ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Ο Σταύρος Θεοδωράκης στα χωριά των Χανίων

Ο Σταύρος Θεοδωράκης στα χωριά των Χανίων

Προτεραιότητα τώρα είναι να βοηθηθούν οι άνθρωποι που έχασαν, αυτές τις μέρες, ό,τι είχαν και δεν είχαν και ταυτόχρονα να αποκατασταθούν οι ζημιές στο οδικό δίκτυο και να ηλεκτροδοτηθούν ξανά τα χωριά. Αυτό δήλωσε στους δημοσιογράφους στα Χανιά, ο Σταύρος Θεοδωράκης που την Τετάρτη επισκέφθηκε τις περιοχές που επλήγησαν από τα πρωτοφανή καιρικά φαινόμενα. Ο επικεφαλής του Ποταμιού ενημερώθηκε από τον Αντιπεριφερειάρχη, Αποστόλη Βουλγαράκη ενώ με τον δήμαρχο Πλατανιά, Γιάννη Μαλανδράκη επισκέφθηκαν τους Λάκκους, όπου πολλά σπίτια κατέρρευσαν τις τελευταίες ώρες. Τόσο οι Λάκκοι, όσο και τα γειτονικά χωριά παραμένουν χωρίς νερό, φως τηλέφωνο. Η κατάσταση είναι τραγική, είπε ο Σταύρος Θεοδωράκης στους δημοσιογράφους, εξηγώντας ότι σε πολλά τμήματα του οδικού δικτύου έχουν ανοίξει τάφροι, έχει υποχωρήσει η άσφαλτος, γεγονός που κάνει την επικοινωνία μεταξύ των χωριών από δύσκολη, έως αδύνατη, σε πολλές περιπτώσεις.

Όπως είπε ο δήμαρχος Πλατανιά κ. Μαλανδράκης, οι βλάβες δεν μπορούν να αποκατασταθούν με ένα δύο συνεργεία που θα φθάσουν από την Αθήνα, αλλά χρειάζεται μια οργανωμένη επιχείρηση, η οποία θα ενισχυθεί όχι μόνο από την Περιφέρεια, αλλά και από το κεντρικό κράτος και την Ε.Ε.
Ο Σταύρος Θεοδωράκης από την πλευρά του, τον διαβεβαίωσε ότι το Ποτάμι θα πιέσει τόσο σε ευρωπαϊκό, όσο και σε κεντρικό επίπεδο, ώστε να υπάρξουν άμεσα αποτελέσματα τις επόμενες μέρες.
Τον Σταύρο Θεοδωράκη συνόδευαν τα τοπικά στελέχη του Ποταμιού Χρήστος Γιακουμάκης, Κωνσταντίνος Πιτσιγαυδάκης, Νίκος Φουρναράκης και Κατερίνα Φαντάκη .

Ολόκληρη η δήλωση του Σταύρου Θεοδωράκη στην ΕΡΤ έχει ως εξής:

Οι καταστροφές είναι ανυπολόγιστες. Προφανώς, η πρώτη σκέψη είναι σήμερα στους ανθρώπους που είναι αποκλεισμένοι, στους ανθρώπους που θέλουν βοήθεια, στους ανθρώπους που πρέπει να τρέξει η πολιτεία να τους ενισχύσει, καθώς έχασαν τις περιουσίες τους.

Αλλά, θα πρέπει να δούμε τι θα κάνουμε για τα μεγάλα δημόσια έργα. Υπάρχουν πράγματα που πρέπει να γίνουν άμεσα και ελπίζουμε ότι θα γίνουν. Να πιέσουμε, γι’ αυτό υπάρχουν κονδύλια και στην Ευρωπαϊκή Ένωση που μπορούν να δεσμευτούν για τα Χανιά, ώστε να αποκαταστήσουμε κάποια μνημεία. Εδώ, η γέφυρα, είναι ένα μνημείο της Κρήτης φτιαγμένο από το 1908, από τα παλαιότερα μνημεία μαζί με τη Δημοτική Αγορά. Πρέπει λοιπόν όλα αυτά να ξαναφτιαχτούν από την αρχή. Να ξεχάσουμε μετά από λίγα χρόνια αυτή τη μεγάλη καταστροφή και πρέπει στο τέλος της ημέρας να σκεφτούμε τη συμπεριφορά μας απέναντι στη φύση. Δηλαδή, υπάρχει μια κλιματική αλλαγή και πρέπει να ληφθούν μεγάλες αποφάσεις στην Ε.Ε, ώστε αυτά τα φαινόμενα να μην είναι συνεχώς επαναλαμβανόμενα. Να παραδώσουμε τον τόπο στα παιδιά μας αλλά να τους παραδώσουμε και μια άλλη σχέση με το περιβάλλον.


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κρήτη

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video