ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Μαθητές από το Ρέθυμνο στη Δημοτική Πινακοθήκη Μαλεβιζίου «Μπότης Θαλασσινός» στην Τύλισο

Μαθητές από το Ρέθυμνο στη Δημοτική Πινακοθήκη Μαλεβιζίου «Μπότης Θαλασσινός» στην Τύλισο

Μαθητές από ένα ακόμα σχολείο της Κρήτης επισκέφτηκαν τη Δημοτική Πινακοθήκη Μαλεβιζίου «Μπότης Θαλασσινός» στην Τύλισο.

 

Πρόκειται για μαθητές της Β΄ τάξης του 3ο Γυμνασίου Ρεθύμνου, οι οποίοι εκτός από την ευκαιρία της επιμορφωτικής ξενάγησης προετοιμάστηκαν για να παρουσιάσουν εργασία με θέμα: «Η μελέτη της τοπικής ιστορίας μέσα από την αγιογραφία των τεσσάρων νεομαρτύρων».

Αφορμή για την εργασία – την οποία εκπόνησαν στο πλαίσιο του μαθήματος των θρησκευτικών με την καθοδήγηση της θεολόγου Αναστασίας Κοπανάκη και στόχο να κατανοήσουν με βιωματικό και διαθεματικό τρόπο, ιστορικές και θεολογικές γνώσεις – και την επίσκεψη στη Πινακοθήκη, αποτέλεσε η έκθεση που βρίσκεται σε εξέλιξη με θέμα «Σύμβολα και Συμβολισμοί». Μια έκθεση που έδωσε τη δυνατότητα στους μαθητές να μελετήσουν την τοπική ιστορία, να αντιληφθούν τη σπουδαιότητα της γνώσης, αλλά και να καταγράψουν όλες τις γνωστές απεικονίσεις των Αγίων, προσπαθώντας να εντοπίσουν τα θεολογικά, ιστορικά και εικαστικά στοιχεία που οι εικόνες περιείχαν.

Τα αποτελέσματα τις έρευνάς τους παρουσιάστηκαν από την Αναστασάκη Στέλλα, τη Ζαμπετάκη Δήμητρα, τη Κωστάκη Σήλια, τον Βουλουμπασάκη Βασίλη και τον Ξυδάκη Ηρακλή, ενώ τα βιβλία, που χρησιμοποιήθηκαν, βρήκαν οι μαθητές Βαβουδάκης Γίωργος και Αγγελιδάκης Χαράλαμπος. Τα παιδιά συνόδευσαν οι καθηγητές τους, Παπαδόπουλος Θεόφιλος, Καλογεράκη Πόπη και Κοπανάκη Αναστασία.

 

Παράλληλα, οι μαθητές είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν και μια παρουσίαση της ενδυματολογίας των τοπικών Αγίων από τον επιμελητή Κρητικών στολών Νίκο Περυσινάκη, να κάνουν συγκρίσεις και να συζητήσουν για την ιστορία της Κρητικής ενδυμασίας.

Ήταν μια υπέροχη εμπειρία για παιδιά και καθηγητές, οι οποίοι φεύγοντας ευχαρίστησαν θερμά την εικαστικό και επιμελήτρια της Δημοτικής Πινακοθήκης Μαλεβιζίου «Μπότης Θαλασσινός» Χρύσα Βαθιανάκη για την εξαίρετη φιλοξενία και τις παράλληλες δράσεις που παρουσίασε.


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κρήτη

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video