ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Η 7η ΥΠΕ για την καταγγελία του ΣΕΠΦΥΚ

φωτογραφία αρχείου

Αναφορικά με την καταγγελία του  Συλλόγου Εργαζομένων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Κρήτης, η Διοίκηση της 7ης ΥΠΕ έχει να δηλώσει τα εξής:

Η μεταρρύθμιση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ) και η έμπρακτη στήριξη του Ε.Σ.Υ. ήταν και είναι από τις πρώτες προτεραιότητες του Υπουργείου Υγείας και αυτό αποτυπώθηκε με αποφάσεις διορισμού τόσο ιατρικού όσο και λοιπού προσωπικού αλλά και με την αγορά νέου βιοϊατρικού εξοπλισμού που αναβάθμισε τις υπηρεσίες του μεγαλύτερου Κ.Υ. της Κρήτης, το οποίο αντιμετώπιζε σοβαρότατα λειτουργικά προβλήματα τo 2015. Οι αριθμοί είναι αδιάψευστες αποδείξεις αυτής της στήριξης και συνοψίζονται στην πρόσληψη 11 επικουρικών γιατρών διαφόρων ειδικοτήτων, όπως καρδιολόγου, δερματολόγου, οφθαλμίατρου, ΩΡΛ, παιδιάτρου, ακτινολόγου, κυτταρολόγου, οδοντιάτρων, την  ενίσχυση με 1 μόνιμο παιδίατρο, 1 πνευμονολόγο και 3 γενικούς γιατρούς καθώς και την προκήρυξη μιας θέσης μόνιμου γιατρού κυτταρολόγου αλλά και τη στελέχωση με λοιπό υγειονομικό προσωπικό.

Εξάλλου, η συνεχής αναβάθμιση του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού με ψηφιακό ακτινολογικό μηχάνημα, γενικό και καρδιολογικό υπέρηχο, ορθοπαντογράφο, μαστογράφο, οδοντιατρικές έδρες σίγουρα δεν αποτελούν «καθημερινή και συνεχόμενη υποβάθμιση και συρρίκνωση του Κ.Υ.».

Η 7η Υ.ΠΕ., προχωρώντας στην υλοποίηση της σημαντικότατης για την υγεία των πολιτών μεταρρύθμισης με βάση το ν. 4486/2017, έχει μέχρι σήμερα θέσει σε λειτουργία 10 Τοπικές Μονάδες Υγείας (ΤΟΜΥ) με 50.000 εγεγγραμμένους έως τώρα πολίτες παρέχοντας δωρεάν, υψηλού επιπέδου υπηρεσίες ΠΦΥ χωρίς αποκλεισμούς.

Σε αυτή την κατεύθυνση και σε συνεργασία με τη διεύθυνση του Κ.Υ. Ηρακλείου αναζητήθηκε χώρος για την στέγαση της 5ης ΤΟΜΥ Ηρακλείου εντός του Κ.Υ. εμπλουτίζοντας με αυτόν τον τρόπο το υπάρχον ανθρώπινο δυναμικό του Κ.Υ. με διοικητικό, νοσηλευτικό, ιατρικό προσωπικό και κοινωνικό λειτουργό, αναβαθμίζοντας τις υπηρεσίες υγείας προς τους πολίτες χωρίς να διαταράσσεται σε καμία περίπτωση η λειτουργία του Κ.Υ.. 

Προκαλεί επομένως, πολλά ερωτηματικά η σωρεία ανυπόστατων και ψευδών καταγγελιών του Συλλόγου Εργαζομένων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Κρήτης. Ενέργειες σαν κι αυτήν σίγουρα δεν είναι στην κατεύθυνση της βελτίωσης των παρεχόμενων υπηρεσιών ΠΦΥ. Αντίθετα αποτελούν θλιβερά κατάλοιπα ενός παρωχημένου συντεχνιακού συνδικαλισμού που εμφορείται από προσωπικές σκοπιμότητες και υστεροβουλίες που ουδεμία σχέση έχουν ούτε με τις πραγματικές ανάγκες των εργαζομένων και πολύ περισσότερο  των πολιτών. Όπως και να είναι πάντως το σημαντικότατο έργο που προσφέρεται από το Κ.Υ. Ηρακλείου και τις αποκεντρωμένες μονάδες του (1η, 2η, 3η, 4η ΤΟΜΥ και Τοπικό Ιατρείο Αλικαρνασσού) δεν μπορεί να αμαυρωθεί από το μηδενιστικό, καταγγελτικό λόγο του Συλλόγου Εργαζομένων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Κρήτης . 

Η Διοίκηση της 7ης Υ.ΠΕ. θα συνεχίσει με την ίδια συνέπεια να στηρίζει τη μεταρρύθμιση της ΠΦΥ με μόνο κριτήριο την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κρήτη

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video