ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Υπογραφή σύμβασης για την ενεργοποίηση του Βιοτεχνικού Πάρκου Τυλίσου

Έπειτα από πολύμηνη, δύσκολη και ιδιαίτερα απαιτητική διαδικασία καταγραφής όλων των ζητημάτων με την παράλληλη διερεύνηση των δυνατοτήτων επίλυσής τους, μπαίνει σε φάση υλοποίησης η πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής Μαλεβιζίου για την ενεργοποίηση και οργάνωση του ΒΙΟ.ΠΑ. Τυλίσου με την υπογραφή της σχετικής σύμβασης.

 

Με την μελέτη του Σχεδίου Χωρικής και Οικιστικής Οργάνωσης Ανοικτών Πόλεων – ΣΧΟΟΑΠ και τη στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων – ΣΜΠΕ να βρίσκονται σε φάση ολοκλήρωσης και με τη συνδρομή εξειδικευμένων εμπειρογνωμόνων, η Δημοτική Αρχή επιθυμεί να θέσει τις σωστές βάσεις που θα οδηγήσουν στην άρτια οργάνωση και λειτουργία του ΒΙΟ.ΠΑ. με την πολεοδόμηση, την κατασκευή δικτύων, μονάδας βιολογικού καθαρισμού και λοιπών υποδομών.

Με την προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής που οδεύει τώρα στο τελικό της στάδιο, προγραμματίζεται:

  1. Να αξιολογηθούν όλα τα πραγματικά, σημερινά δεδομένα ανάπτυξης της περιοχής με έμφαση στην αειφόρο και βιώσιμη ανάπτυξη.
  2. Να ενημερωθούν σωστά όλοι οι ενδιαφερόμενοι και οι κάτοικοι της περιοχής για τις προοπτικές, τα προβλήματα, τα οφέλη και την προστιθέμενη αξία από την οργάνωση και λειτουργία ενός σωστού ΒΙΟ.ΠΑ., όπως και για τις συνέπειες διαιώνισης ή επιδείνωσης της σημερινής κατάστασης.
  3. Να παρουσιαστούν όλες οι πτυχές του θέματος, με όλες τις  δυνατές λύσεις, για διαβούλευση στο Δημοτικό Συμβούλιο, στους εκπροσώπους των φορέων, στους κατοίκους και στους εγκατεστημένους στην περιοχή.
  4. Να  καλλιεργηθεί μέσα από την ενημέρωση, η  συναίνεση όλων των εμπλεκομένων για εφαρμογή της νόμιμης διαδικασίας και να παρθούν οι βέλτιστες αποφάσεις  από την περιοχή.
  5. Να κοστολογηθούν σωστά όλες οι δράσεις (μελέτες, υποδομές, επενδύσεις, οργάνωση και λειτουργία της περιοχής) με βάση την ανταποδοτικότητα, τη βιωσιμότητα και την αειφορία της περιοχής.
  6. Να διερευνηθεί και να παρουσιαστεί για ενημέρωση και διαβούλευση ο ρόλος, οι δυνατότητες, οι αρμοδιότητες και η εμπλοκή κάθε φορέα (όπως για παράδειγμα των υπηρεσιών της Περιφέρειας Κρήτης, του Δήμου Μαλεβιζίου, της Δ.Ε.Υ.Α.Μ., των εγκατεστημένων, του ΕΒΕΗ, της ΟΕΒΕΝΗ κ.λπ.), με στόχο τη βέλτιστη αξιοποίηση της εμπειρίας και των φορέων του Δήμου Μαλεβιζίου.

 

Πεποίθηση της Δημοτικής Αρχής είναι ότι το ΒΙΟ.ΠΑ. Τυλίσου μπορεί να γίνει από τις καλύτερες θέσεις εγκατάστασης επιχειρήσεων στην Κρήτη και να λειτουργήσει ως οργανωμένο και πρότυπο Βιοτεχνικό Πάρκο, σύμφωνα με την κεντροβαρή θέση που καταλαμβάνει στην Κρήτη, την μικρή απόσταση από τον ΒΟΑΚ, τις δυνατότητες ύδρευσης, το εργατικό δυναμικό κ.λ.π.

 

Ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης σε δηλώσεις του τόνισε: «Με τη σύμβαση αυτή, προχωρήσαμε ένα ακόμα βήμα σε μια δύσκολη, χρονοβόρα και απαιτητική διαδικασία, η οποία προβλέπει τη σύγχρονη οργάνωση του ΒΙΟ.ΠΑ. Τυλίσου. Και προσωπικά είμαι απόλυτα βέβαιος ότι αυτό το Βιοτεχνικό Πάρκο μπορεί να φέρει πολλά και σημαντικά οφέλη για τον τόπο μας, όπως είναι η προστασία του περιβάλλοντος και του υδροφορέα, η προσέλκυση νέων επενδύσεων και η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στην περιοχή. Μπορεί να λειτουργήσει ως μοχλός μετατροπής της περιοχής σε ένα σύγχρονο κέντρο ανάπτυξης με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Θα ήθελα να συγχαρώ τους συνεργάτες μου, τον Αντιδήμαρχο Θανάση Κύρκο τον Πρόεδρο της Τυλίσου Γιώργο Κουβίδη και όλα τα μέλη του συμβουλίου, καθώς και τα υπηρεσιακά στελέχη του Δήμου μας, για την όλη προσπάθεια».


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κρήτη

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video