ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Οι «Τσαχπινομπιρμπιλιάρηδες» μεγάλοι νικητές στο 17ο Κυνήγι Θησαυρού Δήμου Μυλοποτάμου

Οι «Τσαχπινομπιρμπιλιάρηδες» μεγάλοι νικητές στο 17ο Κυνήγι Θησαυρού Δήμου Μυλοποτάμου

Η ομάδα «Τσαχπινομπιρμπιλιάρηδες» από τα Αγγελιανά κέρδισαν το 17ο Κυνήγι Θησαυρού Δήμου Μυλοποτάμου. Το παιχνίδι πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 3 Μαρτίου και οργανώθηκε από την ομάδα «Κίτρα» του Πολιτιστικού Συλλόγου Γαράζου υπό την αιγίδα της Αντιπεριφέρειας Ρεθύμνου και του Οργανισμού Πολιτισμού Τουρισμού και Νέας Γενιάς Δήμου Μυλοποτάμου «Ο Αυλοπόταμος».

Το σενάριο του φετινού κυνηγιού έβαλε τις ομάδες σε μια αγωνιώδη αλλά κεφάτη διαδρομή, προκειμένου να βρουν το βασικό υλικό που έλειπε από ένα παλιό συνταγολόγιο ιατροφιλοσοφίας. Η ιστορία ήθελε, όπως η πρακτική γιατρός του Μυλοποτάμου από το Φαράτσι, η «Ρία Μακαρία – Τέως Εμπειρία», που ακολουθούσε τις παλιές συνταγές και τα γιατροσόφια των προγόνων της με επιτυχία, να έχει φύγει από την ζωή, αλλά οι κληρονόμοι της, δηλαδή, οι οκτώ επιστήθιες φίλες της, δεν μπορούσαν να εκτελέσουν καμία συνταγή με επιτυχία. Η μία αποτυχία ακολουθούσε την άλλη. Θάνατοι και αρρώστιες απειλούσαν όσους «έπεφταν» στα χέρια των οκτώ γυναικών, που είχαν γίνει ο φόβος και ο τρόμος … των ασθενών, οι οποίοι έλπιζαν σε ένα θαύμα! Έλειπε το βασικό υλικό. Έτσι κλήθηκαν όλες οι ομάδες του Μυλοποτάμου να το βρουν για να συμπληρωθεί το παλιό συνταγολόγιο, με τις δόσεις των φαρμάκων, τα κατάλληλα υλικά, τα ξόρκια και τις γητειές.

Συνταγές και συμβουλές ιατροφιλοσόφων σε συνδυασμό με ιατρικά υλικά και «ισχυρή δόση» από χιούμορ, οδήγησαν τις ομάδες από σημείο σε σημείο. Η διαδρομή ξεκίνησε έξω από το σπίτι της αείμνηστης Μαριάννας Πολυμίλη, ως τιμητική αναφορά στην μνήμη της, καθώς ήταν η υπεύθυνη πολιτισμού του πρώην Δήμου Γεροποτάμου, όταν ξεκίνησε ο θεσμός αυτός. Συνέπεσε, μάλιστα, η απόδοση της οφειλόμενης τιμής από την ομάδα «Κίτρα» με το ετήσιο μνημόσυνο της αγαπημένης Μαριάννας και όλες οι ομάδες πέρασαν, πριν πάρουν τον γρίφο τους, από την εκκλησία του Αχλαδέ και άναψαν κεράκι στην μνήμη της. Ακολούθως οι ομάδες γρίφο – γρίφο πέρασαν: 1) από το παλιό Δημοτικό Σχολείο Πασαλιτών, όπου πριν πολλές δεκαετίας φιλοξενούνταν παιδικές κατασκηνώσεις, 2) από την πρωτοποριακή επιχείρηση τυποποίησης ελαιολάδου και προϊόντων ελαιολάδου Cretanthos στα Αγγελιανά, 3) το Κειμηλιαρχείο Μελιδονίου, 4) τον Ι.Ν. Αγίου Γερασίμου του Περδικάρη στο Χουμέρι, 5) την Βίλλα Ακόντιο του Ολυμπιονίκη Μύρωνα Ανυφαντάκη στο Πάνορμο, 6) το Βαρύ Πηγάδι ή Πηγάδι του Βαρή στον Ορθέ, 7) το υπαίθριο έργο τέχνης «Εν τούτων Νίκα» στον Άγιο Σίλα, 8) το παλιό εστιατόριο του Σπαλαράκη στο Πέραμα, 9) το Μνημείο Ηρώων του Εξάντη, 10) την Βρύση των Μαργαριτών, 11) από την Καλανδαρέ, στην οποία ζούσε ο Πασάς Μουλάς Σκοτούλιος, 12) από την παλιά λαϊκή αγορά του Περάματος και το παλιό βενζινάδικο Δασκαλάκη, 13) από τον Ι.Ν. Αρχαγγέλου Μιχαήλ στο Πάνορμο που είχαν χτίσει οι Σκουλάδες του Γαράζου, 14) τον Ι.Ν. Αγίας Αναστασίας Φαρμακολύτριας στην Αγιά, 15) από το σπήλαιο με τους φυσικούς σχηματισμούς «Γκουρ» στα Κεραμωτά, 16) το παλιό σχολείο των Πλευριανών όπου φοίτησε ο Πλευριανός λόγιος και θεατρικός συγγραφέας Νίκος Ορφανός και 17)  από την προτομή του ήρωα Δεληδάκη στο Άνω Τριπόδο. Στην συνέχεια οι ομάδες λάμβαναν μια ομπρέλα με πολύχρωμα πανάκια και αριθμούς σχηματισμένους με αστέρια. Έπρεπε ουσιαστικά να μελετήσουν ένα έναστρο θόλο και να βρουν το σύνθημα που θα τους βοηθούσε για την εύρεση του θησαυρού. Η λύση ήταν «Αστεροειδής Πανάκεια» που έχει τον αύξοντα αριθμό 2878, ο οποίος σχηματίζονταν από τα αστέρια. Να σημειωθεί, ότι η Πανάκεια ήταν ανθρωπόμορφη δευτερεύουσα θεότητα της ελληνικής μυθολογίας, συνυφασμένη με την έννοια της θεραπείας και ειδικά της βοτανοθεραπείας επί πάσας νόσου. Προς τούτο και σε όλα τα σημεία που προηγήθηκαν, οι ομάδες εύρισκαν ονόματα βοτάνων που σχετίζονται με τις θεραπείες των παλαιών βιβλίων ιατροφιλοσοφίας που χρησιμοποίησαν οι οργανωτές για το παιχνίδι. Ειδικά για το Βαρύ Πηγάδι του Ορθέ, αξίζει να σημειωθεί πως είχε γίνει χρήση ατόφιου εδαφίου από το «Γεωπονικόν» του Αγάπιου Μοναχού του Κρητός, που γράφτηκε το 1600.

Ο τελικός γρίφος ήταν ένα ρολόι το οποίο έκανε χρήση της ώρα «Ζούλου», η οποία αποτελεί παγκόσμια στρατιωτική ώρα και έχει αντικαταστήσει την ώρα Γκρίνουιτς. Ο τελικός γρίφος με την μορφή πάζλ είχε δοθεί στις ομάδες αρκετές ημέρες νωρίτερα και συμπληρώθηκε σταδιακά κατά τη διάρκεια του τελικού παιχνιδιού. Ο σωστός υπολογισμός των ωρών και η μετατροπή τους σε γράμματα, οδηγούσε, εφόσον γινόταν ορθός αναγραμματισμός, στο Υποθηκοφυλακείο Περάματος. Εκεί η ηρωίδα του παιχνιδιού «Ρία Μακαρία - Τέως Εμπειρία», είχε προστατεύσει την σελίδα του βιβλίου της με το βασικό υλικό για την επιτυχία των συνταγών της. Το υλικό ήταν το κίτρο! Το ανακάλυψαν, κερδίζοντας το παιχνίδι οι «Τσαχπινομπιρμπιλιάρηδες» από τα Αγγελιανά, που πανηγυρίζουν την 4η νίκη τους σε αυτό το θεσμό. Το έπαθλο, ένα συλλεκτικό έργο τέχνης που απεικονίζει το «χρυσό μήλο των Εσπερίδων», το κίτρο, φιλοτέχνησαν οι καλλιτέχνες της ΚΟΙΝΣΕΠ ΜΑΔΕΡΙ από το Ρέθυμνο.  

Χρυσός χορηγός του φετινού παιχνιδιού ήταν ο Γεώργιος Ι. Σιγανός από το Φαράτσι, επιχειρηματίας στις Η.Π.Α. και μεγάλος χορηγός ο Γιάννης Αλεξάκης των φροντιστηρίων City Languages στο Πέραμα. Οι δύο επιχειρηματίες παρευρέθηκαν στο μεγάλο παιχνίδι και οι οργανωτές τους απευθύνουν θερμές ευχαριστίες, όπως και σε όλους όσοι έμπρακτα στήριξαν την μεγάλη διοργάνωση που διήρκεσε ένα ολόκληρο μήνα.  

Οι οργανωτές απευθύνουν ένα μεγάλο ευχαριστώ στον σκιτσογράφο ΑΡΚΑ, που έδωσε το κεντρικό σχέδιο της φετινής αφίσας του κυνηγιού, καθώς και στην Πρέσβειρα Κρητικού Πολιτισμού, ηθοποιό, κ. Μαρία Τζομπανάκη που «ενσάρκωσε» το πνεύμα της «Ρίας Μακαρίας – Τέως Εμπειρίας» στον χορό των ομάδων, δίδοντας το έναυσμα για το μεγάλο παιχνίδι που ακολούθησε με τον γενικό τίτλο «Citron Anatomy».


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κρήτη

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video