ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Ενεργοί Πολίτες: Ανοικτή επιστολή για διοργάνωση διεθνούς συνεδρίου για τον Μινωικό Πολιτισμό

φωτογραφία αρχείου

Τη διοργάνωση Διεθνούς Συνεδρίου για το Μινωικό Πολιτισμό προτείνει, με ανοικτή επιστολή, που απέστειλε στην ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού, στις συναρμόδιες υπηρεσίες και φορείς της Κρήτης η Δημοτική Παράταξη του Ηρακλείου "Ενεργοί Πολίτες".

Θεωρώντας πως αποτελεί υποχρέωση για το Ηράκλειο, το οποίο φιλοξενεί την Πρωτεύουσα-Μητρόπολη του Μινωικού Πολιτισμού, την Κνωσό, αυτή η διοργάνωση, καλεί σε συστράτευση όλους ώστε να αναδειχθεί και να επαναπροσδιοριστεί η σημασία αυτού του κορυφαίου Πολιτισμού που διαρκώς μας τροφοδοτεί με νέα ευρήματα και παράλληλα να προστατευθούν οι υλικές μαρτυρίες του.

Ακολουθεί η ανοικτή επιστολή:

Είναι παγκοσμίως αποδεκτό πως η Κρήτη είναι το λίκνο του Μινωικού Πολιτισμού, ενός Πολιτισμού που ως τις μέρες μας φωτίζει με τη λαμπρότητα του ολόκληρο τον κόσμο εξακολουθώντας να απασχολεί με τα ευρήματα του αρχαιολόγους, ερευνητές και μελετητές σε όλα τα μήκη και πλάτη του Πλανήτη, σε μια προσπάθεια να κατανοηθεί πλήρως και να αποκρυπτογραφηθεί στις επιμέρους πτυχές του.

Η Δημοτική Παράταξη του Ηρακλείου « Ενεργοί Πολίτες» εξ αρχής οραματίστηκε και συμπεριέλαβε στο πρόγραμμα της την οργάνωση ενός Διεθνούς Συνεδρίου για το Μινωικό Πολιτισμό. Επιθυμία της με αυτό τον τρόπο να τονίσει την υποχρέωση του Ηρακλείου , ως τόπου φιλοξενίας της Πρωτεύουσας-Μητρόπολης , του Κοσμολογικού Κέντρου αυτού του Πολιτισμού με εμβέλεια σε όλο το Αιγαίο, την Ελλάδα και την Ανατολική Μεσόγειο, της Κνωσού , να αναδείξει και να επαναπροσδιορίσει τις διαστάσεις και τη σημασία του Μινωικού Πολιτισμού αλλά και όσα πρέπει σήμερα να κάνουμε φορείς και πολίτες για την προστασία του.
Το όραμα μας αυτό θεωρούμε πως ήλθε η ώρα να γίνει όραμα όλων και πράξη με τη συνεργασία πολλών, καθώς είναι μια διοργάνωση που ξεφεύγει από τα στενά όρια της Κρήτης και αγκαλιάζει το σύνολο των Φορέων Πολιτισμού της χώρας.
Οι πρόσφατες εξελίξεις, με τον εντοπισμό του Θρησκευτικού Κέντρου στην τοποθεσία «Μπουγάδα Μετόχι» της Κνωσού ,με τα πολύ σημαντικά επιμέρους ευρήματα στο σημείο αυτό, ισχυροποιούν την πρόταση μας γι αυτό το συνέδριο.
Από το 1878, που έγιναν οι πρώτες ανασκαφές στην Κνωσό, από τον Ηρακλειώτη Μίνωα Καλοκαιρινό και το 1900 που είχαμε τις πιο εκτεταμένες από το sir Arthour Evans, η Κνωσός διαρκώς μας τροφοδοτεί με νέα αρχαιολογικά ευρήματα και στοιχεία.
Και δεν είναι μόνο αυτή. Σε πάρα πολλά άλλα σημεία της Κρήτης έχουμε σε εξέλιξη ανασκαφές με ευρήματα της ίδιας περιόδου κι ακόμα περισσότερα σημεία όπου γνωρίζουμε πως υπάρχουν ευρήματα αλλά διάφοροι λόγοι, κυρίως οικονομικοί, δεν επιτρέπουν μέχρι σήμερα την αποκάλυψη τους.
Όλον αυτό το θησαυρό παλαιών και νέων δεδομένων θα μπορούσαμε μέσα από το Διεθνές Συνέδριο- που προτείνουμε να διοργανωθεί στο Ηράκλειο σε πρώτη φάση καθώς δεν αποκλείουμε την ανά τακτά χρονικά διαστήματα οργάνωση του και σε άλλες πόλεις της Κρήτης- να τον συνοψίσουμε και να τον επαναπροβάλλουμε διεθνώς προσκαλώντας όλους όσοι έχουν να προσφέρουν στον εμπλουτισμό της επιστημονικής μελέτης και έρευνας του να συμμετάσχουν.
Η διοργάνωση αυτή θα δώσει και την ευκαιρία να δουν από κοινού όλοι οι Φορείς του Πολιτισμού πως θα μπορούσαν περαιτέρω να χρηματοδοτηθούν οι αρχαιολογικές ανασκαφές σε σημεία της Κρήτης αλλά και πως θα προστατευθούν ήδη ανασκαμμένοι χώροι, που δυστυχώς βλέπουμε σε πλήρη εγκατάλειψη, βορά σε λαθρανασκαφείς και αδιάφορους πολίτες.


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κρήτη

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video