ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

«Ο αγώνας ετών, που δώσαμε για να μπει τάξη στο Ενετικό Λιμάνι, τελικά δικαιώνεται»

φωτογραφία αρχείου

“Καταφέραμε κάτι, που έμοιαζε ακατόρθωτο, να μπουν επιτέλους κανόνες, που αναβαθμίζουν το Ενετικό μας Λιμάνι. Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, στην οποία κάναμε παρέμβαση τόσο ο ίδιος, εκπροσωπώντας τον Δήμο όσο και οι συνεργάτες μου, επιτύχαμε την έγκριση από το Κ.Α.Σ. της πρότασης του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Χανίων για την παραχώρηση κοινόχρηστου χώρου στο παραλιακό μέτωπο του Ενετικού Λιμένα”. Στην τοποθέτηση αυτή προέβη σήμερα, Τετάρτη 28/11/2018, ο Δήμαρχος Χανίων και Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, Τάσος Βάμβουκας, στο πλαίσιο Συνέντευξης Τύπου, στην Αίθουσα Τύπου του Δημαρχείου, έπειτα από την έγκριση της πρότασης του Δήμου Χανίων για την παραλιακή ζώνη της Παλιάς Πόλης από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (Κ.Α.Σ.). Στη Συνέντευξη παρευρέθηκαν και τα μέλη του Δ.Σ. του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, ο Αντιδήμαρχος Χανίων, Γιώργος Ξανθουδάκης, και η Θηρεσία Κατσιφαράκη.

“Δώσαμε από την αρχή της θητείας μας ένα δύσκολο αγώνα για την πόλη μας, με αποφασιστικότητα, λογική, αίσθημα δικαιοσύνης και τον κερδίσαμε. Έτσι, εγκρίθηκε η παραχώρηση 4.550 τ.μ. κοινόχρηστου χώρου στη χερσαία λιμενική ζώνη, με τα 2.600 τ.μ. από αυτά να μπορούν να διαθέτουν σκίαση. Η μελέτη μας προέβλεπε σκίαση 3.100 τ.μ., αλλά τα μέλη του Κ.Α.Σ. περιόρισαν τον σκιασμένο χώρο στον προβλεπόμενο παραχωρούμενο από την παλιά εγκεκριμένη μελέτη Ρωμανού - Καλογήρου του 2006, των 2.600 τ.μ.”, πρόσθεσε ο κ. Βάμβουκας, παρατηρώντας ότι αυτό αποδεικνύει ότι η δημοτική αρχή συμβάλλει στη σωστή ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας, βάζοντας τάξη στην υπερβολή και την παρανομία, αναβαθμίζοντας την αισθητική και τη λειτουργικότητα, προστατεύοντας το σύνολο των επαγγελματιών.

“Η πρότασή μας αποτελεί τη χρυσή τομή ανάμεσα σε δύο υπερβολές, την υπερβολική σημερινή κατάληψη και την εγκεκριμένη πολύ περιοριστική του 2006”, επεσήμανε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Χανίων, γνωστοποιώντας ότι, έπειτα από τη σχετική απόφαση της Υπουργού Πολιτισμού, θα αποσταλεί για έγκριση η μελέτη σκιαδίων, που είναι έτοιμη, αλλά θα δεχτεί μικρές αλλαγές για την προσαρμογή της στην απόφαση του Κ.Α.Σ

“Στόχος μας είναι οι επαγγελματίες να έχουν τη δυνατότητα να προσαρμόσουν τις κατασκευές τους το 2019 στην εγκεκριμένη μελέτη, να αλλάξει όψη και να αναδειχθεί το στολίδι του τόπου μας, το Ενετικό μας Λιμάνι, προς όφελος όλων. Ως Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου θα εισηγηθώ τη γενναία ελάφρυνση των τελών παραχώρησης χώρου προς την κατεύθυνση στήριξης των επαγγελματιών εκείνων, που θα προχωρήσουν μέσα στο 2019 σε αλλαγές των σκιαδίων, μετά τις σχετικές εγκρίσεις”, τόνισε ο κ. Βάμβουκας.

“Αποδεικνύουμε εμπράκτως ότι στεκόμαστε δίπλα στους επαγγελματίες, που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, αποτελώντας ουσιαστικά με τις υπηρεσίες και την εικόνα των επιχειρήσεων τους τον καθρέφτη της πόλης μας. Το μνημείο κόσμημα της Κρήτης θα αλλάξει όψη, θα αναβαθμιστεί και θα υπάρξει αρμονία μεταξύ των επιχειρήσεων του περιβάλλοντος χώρου και της ανάγκης των πολιτών να απολαμβάνουν αυτό τον υπέροχο χώρο, χωρίς τα όποια αρνητικά σήμερα τον επιβαρύνουν”, πρόσθεσε κατά την τοποθέτησή του ο Δήμαρχος Χανίων και κατέληξε: “Η προσπάθεια και ο αγώνας ετών, που δώσαμε για να μπει τάξη στο Ενετικό Λιμάνι, τελικά δικαιώνεται. Δεν σταματάμε, όμως, εδώ, συνεχίζουμε την υλοποίηση του σχεδιασμού μας για τη συνολική αναβάθμιση του τόπου μας”.


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κρήτη

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video