ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου για το θάνατο του Γιώργου Ξυλούρη

φωτογραφία αρχείου

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου για το θάνατο του φωτογράφου Γιώργου Ξυλούρη

 

Εκ μέρους του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου εκφράζουμε τη βαθύτατη θλίψη μας για το θάνατο του φωτογράφου Γιώργου Ξυλούρη, ενός ανθρώπου που συνέδεσε την πορεία της ζωής του με το Μουσείο και την αρχαιολογία της Κρήτης για σαράντα σχεδόν χρόνια.Συνεργάστηκε με τον Ν. Πλάτωνα, τον Στ. Αλεξίου, την Κ. Λεμπέση, τον Γ. Σακελλαράκη, τον Κ. Καλοκύρη, τον Μ. Μπορμπουδάκη και όλους σχεδόν τους αρχαιολόγους που δραστηριοποιήθηκαν μεταπολεμικά στην Κρήτη, μέχρι τη δεκαετία του 1990. Μέσα από τον φακό του αναδείχθηκαν, με τρόπο μοναδικό, αρχαιολογικοί χώροι,  σημαντικές ανασκαφές, ανασκαφικά ευρήματα και τα πιο εμβληματικά εκθέματα των μουσείων της Κρήτης. Η παρουσία του Γιώργου Ξυλούρη σηματοδότησε μια ολόκληρη εποχή και η απώλειά του κλείνει τον κύκλο μιας γενιάς που άφησε έντονο το αποτύπωμά της στην κρητική αρχαιολογία. Λυπούμαστε που δεν προλάβαμε να αναδείξουμε το προσωπικό του αρχείο, το οποίο μας εμπιστεύθηκε πρόσφατα, όσο ήταν εν ζωή. Είναι άλλωστε τόσο πλούσιο. Θα το πράξουμε σύντομα, όπως αρμόζει στην πολυσήμαντη προσωπικότητά του.


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κρήτη

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video