ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Σημαντική αύξηση στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων για την επόμενη χρονιά

Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία από το Περιφερειακό Συμβούλιο ο προϋπολογισμός του 2019-«Οραματιζόμαστε, διεκδικούμε, υλοποιούμε», τόνισε ο Περιφερειάρχης

Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από το Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης ο προϋπολογισμός για το 2019 στη μονοθεματική συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε σήμερα.  

Ο νέος προϋπολογισμός παρουσιάζει συνολική αύξηση δαπανών που αγγίζουν το 32%, φτάνοντας στα 163 εκ. ευρώ από τα 123 εκ. που ήταν ο αντίστοιχος του 2018. Χαρακτηριστικά υψηλή είναι η αύξηση που καταγράφει και στο σκέλος του προγράμματος  Δημοσίων Επενδύσεων, το οποίο αυξάνεται κατά 32,72% ξεπερνώντας συνολικά τα 61 εκ. ευρώ.

Το νέο προϋπολογισμό παρουσίασε η Διευθύντρια Οικονομικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Κρήτης Μαρία Ραπτάκη σημειώνοντας πως το Παρατηρητήριο Οικονομικής Αυτοτέλειας των ΟΤΑ  ενέκρινε την κατάρτιση του προϋπολογισμού της Περιφέρειας η οποία έγινε σύμφωνα με τις οδηγίες και τους κανόνες της Κοινής Υπουργικής απόφασης για την κατάρτιση του προϋπολογισμού του 2019.

Ακολουθήσαν οι τοποθετήσεις των επικεφαλής των παρατάξεων, των Αντιπεριφερειαρχών και των Περιφερειακών Συμβούλων ενώ η διαδικασία έκλεισε με την τοποθέτηση του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη, ο οποίος σημείωσε πως παρά την μείωση των πόρων τα τελευταία χρόνια, καταφέραμε να αυξήσουμε τις δημόσιες επενδύσεις κατά 32%. «Οραματιζόμαστε, διεκδικούμε, υλοποιούμε», τόνισε ο Περιφερειάρχης, κάνοντας αναφορά στον στρατηγικό σχεδιασμό, τις διεκδικήσεις πόρων και τις δράσεις που υλοποιεί η Περιφέρεια σε μεγάλα έργα υποδομής και ανάπτυξης, αλλά και σε παρεμβάσεις και προγράμματα που σχετίζονται με το ζωντάνεμα της ενδοχώρας, την ενίσχυση του αγροτικού τομέα, τη σύζευξη του πρωτογενή τομέα με τον τουρισμό και τον πολιτισμό. Αναφέρθηκε δε στις σημαντικές, βασικές υποδομές του νησιού, όπως η διαχείριση απορριμμάτων, οι βιολογικοί καθαρισμοί καθώς και στην προοπτική να καταστεί η Κρήτη ενεργειακός κόμβος στην Ανατολική Μεσόγειο.

Κλείνοντας, ο κ. Αρναουτάκης επεσήμανε ότι κοινός στόχος όλων πρέπει να είναι η πραγματική αποκέντρωση του κράτους, όχι μόνο με αρμοδιότητες αλλά και με τους αντίστοιχους πόρους που θα δοθούν στην Αυτοδιοίκηση και μίλησε για την μεγάλη κατάκτηση της συναίνεσης που επιτεύχθηκε στο περιφερειακό συμβούλιο, με την αποτελεσματική συνεργασία Περιφέρειας και φορέων για τα έργα και τις δράσεις του νησιού.     

Σε δήλωσή της η Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής, Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου Μαρία Λιονή, για την ψήφιση του νέου προϋπολογισμού δήλωσε πως ο προϋπολογισμός είναι ισοσκελισμένος κι έχει αυξηθεί σημαντικά στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων κάτι που δεν είναι τυχαίο αλλά οφείλεται στη χρηστή διαχείριση και τη διεκδίκηση της Περιφέρειας και του Περιφερειάρχη κατά τα έτη 2017-18, πρακτικές που έχουν αποδώσει μεγαλύτερους προϋπολογισμούς.


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κρήτη

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video