διήμερο

Η Ενωτική Πρωτοβουλία Φοιτητών Πολυτεχνείου Κρήτης, μαζί με το σχήμα ΣΑΜΠΟΤΑΖ-ΕΑΑΚ ΤΕΙ Χανίων, διοργανώνουν για 18η συνεχή χρονιά το Αντιπολεμικό Διήμερο πολιτικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων στα Χανιά. Μετά από 18 χρόνια το Αντιπολεμικό Διήμερο φαντάζει πιο επίκαιρο από ποτέ. Στη σημερινή πολιτική συγκυρία με την όξυνση των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, που παίρνει την ειδική μορφή στη περιοχή μας της σύγκρουσης των αστικών τάξεων Ελλάδας-Τουρκίας και με τις ανακατατάξεις στην περιοχή των Βαλκανίων(συμφωνία Πρεσπών), χρειάζεται μια ενιαία διεθνιστική απάντηση με βασικά αιτήματα τα ζητήματα της ειρήνης και συνεργασίας των λαών, γύρω από τη σύγκρουση στη Μέση Ανατολή, τη Λατινική Αμερική, τα Βαλκάνια και τον ελληνοτουρκικό ανταγωνισμό.
Σε ένα σκηνικό, με ολοένα και κλιμακούμενες πολεμικές αναμετρήσεις, ολόκληροι λαοί πληρώνουν με την ίδια τους τη ζωή την δίψα των λίγων για περισσότερα κέρδη και ταυτόχρονα στην Ελλάδα το κεφάλαιο και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ σε πλήρη σύμπλευση με την ΕΕ κάνουν ότι μπορούν ώστε να εφαρμοστούν τα σκληρά μέτρα εις βάρος των εργαζομένων, των συνταξιούχων, της νέας γενιάς. Παράλληλα, συντελείται επίθεση στα δικαιώματα των εργαζόμενων και της νεολαίας, με τη συζήτηση για κατάργηση του ασύλου να επανέρχεται στο προσκήνιο.
Βομβαρδισμοί και θύματα λοιπόν στη Μέση Ανατολή, φτώχεια και εξαθλίωση στην Ελλάδα, προσπάθεια επιβολής του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια και επέμβασης στη Λατινική Αμερική αποτελούν το σύγχρονο σκηνικό του πόλεμου που καλούμαστε όλοι να διαλέξουμε στρατόπεδο. Προσπαθούν να μας κάνουν να συνηθίσουμε την μετανάστευση, την ανεργία και την ανασφάλεια. Προσπαθούν να μας πείσουν καθημερινά μέσα από τα ΜΜΕ ότι δεν υπάρχει εναλλακτική λύση.
Σε όλα αυτά εμείς τους απαντάμε: αγώνας μαζικός και ξεσηκωμός. Αγώνας από φοιτητές και εργαζόμενους σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ γιατί μπορούμε και πρέπει να διασφαλίσουμε την λειτουργία των πανεπιστημίων και τον δημόσιο χαρακτήρα τους. Αγώνας από όλους τους εργαζόμενους και τον λαό για να σταματήσει η αντιλαϊκή επίθεση, για την απεμπλοκή από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς ΕΕ και ΝΑΤΟ. Έμπρακτη αλληλεγγύη και αγώνας τώρα για το σταμάτημα των ιμπεριαλιστικών πολέμων που καταστρέφουν ολόκληρους λαούς.
** Η Ενωτική Πρωτοβουλία και το ΣΑΜΠΟΤΑΖ είναι ανεξάρτητα αριστερά σχήματα που δρουν στο Πολυτεχνείο Κρήτης και στο ΤΕΙ Χανίων αντίστοιχα καθώς και στην πόλη των Χανίων και έχουν επιλέξει το Αντιπολεμικό Διήμερο να γίνεται χωρίς είσοδο, ώστε να μπορεί ο καθένας να το παρακολουθήσει. Καθώς είμαστε αντίθετοι στη λογική συνεργασίας με χορηγούς, ζητάμε την οικονομική ενίσχυση όλων εσάς που έρχεστε και στηρίζετε το Φεστιβάλ μας

 

Παρασκευή 12 Απρίλη
18:00 Συζήτηση με θέμα: Διεθνής αγώνας για την παιδεία που μας αξίζει. Η απάντηση του εκπαιδευτικού κινήματος στις αναδιάρθρωσεις
Ομιλητές:
• Αιμιλία Τσαγκαράτου, εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης
• Αλέξανδρος Μινωτάκης, υποψήφιος διδάκτορας ΕΚΠΑ
• Μάνθος Κυριακόπουλος, αναπληρωτής εκπαιδευτικός και μέλος του ΔΣ ΣΕΠΕ Ρεθύμνου

21:00 Συναυλία με τους:
• Ρεμπέτικο γλέντι με τους : Παναγιώτη Καπιζιώνη-μπουζούκι, Βασιλική Τσιφτσή- τραγούδι, Χριστόφορο Παπανικολάου- κιθάρα, Αλέξανδρο Κανακάκη-κλαρίνο, Οδυσσέα Τσιλιπάκο-μπουζούκι
• Μελίνα Κανά
• Νίκος και Αντώνης Ξυλούρης

 

Σάββατο 13 Απρίλη

18:00 Συζήτηση με θέμα: ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΧΙ ΣΕ ΕΕ-ΝΑΤΟ! Το διεθνές αντιπολεμικό κίνημα σηκώνει κεφάλι απέναντι στον ιμπεριαλισμό
Ομιλητές:
• Άγγελος Κωσταμπάρης, Μέλος του Πανελλαδικού Αντιπολεμικού Kινηματικού Συντονισμού
• Γιώργος Μιχαηλίδης, ιστορικός
• Δημήτρης Σαραφιανός, Δικηγόρος, μέλος του ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών
21:00 Συναυλία με τους:

• Hemingway’s
• Rationalistas
• Zoro&Buzz


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κρήτη

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video