ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Η απάντηση της Τεχνικής Υπηρεσίας Δήμου Χανίων για τις θέσεις στάθμευσης ΑΜΕΑ

Η απάντηση της Τεχνικής Υπηρεσίας Δήμου Χανίων για τις θέσεις στάθμευσης ΑΜΕΑ

Απάντηση της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Χανίων σε δημοσιεύματα που θέτουν σε αμφιβολία τη λειτουργικότητα στο έργο της Ανάπλασης της Ακτής Παπανικολή (Νέα Χώρα), ως προς τις θέσεις στάθμευσης ΑΜΕΑ ήρθε με σχετική ανακοίνωση:

Πιο αναλυτικά η απάντηση:

«Σχετικά με δημοσιεύματα που θέτουν σε αμφιβολία τη λειτουργικότητα και την εφαρμογή της σχετικής νομοθεσίας, ως προς τις θέσεις στάθμευσης ΑΜΕΑ στο έργο της Ανάπλασης της Ακτής Παπανικολή (περιοχή Νέα Χώρα) , έργο που ολοκληρώνεται και παραδίδεται αυτές τις μέρες , έχουμε να παρατηρήσουμε τα εξής :

Ο σχεδιασμός και η επίβλεψη της κατασκευής του έργου ολοκληρώνεται με ευθύνη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Χανίων η οποία επιβεβαιώνει ότι οι θέσεις στάθμευσης ΑΜΕΑ πληρούν τις προδιαγραφές της νομοθεσίας και είναι λειτουργικές. Κάθε μία από τις, κατάλληλα χρωματικά, ορισμένες θέσεις στάθμευσης ΑΜΕΑ πληρούν τις διαστάσεις οχήματος και ο επιπλέον απαιτούμενος χώρος για την πρόσβαση στο όχημα και την κίνηση οδηγού ή συνεπιβάτη ΑΜΕΑ εξασφαλίζεται καθώς η ανάπλαση στο σύνολό της βρίσκεται σε ένα επίπεδο χωρίς υψομετρικές διαφορές και χωρίς κάθετα εμπόδια στην ελεύθερη ζώνη κίνησης .

Το έργο Ανάπλασης Ακτής Παπανικολή , αποτελεί πρότυπο σχεδιασμού προσβασιμότητας και σύνδεσης πόλης –παραλίας με σεβασμό στις ανάγκες όλων των ανθρώπων (ΑΜΕΑ, ηλικιωμένοι, έγκυοι, γονείς με μικρά παιδιά κτλ) .

Η συγκεκριμένη παραλία της Νέας Χώρας είναι μια από τις πρώτες παραλίες στην Ελλάδα και η πρώτη στην Κρήτη όπου εγκαταστάθηκε πριν τρία χρόνια και λειτουργεί το σύστημα υποβοήθησης πρόσβασης ατόμων με αναπηρία από την παραλία στην θάλασσα (SEATRACK) .

Σημειώνεται τέλος ότι ο Δήμος Χανίων έχει παρέμβει με σειρά ολοκληρωμένων έργων στην βελτίωση θεμάτων ασφάλειας και προσβασιμότητας στο σύνολο του δημόσιου χώρου της πόλης. Παράλληλα υλοποιείται το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας του Δήμου Χανίων, ενώ προγραμματίζονται και έργα όπως η Διαμόρφωση Πράσινης Διαδρομής κατά μήκος των οδών Τζανακάκη , Χατζημιχάλη-Γιάνναρη, Σκαλίδη και Πειραιώς, με έμφαση στην προσβασιμότητα και στην ενίσχυση της κίνησης πεζών και ποδηλάτων που θα βελτιώσουν σημαντικά τον τρόπο μετακίνησης κατοίκων και επισκεπτών στην πόλη μας».


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κρήτη

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video