ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Παρουσίαση της Κτιριολογικής Μελέτης της Νέας Φοιτητικής Εστίας του ΤΕΙ Κρήτης στο Ηράκλειο

Παρουσίαση της Κτιριολογικής Μελέτης της Νέας Φοιτητικής Εστίας του ΤΕΙ Κρήτης στο Ηράκλειο

Όπως είναι γνωστό, το Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Κρήτης διατηρεί ενεργά Τμήματα σε πέντε πόλεις του νησιού: στο Ηράκλειο (οκτώ τμήματα), στα Χανιά (δύο Τμήματα), και (από ένα Τμήμα) στον Άγιο Νικόλαο, στη Σητεία και στο Ρέθυμνο. Με περισσότερους από 12.000 ενεργούς προπτυχιακούς φοιτητές και 600 μεταπτυχιακούς, οι ανάγκες για στέγαση είναι εξαιρετικά μεγάλες.

Το ΤΕΙ Κρήτης καλύπτει αυτές τις ανάγκες μέσα από την ιδιόκτητη φοιτητική εστία στο Ηράκλειο (296 κλίνες), τη μαθητική εστία της Εκκλησίας στη Σητεία (23 κλίνες) και ένα πρόγραμμα ενοικίασης δωματίων (συνολικά 30 κλινών) στις υπόλοιπες πόλεις.

Η Διοίκηση του ΤΕΙ Κρήτης, αντιλαμβανόμενη ότι η οικονομική κρίση περιορίζει σημαντικά τη δυνατότητα φοιτητών που προέρχονται από ευάλωτες κοινωνικά ομάδες να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους χωρίς ουσιαστική στήριξη, έχει σχεδιάσει και υλοποιεί μια σειρά από δράσεις με σκοπό την αντιμετώπιση του προβλήματος αυτού. Έτσι έχει επιλέξει να αυξήσει σημαντικά τη χρηματοδότηση της δράσης των αμειβόμενων φοιτητών, με στόχο να προσφέρει περισσότερες από 45 θέσεις σε ετήσια βάση, αξιοποιώντας ίδιους πόρους αλλά και χρηματοδοτήσεις του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων (ΥΠΠΕΘ).

Έχει, επίσης, επιλέξει να δεσμεύσει σημαντικούς πόρους από το Πρόγραμμα Δημοσιών Επενδύσεων για την περαιτέρω ανάπτυξη των φοιτητικών εστιών στο Ηράκλειο καθώς και στην αγορά κτηρίων στις άλλες πόλεις, ώστε να στεγάσει το μεγαλύτερο δυνατό αριθμό φοιτητών. Άλλωστε, η βελτίωση αυτής της δυνατότητας  είναι η μοναδική που διαθέτει το ίδρυμα για να συνεχίσει να είναι ελκυστικό σε φοιτητές εκτός Κρήτης, τόσο λόγο της αύξηση τους κόστους ενοικίασης από τον άμεσο ανταγωνισμό των βραχυπρόθεσμων ενοικιάσεων, όσο και των αλλαγών στον χάρτη της Ανώτατης Εκπαίδευσης στη χώρα.

Η αύξηση των Πανεπιστημιακών Τμημάτων στην ηπειρωτική Ελλάδα και των διαθέσιμων σε αυτά θέσεων φοίτησης, λόγω της συνένωσης Πανεπιστημίων και ΤΕΙ, σε συνδυασμό με το αυξημένο κόστος διαβίωσης σε τουριστικές νησιωτικές πόλεις όπως αυτές της Κρήτης, θα έχουν σημαντική επίπτωση, ποσοτική και ποιοτική, στους φοιτητές που θα επιλέξουν τα ΑΕΙ του νησιού.

Στο πλαίσιο αυτά, την Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2018 στις 10:00 π.μ., στην αίθουσα Σεμιναρίων της Σχολής Διοίκησης Οικονομίας του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Κρήτης στο Ηράκλειο, θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση της Κτιριολογικής Μελέτης της Νέας Φοιτητικής Εστίας του ΤΕΙ Κρήτης στο Ηράκλειο. Η μελέτη που συντάχθηκε από τα στελέχη της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Ιδρύματος αφορά 200 νέα δωμάτια με ιδιωτικά μπάνια και ισάριθμες κλίνες. Ιδιαίτερη βαρύτητα έχει δοθεί στους κοινόχρηστους χώρους, τόσο ανά ομάδα δωματίων (δημιουργία κοινής κουζίνας) όσο και συνολικά. Παράλληλα, έχει προβλεφθεί σημαντικός αριθμός δωματίων για ΑΜΕΑ και κάθε μορφή υποβοήθησης για διαφορετικές κατηγορίες φοιτητών με ειδικές ανάγκες.   

Στόχος της παρουσίασης είναι η υλοποίηση μιας διαδικασίας δημόσιας διαβούλευσης ώστε, μέχρι το τέλος του Νοεμβρίου 2018, η Κτιριολογική Μελέτη της νέας Φοιτητικής Εστίας του ΤΕΙ Κρήτης στο Ηράκλειο να έχει αποσταλεί για έγκριση από το ΥΠΠΕΘ. Μετά την έγκριση από το Υπουργείο ο χρόνος υλοποίησης της  Κτιριολογικής Μελέτης εκτιμάται στους 36 με 48 μήνες.


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κρήτη

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video