ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Κατατέθηκε η πρόταση για ενεργειακή αναβάθμιση του Γυμνασίου, του 2ου και 3ου Δημοτικού Σχολείου Γαζίου

Παλαιότερη φωτογραφία από την υπογραφή της σύμβασης με το ΤΕΙ

Δυο ακόμα πλήρεις προτάσεις χρηματοδότησης για έργα που αφορούν την σχολική στέγη κατέθεσε η Δημοτική Αρχή Μαλεβιζίου για έγκριση από το ΕΣΠΑ.

Πρόκειται για τις προτάσεις ενεργειακής αναβάθμισης του Γυμνασίου Γαζίου, καθώς και του 2ου και 3ου Δημοτικού Σχολείου Γαζίου στο Πολύδροσο, συνολικού προϋπολογισμού 514.000 ευρώ. Στις προτάσεις προβλέπονται εργασίες εγκατάστασης φωτοβολταϊκών συστημάτων, αλλαγές κουφωμάτων, τοποθέτηση θερμοπροσόψεων, μονώσεις, αντικατάστασης των λαμπτήρων φωτισμού με λάμπες οικονομίας LED, εγκατάσταση συστήματος ενεργειακής διαχείρισης, νέες σωληνώσεις της κεντρικής θέρμανσης, κ.α. Με τα συγκεκριμένα έργα, η Δημοτική Αρχή αποσκοπεί στο να «θωρακίσει» ενεργειακά τα κτίρια, να τα κάνει πιο φιλικά προς το περιβάλλον, να βελτιώσει το περιβαλλοντικό αποτύπωμα του Δήμου Μαλεβιζίου και να αναβαθμίσει ουσιαστικά την καθημερινότητα των μαθητών και των εκπαιδευτικών.

Η κατάθεση των προτάσεων αυτών, είναι το πρώτο αποτέλεσμα της συνεργασίας του Δήμου Μαλεβιζίου με το Τ.Ε.Ι. Κρήτης που έχει ως στόχο τη μέτρηση της αποδοτικότητας και την ενεργειακή αναβάθμιση όλων των σχολικών κτιρίων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Μαλεβιζίου. Σύμφωνα με τη σχετική προγραμματική σύμβαση των δυο φορέων, η έμπειρη μελετητική ομάδα του Τ.Ε.Ι. Κρήτης, ξεκίνησε από το φθινόπωρο του 2018 τον έλεγχο της ενεργειακής αποδοτικότητας των κτιρίων, τις αιτίες της ενεργειακής απόκλισης από τα αποδεκτά δεδομένα και παραδίδει τμηματικά ολοκληρωμένες προτάσεις ολιστικής ενεργειακής αναβάθμισης του συνόλου των σχολικών μονάδων.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης ανέφερε: «Η προστασία του περιβάλλοντος και η βελτίωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος του Δήμου Μαλεβιζίου, ήταν και παραμένει βασικός στόχος της Δημοτικής μας Αρχής. Όπως επίσης βασικός μας στόχος, είναι η βελτίωση των συνθηκών της εκπαιδευτικής διαδικασίας στις σχολικές μας μονάδες. Με τις νέες προτάσεις που καταθέσαμε για χρηματοδότηση, αναβαθμίζουμε ενεργειακά αυτά τα σχολικά κτίρια, δημιουργούμε καλύτερες συνθήκες για μαθητές και εκπαιδευτικούς, ενώ ταυτόχρονα εκσυγχρονίζουμε βασικές υποδομές του Γαζίου.

Θα ήθελα και δημόσια να ευχαριστήσω την ομάδα του καθηγητή του Τ.Ε.Ι. Κρήτης Μανόλη Καραπιδάκη για την άριστη συνεργασία μας, καθώς επίσης και τα στελέχη της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου μας γι’ αυτό το αποτέλεσμα».


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κρήτη

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video