ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

«Εξακολουθεί να παραμένει στα χαρτιά η κατασκευή του φράγματος στις Λιθίνες Δαφνών»

«Εξακολουθεί να παραμένει στα χαρτιά η κατασκευή του φράγματος στις Λιθίνες Δαφνών»

Στις αδικαιολόγητες καθυστερήσεις στην κατασκευή του φράγματος στις Λιθίνες Δαφνών, καθώς και στην καθυστέρηση απόδοσης αποζημιώσεων στους δικαιούχους ώστε να ξεκινήσει το έργο, αναφέρεται ο Γραμματέας ΠΕ ΝΔ-Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης, με κοινοβουλευτική του παρέμβαση προς τους Υπουργούς Εσωτερικών κ. Αλέξανδρο Χαρίτση, Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστο Σπίρτζη, Περιβάλλοντος & Ενέργειας κ. Γεώργιο Σταθάκη.

Στην Ερώτηση επισημαίνεται ότι: «Η προώθηση του έργου της κατασκευής του φράγματος στις Λιθίνες Δαφνών αποτελεί ένα αναπτυξιακό έργο που θα συμβάλλει στη βιώσιμη ανάπτυξη της περιοχής και, κυρίως, στην αντιπλημμυρική προστασία μιας σημαντικά μεγάλης περιοχής του πολεοδομικού συγκροτήματος του Ηρακλείου. Το φράγμα των Δαφνών στην περιοχή Λιθίνες, καθώς και μια σειρά συνοδών έργων αυτού, εξακολουθούν να παραμένουν στα χαρτιά, παρά το γεγονός ότι έχει καθοριστικό ρόλο για την αντιπλημμυρική προστασία της ευρύτερης περιοχής, αλλά και την πολεοδομική τακτοποίηση του βορειοδυτικού τμήματός του Ηρακλείου.

Η διαδικασία για την κατασκευή του φράγματος στη θέση «Λιθίνες Δαφνών», ξεκίνησε το 2010 με την με αριθ. 247/2010 απόφαση απαλλοτρίωσης του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Ηρακλείου και, εν συνεχεία, την με αριθ. 666/2012 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ηρακλείου για τον καθορισμό προσωρινής τιμής μονάδας. Το έργο αυτό, ωστόσο, βρίσκεται στα συρτάρια των αρμοδίων φορέων, με αποτέλεσμα οι ιδιοκτήτες της υπό απαλλοτρίωσης έκτασης στις Λιθίνες, που αφορά σε συνολικά  90.700 τ.μ., να είναι σήμερα εγκλωβισμένοι σε μία αδιέξοδη κατάσταση όπου το έργο παραμένει ανεκτέλεστο, δεν έχουν πάρει καμία αποζημίωση και τα ακίνητά τους είναι δεσμευμένα.

Πρόκειται για ένα αντιπλημμυρικό έργο ζωτικής σημασίας για την περιοχή του βορειοδυτικού Ηρακλείου, το οποίο θα σημάνει τη διευθέτηση της πλημμυρικής ζώνης και την επέκταση του σχεδίου πόλης κάτι που ζητούν οι περιοχές του ΤΕΙ και του Εσταυρωμένου, οι οποίες στερούνται βασικά έργα υποδομής σε επίπεδο δικτύων, δρόμων και διαμόρφωσης κοινόχρηστων χώρων».

Με την κοινοβουλευτική παρέμβαση τίθενται τα ακόλουθα ερωτήματα:

«1.Ποιος είναι ο προγραμματισμός και το χρονοδιάγραμμα για την κατασκευή του φράγματος στις Λιθίνες Δαφνών;

2.Που οφείλονται οι καθυστερήσεις στην κατασκευή του έργου;

3.Σε ποιες ενέργειες θα προβείτε προκειμένου να αποζημιωθούν οι δικαιούχοι και να ξεκινήσει το έργο της κατασκευής του φράγματος;»


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κρήτη

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video