ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Εκδήλωση για τον εθελοντισμό και την προστασία των αδέσποτων ζώων στο Δημαρχείο Χανίων

Εκδήλωση για τον εθελοντισμό και την προστασία των αδέσποτων ζώων στο Δημαρχείο Χανίων

Πραγματοποιήθηκε τη Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2019, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου η βράβευση του διαγωνισμού φωτογραφίας, που είχε διενεργηθεί από τον Δήμο Χανίων, το προηγούμενο διάστημα, για τα αδέσποτα ζώα, με θέμα: “Βρες με, φωτογράφισέ με, αγάπησέ με”.

Το βραβείο, ένα τάμπλετ, που συνοδευόταν από τιμητικό έπαινο, δόθηκε από τον Δήμαρχο Χανίων, Τάσο Βάμβουκα, στη συνδημότισσα μας, Κλειώ Μαθιουδάκη.

Ο Δήμαρχος Χανίων κατά την τοποθέτησή του επεσήμανε ότι η δημοτική αρχή έχει επιδείξει ισχυρή πολιτική βούληση, ώστε να μπει ένα τέρμα στο ζήτημα των αδέσποτων ζώων. “Το θέμα αυτό μας αφορά όλους, γι΄ αυτό και από αυτή την προσπάθεια δεν περισσεύει κανείς. Είναι υποχρέωσή μας να συνεργαστούμε όλοι οι εμπλεκόμενοι, αλλά και οι συμπολίτες μας, δείχνοντας την απαραίτητη ευαισθησία για τους τετράποδους φίλους μας”, τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Βάμβουκας, προσθέτοντας ότι ο Δήμος έχει την υποχρέωση εκ του Νόμου να λειτουργεί και να προβαίνει μόνο σε νόμιμες ενέργειες, μέσα από δαιδαλώδεις Νόμους, ενώ η σχετική υποχρέωση του έχει ανατεθεί, χωρίς, ωστόσο, να έχουν εξασφαλιστεί τα απαραίτητα εφόδια.

“Στο πλαίσιο της υλοποίησης του σχεδιασμού μας μεταξύ άλλων έχουμε προβεί στη διαμόρφωση και στον εξοπλισμό του Δημοτικού Κτηνιατρείου, στη σύσταση της πενταμελούς επιτροπής, στην ενεργοποίηση συνεργείου περισυλλογής ζώων, στην πρόσληψη κτηνιάτρων έως το 2017 και στην προώθηση των απαιτούμενων διαδικασιών για την πρόσληψη δύο νέων, σε προγράμματα εθελοντικών στειρώσεων, ενημέρωση στα σχολεία, κ.α”, ανέφερε ο Δήμαρχος Χανίων, παρουσιάζοντας και τις νέες δράσεις, που προωθούνται και αφορούν μεταξύ άλλων στην ανάθεση σύνταξης επιστημονικής μελέτης προσδιορισμού του πληθυσμού των αδέσποτων, στην ολοκλήρωση του Κανονισμού Λειτουργίας του Δημοτικού Κτηνιατρείου, στην ενίσχυση της περίθαλψης αδέσποτων ζώων, στην εδραίωση προγραμμάτων εθελοντικών στειρώσεων, μέσω των φιλοζωικών συλλόγων, στην προβολή του ζητήματος, μέσω τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σποτ.

Από την πλευρά του ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, Σταύρος Φιωτάκης, τόνισε ότι οι δεσμεύσεις γίνονται πράξεις, με βασικό γνώμονα ότι κάθε ζώο δικαιούται φροντίδας, προσοχής και προστασίας. Μάλιστα, όπως γνωστοποίησε μεταξύ άλλων θα τοποθετηθούν ταΐστρες και ποτίστρες σε διάφορα σημεία της πόλης, καθώς και στις περιαστικές περιοχές του Δήμου μας, σε συμφωνία με την 5μελή Επιτροπή, ενώ έχει ενεργοποιηθεί και η σελίδα στο facebook του Δήμου, “Υιοθετήστε ένα αδέσποτο – @adoptastray.chania”.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης βραβεύτηκαν παράλληλα και τα φιλοζωικά σωματεία της πόλης για τον εθελοντισμό τους. Μάλιστα, παρουσιάστηκε και το οπτικοακουστικό μήνυμα για την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης απέναντι στα αδέσποτα ζώα.


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κρήτη

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video