ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Προς δημοπράτηση ο πρώτος κόμβος του δρόμου Γαζίου – Ηρακλείου

Προς δημοπράτηση ο πρώτος κόμβος του δρόμου Γαζίου – Ηρακλείου

Ξεκίνησε ο διαγωνισμός για την ανάθεση του έργου κατασκευής του κυκλικού κόμβου επί της λ. Ελ. Βενιζέλου, στο σημείο που διασταυρώνεται με τις οδούς Θριάμβου και Ελ Γκρέκο (στο ύψος του καταστήματος Τζωράκη), προϋπολογισμού 140.000 ευρώ, έπειτα από σχετική απόφαση του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη.

 

Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο οδικής ασφάλειας στην κεντρική λεωφόρο που συνδέει το Γάζι με το Ηράκλειο (και η οποία τυπικά θεωρείται εθνική οδός), έναν κόμβο που προβλέπεται στο εγκεκριμένο σχέδιο της Δημοτικής Αρχής Μαλεβιζίου το οποίο αφορά στην συνολική ανάπλαση της λ. Εκ. Βενιζέλου. Ο συγκεκριμένος κόμβος θα είναι προσωρινός, ελαφρώς μετατοπισμένος και λίγο μικρότερος από τον τελικό και σκοπός της Δημοτικής Αρχής, είναι να αντιμετωπιστεί ταχύτερα η επικινδυνότητα του σημείου. Στις δύο συμβολές της Ελ. Βενιζέλου στην πλατεία, προβλέπονται επίσης πεζοδρόμια και τριγωνικές νησίδες που να επιτρέπουν τη διέλευση πεζών μέσω των σχετικών διαβάσεων.

Υπενθυμίζεται ότι το σχέδιο της Δημοτικής Αρχής προβλέπει τη δημιουργία μιας μεγάλης και σύγχρονης λεωφόρου από το Γάζι μέχρι και τα όρια του Δήμου Ηρακλείου (με τον οποίο υπάρχει η ανάλογη συνεργασία) με πλάτος έως και 28 μ., 4 κυκλικούς κόμβους, φωτισμό, πεζοδρόμια, κλπ. Στην περιοχή έχουν γίνει ήδη διανοίξεις σε αρκετά σημεία, ενώ με την ολοκλήρωσή του και την εφαρμογή της σχετικής μελέτης ανάπλασης, οι πολίτες θα έχουν στη διάθεσή τους μια λεωφόρο ασφαλή, σύγχρονη και ιδιαίτερα λειτουργική, ενώ θα έχουν αναβαθμιστεί σημαντικά και οι συνθήκες πολιτικής προστασίας της ευρύτερης περιοχής.

 

Ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης σε δηλώσεις του τόνισε: «Η συγκεκριμένη ανάπλαση της Ελ. Βενιζέλου από την πρωτεύουσα του Δήμου μας μέχρι τα όρια του Δήμου Ηρακλείου, είναι ένα από τα σημαντικότερα αναπτυξιακά έργα του Μαλεβιζίου. Το παλεύουμε πολύ καιρό, έχουμε κάνει πολλές και σημαντικές διανοίξεις σε σημεία που μας παραχώρησαν γη οι ιδιοκτήτες τους και η λύση του προσωρινού αυτού κόμβου, κρίθηκε αναγκαία για την άμεση αντιμετώπιση της επικινδυνότητας του σημείου.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη για τη συμβολή του και σε αυτό το έργο, όπως και όλα τα στελέχη των συναρμόδιων υπηρεσιών της Περιφέρειας και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης για την άριστη συνεργασία. Να συγχαρώ επίσης τους Αντιδημάρχους Άρη Σαλούστρο και Μανώλη Παπαδομανωλάκη αλλά και όλους τους συνεργάτες μου για το πολύ καλό αποτέλεσμα. Με την ευκαιρία, θα ήθελα να ευχαριστήσω δημόσια, για μια ακόμα φορά, όλους τους ιδιοκτήτες γης που έχουν κάνει τις απαραίτητες παραχωρήσεις στα σημεία που έχουμε πραγματοποιήσει διανοίξεις. Επιδεικνύουν υπεύθυνη στάση απέναντι στο κοινωνικό σύνολο, συμβάλλουν στην ταχύτερη υλοποίηση του έργου και εύχομαι το παράδειγμά τους να ακολουθήσουν και άλλοι συμπολίτες μας».


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κρήτη

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video