ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Σύσκεψη στο Δήμο Ηρακλείου για το μεταναστευτικό

Σύσκεψη στο Δήμο Ηρακλείου για το μεταναστευτικό

Όλα τα θέματα που αφορούν τη Μετανάστευση και τα προγράμματα που υλοποιούνται από τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (Δ.Ο.Μ) τέθηκαν επί τάπητος σε ευρεία σύσκεψη με τη συμμετοχή του Δήμου Ηρακλείου και της Αναπτυξιακής Ηρακλείου ΑΑΕ ΟΤΑ.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου, συζητήθηκαν σε θετικό κλίμα και με ιδιαίτερο ενδιαφέρον από πλευράς Δήμου Ηρακλείου και Αναπτυξιακής τα εξής:

1) Η προοπτική συμμετοχής του Δήμου Ηρακλείου και της Αναπτυξιακής σε Διακρατικό Πρόγραμμα που υλοποιείται στην Ελλάδα από τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή το οποίο περιλαμβάνει εκπαιδεύσεις, διεθνή ανταλλαγή εμπειριών, ανάπτυξη και αξιοποίηση πιλοτικών εργαλείων για το προσφυγικό/μεταναστευτικό ζήτημα.

Στο πρόγραμμα που συμμετέχουν Δήμοι των χωρών: Ιταλίας, Αυστρίας, Πολωνίας, Ρουμανίας, Ισπανίας και Μάλτας περιλαμβάνει και εκπαίδευση προσωπικού σε θέματα μετανάστευσης στις εξής θεματικές:

• Κατανοώντας τη μετανάστευση
• Διαπολιτισμικές δεξιότητες
• Διάδραση με μετανάστες
• Διάδραση με την τοπική κοινωνία
• Διαχείριση προγραμμάτων
• Καταπολέμηση διακρίσεων
• Διαχείριση συγκρούσεων (conflict management)
• Νομικό πλαίσιο και ενημέρωση για τις πολιτικές
• Διακίνηση ανθρώπων
• Εκμετάλλευση εργασίας
• Ασυνόδευτοι/ες ανήλικοι/ες
Επίσης το πρόγραμμα δίνει τη δυνατότητα για τη θεματική " Παρακολούθηση και αξιολόγηση (monitoring & evaluation) ενώ στο πλαίσιο του προγράμματος θα αναπτυχθεί σχετικό εργαλείο.
Πιλοτικά θα επιλεγούν 7 πόλεις στις οποίες θα προσληφθούν ειδικοί για την παροχή βοήθειας στους δημοτικούς υπαλλήλους για χρονική περίοδο κάποιων εβδομάδων, προκειμένου για τη χρησιμοποίηση του εργαλείου.

2) Γενικότερα Θέματα εκπαίδευσης Ελληνικής Γλώσσας των αναγνωρισμένων προσφύγων και θέματα προετοιμασίας για την ένταξή τους στην αγορά εργασίας.
Στη σύσκεψη μετείχαν:
- Μαρία Καναβάκη Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής-Εποπτείας Κοινωνικών Δομών-Μετανάστευσης
- Gian Andrea Garancini Εντεταλμένος Σύμβουλος Τουρισμού-Πρόεδρος Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών & Προσφύγων
- Γιώργος Μαυρογιάννης Διευθυντής Αναπτυξιακής Ηρακλείου
- Δήμητρα Καμπέλη Υπεύθυνη Αναπτυξιακής Ηρακλείου για την υλοποίηση του Προγράμματος ESTIA
- Κωνσταντίνος Κουσαξίδης Υπεύθυνος Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (Δ.Ο.Μ ) για Προγράμματα Ένταξης
- Ιωάννης Λημνιός Σεκέρης Γραφείο Κρήτης Δ.Ο.Μ

 


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κρήτη

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video