ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Ηγουμενίδης: «Νέες πιστώσεις για τα Μουσικά Σχολεία της χώρας, μεταξύ αυτών και του Ηρακλείου»

Ηγουμενίδης: «Νέες πιστώσεις για τα Μουσικά Σχολεία της χώρας, μεταξύ αυτών και του Ηρακλείου»

«Πόσοι γνωρίζουν τα πολύ χαμηλά ποσοστά σχολικού εκφοβισμού του Μουσικού Σχολείου Ηρακλείου, αλλά και τα υψηλά ποσοστά εισαγωγής των μαθητών του συγκεκριμένου σχολείου στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση;», ρώτησε ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ηγουμενίδης, μέσα από το πολύ σύντομο κείμενο χαιρετισμού που απέστειλε στην ημερίδα για το Μουσικό Σχολείο Ηρακλείου που μετρά πλέον 18 χρόνια ζωής και που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 24 Νοεμβρίου στην αίθουσα «Μανόλης Καρέλλης».

 

Μέσα από το σύντομο κείμενο χαιρετισμού που απέστειλε και διαβάστηκε στην ημερίδα, ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι εγκρίθηκαν, πριν από λίγες μέρες, νέες πιστώσεις από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους για επιπλέον προσλήψεις αναπληρωτών και ωρομίσθιων στα Μουσικά Σχολεία - και αυτό φυσικά αφορά και στο Μουσικό του Ηρακλείου, όπως σημείωσε -, ενώ όσο για την κάλυψη των αναγκών σε εξοπλισμό των Μουσικών Σχολείων υπογράμμισε ότι το Υπουργείο αναλαμβάνει τη δαπάνη και προτίθεται να προχωρήσει σε γενναία χρηματοδότηση.

 

Για τη συμπλήρωση 18 ετών του Μουσικού Σχολείου ανέφερε ότι η ενηλικίωση του Μουσικού Σχολείου Ηρακλείου πραγματοποιείται σε μια περίοδο με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, δηλαδή μετά από μια παρατεταμένη βαθιά κρίση - οικονομική, πολιτική, πνευματική και καλλιτεχνική -, αλλά και σε μια περίοδο που, κόντρα στα δεδομένα, ο αριθμός των Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων της χώρας αυξάνεται.

 

«Πόσοι, αλήθεια, γνωρίζουν ότι μέσα στα τελευταία δύο χρόνια έχουν ιδρυθεί Μουσικά Σχολεία σε Καστοριά, Λειβαδιά, Σάμο και Αθήνα, ή άκουσαν κάτι για τα νέα Καλλιτεχνικά Σχολεία σε Κερατσίνι, Περιστέρι και Κοζάνη;», ρώτησε χαρακτηριστικά μέσα από το κείμενο του.

 

Επιπλέον, υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει καμία απολύτως σκέψη από την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να συγχωνεύσει ή, πολύ περισσότερο, να καταργήσει τα Μουσικά και Καλλιτεχνικά Σχολεία, και ότι στις αλλαγές που δρομολογούνται στον ιδρυτικό νόμο συμπεριλαμβάνεται η σύσταση επιτροπής ειδικών σε θέματα μουσικών και καλλιτεχνικών σπουδών η οποία, θα έχει ως αποκλειστικό έργο να εισηγείται για θέματα μουσικής και τεχνών.

 

Ο Νίκος Ηγουμενίδης σημείωσε επίσης ότι δεν επιτρέπεται κανένας εφησυχασμός καθώς εκκρεμεί το κτιριακό ζήτημα για το Μουσικό Σχολείο Ηρακλείου, όπως και μια αίθουσα συναυλιών που να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες των μαθητών του που ανεβάζουν διαρκώς τον πήχυ.


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κρήτη

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video