ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Ξεκίνησε η πεζοδρόμηση στην οδό Αποκορώνου - Σε εξέλιξη και τα έργα ανάπλασης στον Μουζουρά Ακρωτηρίου

Τ. Βάμβουκας: Βελτιώνουμε την καθημερινότητα των πολιτών, φροντίζοντας και την αισθητική των περιοχών που παρεμβαίνουμε

Ξεκίνησαν οι εργασίες αποκατάστασης αλλά και δημιουργίας νέων πεζοδρομίων επί της οδού Αποκορώνου, στο κέντρο των Χανίων. Ένα έργο που θα βελτιώσει την προσβασιμότητα και την ασφάλεια των πολιτών, σε μια από τις πλέον πολυσύχναστες οδούς της πόλης.

Ο Δήμαρχος Χανίων κ. Τάσος Βάμβουκας πραγματοποίησε την Τρίτη (22/1) αυτοψία στις εργασίες πεζοδρόμησης στην οδό Αποκορώνου και τόνισε:

“Αποκαθιστούμε την προσβασιμότητα των πολιτών. Πεζοδρομήσεις εκτός από την οδό Αποκορώνου θα γίνουν στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου μέχρι και την Χαρ. Τρικούπη, στην οδό Χατζηδάκη στην περιοχή Δικαστηρίων, στην οδό Κριτοβουλίδου, αλλά και στην οδό Σφακίων. Φροντίζουμε την ασφάλεια και την προσβασιμότητα των πολιτών και των ΑΜΕΑ, βελτιώνοντας την καθημερινότητά τους”.

Τα έργα πεζοδρόμησης της οδού Αποκορώνου πραγματοποιούνται από το ύψος της πλατείας Κολοκοτρώνη μέχρι την οδό Νικολάου Σκουλά. Τα έργα περιλαμβάνουν διαπλατύνσεις σε σημεία του δρόμου που δεν υπήρχε καθόλου πεζοδρόμιο. Σε αυτά θα τοποθετηθούν καινούρια κράσπεδα και πλάκες, όπως και στα κομμάτια που υπήρχαν ήδη πεζοδρόμια και θα ανακατασκευαστούν.

Νωρίτερα, ο Δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας πραγματοποίησε αυτοψία στον Μουζουρά Ακρωτηρίου όπου εδώ και μερικές εβδομάδες έχουν ξεκινήσει και εκεί εργασίες ανάπλασης. Το έργο αφορά στην ανάπλαση δρόμων του Μουζουρά, που συνδέουν την εκκλησία του οικισμού (Άγιος Παντελεήμονας), με την πλατεία Λούτρας, τμήματα που παρουσιάζουν εξαιρετικό αρχιτεκτονικό και πολιτιστικό ενδιαφέρον. Στο υπό διαμόρφωση τμήμα βρίσκεται και το αγροτικό ιατρείο της περιοχής, ενώ στο πλαίσιο της ανάπλασης περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων πλακοστρώσεις, ξύλινες κατασκευές, διαμόρφωση χώρων πρασίνου, τοποθέτηση φωτιστικών.

Ο Δήμαρχος Χανίων που βρέθηκε στον Μουζουρά μαζί με τους Αντιδημάρχους Κυριάκο Καζάκο και Ελευθερία Αλιφιεράκη, τον Δημοτικό Σύμβουλο Γιάννη Κουτράκη και άλλους υπηρεσιακούς παράγοντες, δήλωσε:

“Με την ανάπλαση που πραγματοποιείται στην κοινότητα του Μουζουρά Ακρωτηρίου θα αναδειχτούν τα ιδιαίτερα αρχιτεκτονικά χαρακτηριστικά του, αφού, μην ξεχνάμε, ότι πρόκειται για ένα μέρος με πλούσια ιστορία. Στόχος μας είναι και να βελτιώσουμε τη ζωή των κατοίκων αλλά και την αισθητική των περιοχών που παρεμβαίνουμε”.


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κρήτη

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video