ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Ρεκόρ βροχής στα Χανιά

Ρεκόρ βροχής στα Χανιά

Τρομακτικά μπορεί κάποιος να χαρακτηρίσει τα ύψη των βροχοπτώσεων στα Χανιά, το φετινό χειμώνα, καθώς όπως προκύπτει από τα βροχομετρικά στοιχεία του Δικτύου Μετεωρολογικών Σταθμών Νομού Χανίων υδρολογικής περιόδου Σεπτεμβρίου 2018- 20 Φεβρουαρίου 2019, σε περιοχές και όχι μόνο, όπως η Ασή Γωνιά, σε κάποιες περιπτώσεις ξεπέρασαν ακόμα και τα 3 μέτρα!

Προφανώς, αυτές οι τεράστιες ποσότητες νερού που έπεσαν στο νομό είναι και η αιτία των καταστροφών που σημειώθηκαν στα Χανιά, καταστρέφοντας στην κυριολεξία τις υποδομές του τόπου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που εμφανίζει σχετικός πινάκας του μετεωρολόγου κ. Μανώλη Λέκκα σε περιοχές των Χανίων όπως η Ασή Γωνιά, το ύψος της βροχής έφθασε τα 3.062 χιλιοστά, ενώ και στην περιοχή του Ασκύφου, άγγιξε τα 3.014 χιλιοστά.

vroxi xiliosta xania lekkas

Τα 2.705 χιλιοστά έφτασε επίσης το εξάμηνο αυτό το ύψος της βροχής στον Σέμπρωνα, ενώ στον Ομαλό συγκεντρώθηκαν 2.054 χιλιοστά βροχής. Στην πεντάδα με τα μεγάλα ύψη βροχής το διάστημα αυτό στον νομό Χανίων συγκαταλέγεται και η περιοχή Έλος Χανίων με 1.678 χιλιοστά, ενώ συγκριτικά με τις άλλες περιοχές το μικρότερο ύψος βροχής συγκέντρωσε η Γαύδος (630 χιλιοστά).

Ενδεικτικό των έντονων βροχοπτώσεων που σημειώθηκαν στον νομό είναι το γεγονός ότι μέσα σε μόλις πέντε ημέρες (12-17 Φεβρουαρίου) στην περιοχή του Σέμπρωνα καταγράφηκαν 485 χιλιοστά βροχής, στην περιοχή του Ασκύφου 458 χιλ. και στην Ασή Γωνιά 408 χιλ. Παράλληλα από 23 έως 28 Φεβρουαρίου, οπότε και είχαμε την καταστροφική κακοκαιρία, η περιοχή του Ασκύφου συγκέντρωσε 623 χιλιοστά, η Ασή Γωνιά 573, και ο Σέμπρωνας 504. Να σημειωθεί ότι μεγάλο ύψος βροχής, και συγκεκριμένα 1.148 χιλιοστά, είχε καταγραφεί στα Χανιά το έτος 1976.

Πηγη zarpanews.gr


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κρήτη

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video