ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Η αξία του Ηρακλείου

Η αξία του Ηρακλείου

του Νίκου Μπουνάκη

Επιχειρηματίας
Γεωπόνος BSc , Αγροοικονομολόγος MSc Marketing&Communication,MBA

 

Αν θέλουμε να έχουμε αυθεντική σχέση με τη ζώσα πραγματικότητα, το πρώτο που διαπιστώνουμε είναι ότι το πολιτικό ενδιαφέρον για τις επικείμενες εκλογές στον Δήμο Ηρακλείου εστιάζεται περισσότερο στον μεγάλο αριθμό υποψηφίων. Ωστόσο, η πλειονότητα των πολιτών δεν ασχολείται με τις υπερχειλίζουσες φιλοδοξίες παραγόντων. Ούτε και με τις προσωπικές και μικροκομματικές σκοπιμότητες τους.

Βιώνοντας την καθημερινότητα οι δημότες, προτάσσουν τα ζητήματα της πόλης. Αντιλαμβάνονται, ακόμη και ενστικτωδώς, ότι είναι συνυφασμένα με την τοπική ανάπτυξη, με την αναζωογόνηση του Ηρακλείου και πρωτίστως με την αναγκαιότητα να παραμείνει στον δρόμο της δημιουργίας.

Εκ πεποιθήσεως και όχι εκ περιστάσεως θιασώτης της κοινωνίας των πολιτών, προσωπικά προσδίδω μεγάλη σημασία στην αυτοδιοίκηση. Τη θεωρώ θεσμικό αντίβαρο της κεντρικής γραφειοκρατικής και αναποτελεσματικής διοίκησης. Διαφορετικά θα αποτελεί προθάλαμο για την εξυπηρέτηση ανομολόγητων πολιτικών επιδιώξεων. Με την αυτοδιοίκηση μπορούμε να οργανώσουμε μια ανθρώπινη πόλη, που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας. Μια πόλη που ευχάριστα ζεις, εργάζεσαι, δημιουργείς.

Το Ηράκλειο έχει τη δική του ιστορική, κοινωνική, οικονομική, πολιτισμική αξία. Διαθέτει πλούσιο παρελθόν, αξιόλογο παρόν. Και σίγουρα ελπιδοφόρο μέλλον. Τα συγκριτικά πλεονεκτήματά του μπορούν κάλλιστα να αξιοποιηθούν. Αρκεί να διαθέτουμε συγκεκριμένο αναπτυξιακό σχέδιο, να ακολουθούμε σωστή μέθοδο και να στηριζόμαστε σε μια ισχυρή πολιτική ηγεσία.

Αναμφίβολα έχουν γίνει πολλά στη διάρκεια της Μεταπολίτευσης. Χρειαζόμαστε όμως πολύ περισσότερα. Με τη γνώση και την εμπειρία που αποκτήσαμε όλα αυτά τα χρόνια, μπορούμε να διασφαλίσουμε εκείνες τις συνθήκες, προκειμένου να κάνουμε το μεγάλο άλμα προς τα εμπρός.

Με την αναβάθμιση των υποδομών, με την ενίσχυση των κοινωνικών δομών, με την αξιοποίηση κοινοτικών πόρων, με την προσέλκυση επενδύσεων, έχουμε τη δυνατότητα να αναζωογονήσουμε την κοινωνική, οικονομική, επιστημονική, ερευνητική, πνευματική, καλλιτεχνική και αθλητική δραστηριότητα, καθιστώντας την πόλη μας πόλο έλξης και τόπο προορισμού.

Το Ηράκλειο, αναμφισβήτητα είναι η πρωτεύουσα δύναμη της Κρήτης. Αλλά και στρατηγικής σημασίας για τη ΝΑ Μεσόγειο. Πρωταγωνιστής της είναι ένας και μοναδικός: ο δημότης που θέλει να ζει σε μια σύγχρονη πόλη.

Η πολιτεία του δημάρχου Βασίλη Λαμπρινού απέδειξε ότι η απεξάρτηση του δήμου από τις ζημιογόνες παθογένειες έδωσε στην πόλη ανάσα. Επέτρεψε να φυσήξει καθαρός, αναζωογονητικός άνεμος. Προσέδωσε την απαιτούμενη αυθυπαρξία και αυτονομία. Δημιούργησε τις συνθήκες για δημοκρατική λειτουργία και διαφάνεια.

Η παρουσία του στο τιμόνι του δήμου αποτελεί μεγάλη τομή στη συνέχεια του Ηρακλείου. Το ήθος του, οι αρχές και οι αξίες του, η δημοκρατικότητα και οι ανοιχτοί του ορίζοντες, με έπεισαν ότι στην επικείμενη μάχη οφείλω και εγώ να είμαι δίπλα του. Ο Βασίλης Λαμπρινός ενσαρκώνει την ανάγκη η πόλη μας να πάει μπροστά, αποφεύγοντας τον κίνδυνο της παλινδρόμησης και της επιστροφής σε πρακτικές του παρελθόντος.

Ο απεγκλωβισμός του Δήμου Ηρακλείου από τη μέγγενη μικρόπνοων, ακόμη και απαίδευτων πολιτικών συνέβαλε αποφασιστικά στην επιλογή μου να στρατευθώ στη μάχη των εκλογών της αυτοδιοίκησης.

Πιστεύω ακράδαντα πως με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον, μπορούμε να δημιουργήσουμε το σύγχρονο Ηράκλειο. Ένα έργο όλων των παραγωγικών, δημιουργικών, δημοκρατικών, μεταρρυθμιστικών και εκσυγχρονιστικών δυνάμεων.

Το Ηράκλειο έχει τη δυνατότητα να αποτελέσει παραγωγικό, αναπτυξιακό, επιχειρηματικό, ερευνητικό και πολιτιστικό κέντρο της Κρήτης. Επενδύοντας στην αξία της πόλης μας, ‘κόβουμε δρόμο’, όπως θα έλεγε και ο ποιητής, επιταχύνοντας τις προσπάθειές μας να την καταστήσουμε αυθύπαρκτη δημοτική, πολιτική και αναπτυξιακή υποδομή.


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κρήτη

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video