ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Μαθητές γνωρίζουν τα έργα της Ευρώπης στην Περιφέρεια Κρήτης

Μαθητές γνωρίζουν τα έργα της Ευρώπης στην Περιφέρεια Κρήτης

«Θέλουμε την έμπνευση και τη συνεργασία σας, για το περιβάλλον, τον πολιτισμό κι ότι σας αφορά. Είστε το μέλλον κι εμείς οφείλουμε να κάνουμε όσα μπορούμε περισσότερα για εσάς», τόνισε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, στη συνάντηση που είχε με τους μαθητές από το 1ο Γυμνάσιο Ηρακλείου που συμμετείχαν στο πρόγραμμα «η Ευρώπη στην Περιφέρεια μου» (Europe in My Region), εκφράζοντας την στήριξη της Περιφέρειας σε δράσεις που έχουν σχέση με τη νεολαία και σημειώνοντας πως «μέσα από τις συνέργειες με τους εκπαιδευτικούς φορείς μπορούμε να πετύχουμε πολλά». Παράλληλα έδωσε συγχαρητήρια στην Διαχειριστική Αρχή Κρήτης για την υλοποίηση με επιτυχία του προγράμματος.

Να σημειωθεί πως η Περιφέρεια Κρήτης συμμετέχει για τέταρτη συνεχή χρονιά, στις εκδηλώσεις με το τίτλο: «Europe in My Region», οι οποίες διοργανώνονται σε όλη την επικράτεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το πρώτο εξάμηνο κάθε έτους και συνδέονται με τον εορτασμό της «Εβδομάδας της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Στόχος των εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται είναι η ευρεία ενημέρωση των πολιτών σχετικά με τη συμβολή της πολιτικής συνοχής της ΕΕ στην υλοποίηση έργων και γενικότερα αναπτυξιακών παρεμβάσεων, στο πλαίσιο Επιχειρησιακών Προγραμμάτων που συγχρηματοδοτούνται από τα Ευρωπαϊκά Διαρθρωτικά Ταμεία.

Ειδικότερα, για το έτος 2019, η Περιφέρεια Κρήτης επέλεξε να εστιάσει την ενημερωτική της καμπάνια σε παρεμβάσεις που συγχρηματοδοτήθηκαν από το ΕΣΠΑ, στο τομέα του Περιβάλλοντος. Η καμπάνια θα φέρει τον τίτλο: «Προστατεύω το περιβάλλον, προστατεύω τη ζωή μου».
Παράλληλα στη συνάντηση έγινε συζήτηση με τους εκπαιδευτικούς Βούλα Αλάνη, Μαρία Χουλάκη και με τις συντονίστριες εκπαίδευσης του ΠΕΚΕΣ Κρήτης για την αειφορία Αμαλία Φιλιππάκη και τις φυσικές επιστήμες Αθηνά Γκινούδη.

Παράλληλα, ο Γιάννης Μπαλαντινάκης Προϊστάμενος Μονάδας Α’ Ειδικής Μονάδας Διαχείρισης Ε.Π. Κρήτης αναφέρθηκε στις τέσσερις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στα Χανιά, το Ηράκλειο, τη Σητεία και το Ρέθυμνο, από 1 έως και 16 Απριλίου 2019.

Στην πραγματοποίηση της καμπάνιας Europe in My Region 2019 συνδράμουν την ΕΥΔ ΕΠ Περιφέρειας Κρήτης, το δίκτυο TEACHERS 4 EUROPE, οι Υπηρεσίες και Δομές του Υπουργείου Παιδείας στην Κρήτη, Σχολικές Μονάδες της Περιφέρειας, καθώς και οι δικαιούχοι των συγχρηματοδοτούμενων έργων που συμμετέχουν στην καμπάνια.

όπως εξήγησε ο κ. Μπαλαντινάκης οι μαθητές επισκέφθηκαν τη Μονάδα μηχανικής διαλογής και κομποστοποίησης στα Χανιά, μελέτησαν τις συνέπειες της ρύπανσης από τα πλαστικά υπολείμματα και αποφάσισαν να δράσουν με τη δημιουργία έργου τέχνης από ανακυκλωμένα υλικά καθώς κατον Υγροβιότοπο Μαλίων. Και τα δύο έργα που έγιναν στους παραπάνω χώρους χρηματοδοτήθηκαν από το ΕΠ Κρήτης & Νήσων Αιγαίου 2007-2013.

Τέλος, στις 10 και 16 Απριλίου οι μαθητές θα επισκεφθούν την έδρα του Γεωπάρκου Σητείας και την έδρα του Γεωπάρκου Ψηλορείτη (Ανώγεια) αντίστοιχα, για να μελετήσουν τη συμβολή τους στη δημιουργία των ιδιαίτερων στοιχείων πολιτισμού και να γνωρίσουν τη βιοποικιλότητα τους και τον τοπικό πολιτισμό. Η προβολή και ανάδειξη των γεωπάρκων Σητείας και Ψηλορείτη χρηματοδοτείται από το ΕΠ ΚΡΗΤΗ 2014-2020.


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κρήτη

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video