ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Συνάντηση των Ενεργών Πολιτών με τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης

Συνάντηση των Ενεργών Πολιτών με τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης

Συνάντηση με τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ.κ Ειρηναίο είχε σήμερα το μεσημέρι ο επικεφαλής των Ενεργών Πολιτών Ηλίας Λυγερός, συνοδευόμενος από το δημοτικό σύμβουλο της Παράταξης Γιώργο Μανδαλάκη.
Στη διάρκεια της συζητήθηκαν, πέρα από τα θέματα τρέχουσας επικαιρότητας, ζητήματα που αφορούν στη σχέση της Εκκλησίας με την Τ.Α, στην ανάδειξη μνημείων θρησκευτικού ενδιαφέροντος αλλά και στο θρησκευτικό τουρισμό.

Όπως τόνισε ο κ Λυγερός στον Σεβασμιώτατο, σήμερα, είναι απαραίτητη, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, η ενίσχυση και η αποτελεσματικότητα κοινωνικών δράσεων στήριξης και αλληλεγγύης. Η Εκκλησία είχε και έχει μία σημαντική δράση σε αυτό τον τομέα, η οποία και καταγραμμένη είναι και αναγνωρίζεται.

Στο πλαίσιο αυτό, και με ζητούμενο την ανάδειξη τρόπων περαιτέρω συνεργασίας για την άμβλυνση των επιπτώσεων της κρίσης στους πολίτες, επισημάνθηκε πως πρέπει να κινούνται και οι σχέσεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με την Εκκλησία.

Στο σχεδιασμό των Ενεργών Πολιτών βρίσκεται, εξάλλου, η διάσωση και ανάδειξη κτιρίων της πόλης μας θρησκευτικού χαρακτήρα (σε λειτουργία ή μη), θέμα που παρουσιάστηκε στον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης.

Από τη συζήτηση, τέλος, δεν μπορούσε να απουσιάζει ο θρησκευτικός τουρισμός, που ολοένα και αποκτά μεγαλύτερο μερίδιο στο τουριστικό προϊόν της Κρήτης. Τονίσθηκε πως η θρησκευτική και πολιτιστική αξία των εκκλησιαστικών μνημείων του Ηρακλείου πρέπει να αναδειχθεί, δημιουργώντας υποδομές κατάλληλες για την ορθή προβολή των ξεχωριστών χαρακτηριστικών τους.


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κρήτη

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video