ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Συνάντηση των εταίρων του προγράμματος «A2UFood»

Συνάντηση των εταίρων του προγράμματος «A2UFood»

Ο Δήμος Ηρακλείου συμμετείχε στις 25 και 26 Φεβρουαρίου, σε διήμερη τεχνική συνάντηση εργασίας στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, ως Επικεφαλής Εταίρος, στο πρόγραμμα Κυκλικής Οικονομίας με τίτλο «Αποφευκτέα και Μη Τροφικά Υπολείμματα: Μια Ολιστική Προσέγγιση Διαχείρισης για Αστικές Περιοχές» και ακρωνύμιο «A2UFood».

Η πρόταση υποβλήθηκε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο πλαίσιο του προγράμματος «Αστικές Καινοτόμες Δράσεις» (UIA), μαζί με 312 προτάσεις από ολόκληρη την Ευρώπη. Από τις προτάσεις αυτές, εγκρίθηκαν μόλις οι 16 και ο Δήμος Ηρακλείου ήταν 2ος στη σχετική κατάταξη.

Από το Δήμο Ηρακλείου συντόνισε την Τεχνική Συνάντηση Καθοδήγησης «Steering Committee and Board Meeting», η Συντονίστρια του Έργου, Προϊσταμένη Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Ρένια Δρόσου και συμμετείχαν  ο Υπεύθυνος Έργου Μανώλης Σκαρβελάκης, η Τεχνική Υπεύθυνη Πόπη Μπάλτηρα και η Τεχνική Συνεργάτης Μαρούλα Σχίζα. Η ατζέντα περιλάμβανε ειδική συνάντηση με την Expert – Ειδική Σύμβουλο του Προγράμματος «Αστικές Καινοτόμες Δράσεις» (UIA), Χριστίνα Μαρούλη, επικέντρωση σε ορόσημα, χρονοδιάγραμμα και αναφορά προόδου.

Υπενθυμίζεται ότι εταίροι του προγράμματος είναι ο Ενιαίος Σύνδεσμος Διαχείρισης Απορριμμάτων Κρήτης Ε.Σ.Δ.Α.Κ. με εκπρόσωπο τον Διευθυντή Νίκο Στυλιανίδη, το ΤΕΙ Κρήτης με εκπρόσωπο τον Αντιπρύτανη Θρασύβουλο Μανιό και τον Τεχνικό Συνεργάτη Ιωάννη Δαλιακόπουλο, το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο με εκπρόσωπο την Κάτια Λαζαρίδη, το Πανεπιστήμιο Κρήτης με εκπρόσωπο την Κέλλυ Βελώνια, το Enviroplan AE με εκπρόσωπο τον Χρήστο Τσομπανίδη και το Πανεπιστήμιο της Στουτγάρδης της Γερμανίας με εκπρόσωπο τον Gerald Hafner.

 Οι δράσεις που περιλαμβάνει το A2UFOOD κινούνται στις ακόλουθες κατευθύνσεις:

 

  1. Αξιοποίηση του περισσεύματος τροφής και συγκεκριμένα το φαγητό που μένει αδιάθετο και άθικτο στις κουζίνες των εστιατορίων,ως πρώτη ύλη για την παρασκευή φαγητού και τη διάθεσή του μέσα από το Εστιατόριο του Δήμου Ηρακλείου που θα δημιουργηθεί στο πλαίσιο του Προγράμματος.
  2. Δημιουργία Μονάδας Βιοπλαστικού Υλικού για την Παραγωγή κομποστοποιήσιμων σακούλων από τροφικά υπολείμματα των χώρων μαζικής εστίασης και διάθεση των σακουλών στους πολίτες που συμμετέχουν στις δράσεις  κομποστοποίησης του Προγράμματος. 
  3. Ενίσχυση της δράσης της Κομποστοποίησης,μεΚομποστοποιητές γειτονιάς, Κομποστοποιητές σε νοικοκυριά και σε κοινόχρηστους οριοθετημένους χώρους.
  4. Δημιουργία Έξυπνης Κάρτας, η οποία θα συνδέεται με την κάρτα αγορών του σούπερ μάρκετ κάθε καταναλωτή και μέσω της οποίας ο πολίτης θα πληροφορείτε για το ποια τρόφιμα που έχει στο ψυγείο του πλησιάζουν στη λήξη τους, αλλά και για το πώς μπορεί να τα μαγειρέψει, προτείνοντάς του διάφορες συνταγές και παράλληλα εξοικονομώντας του χρήματα.
  5. Δωρεάν Διάθεση Πιλοτικού εξοπλισμού και εκπαίδευσης χρήσης του, σε κουζίνες ξενοδοχείων, για την διαχείριση της διάθεσης τροφίμων με στόχο την εξοικονόμηση οικονομικών και φυσικών πόρων.

Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κρήτη

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video