ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Δήμος Ηρακλείου: Το έργο διαμόρφωσης του κόλπου Δερματά θα ολοκληρωθεί

Δήμος Ηρακλείου: Το έργο διαμόρφωσης του κόλπου Δερματά θα ολοκληρωθεί

Με ανακοίνωσή του ο Δήμος Ηρακλείου διαβεβαιώνει ότι το έργο ανάπλασης και διαμόρφωσης του κόλπου Δερματά θα ολοκληρωθεί.

Αναλυτικότερα:

Ο Δήμος Ηρακλείου έχει επιδοθεί από το 2014 σε μια μεθοδική προσπάθεια για να αποκατασταθεί ο κόλπος του Δερματά, μετά από την σοβαρή ζημιά που προκλήθηκε το 2010 και την απραξία που ακολούθησε. Στόχος μας υπήρξε εξαρχής να γίνει η περιοχή απόλυτα ασφαλής για τους δημότες και επισκέπτες της πόλης, παίρνοντας ξανά τη μορφή που είχε πριν αρκετές δεκαετίες.

Είναι γνωστό ότι το έργο «Διαμόρφωση της περιοχής του κόλπου Δερματά» (Π/Υ 2.000.000 ευρώ) περιλαμβάνει μια ήπια και πλήρως αναστρέψιμη διαμόρφωση, με προσάμμωση του κόλπου προκειμένου να επιτευχθεί η αντιδιαβρωτική προστασία που απαιτείται. Λόγω του κατεπείγοντος χαρακτήρα του έργου, ακολουθήθηκαν όλες οι νόμιμες διαδικασίες για κήρυξη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης της εν λόγω περιοχής, η οποία παρέχει τη δυνατότητα για ταχύτερες περιβαλλοντικές αδειοδοτήσεις.

kolpos dermata maketa4

Ο Δήμος Ηρακλείου έκανε ακριβώς ό,τι χρειάζεται λαμβάνοντας τις σχετικές παρατάσεις προκειμένου να εκτελεσθεί απρόσκοπτα το έργο. Τελευταία φορά, προχώρησε στην ανανέωση της κήρυξης της περιοχής σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας έως τις 11-6-2019 (με την αρ. πρωτ. οικ. 598/11-12-2018 Απόφαση Περιφερειάρχη Κρήτης) και διαβίβασε στις 20-12-2018 τον σχετικό φάκελο στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης.

Δύο μήνες μετά την αποστολή του σχετικού φακέλου (στις 22-2-2019), ζητήθηκαν διευκρινίσεις. Παρά τις εξηγήσεις που δόθηκαν, την γνωμοδότηση της Νομικής Υπηρεσίας του Δήμου και τις αλλεπάλληλες συσκέψεις μεταξύ στελεχών των δυο Υπηρεσιών για την επίλυση του θέματος, λάβαμε τελικά στις 2-4-2019 έγγραφο για τη μη χορήγηση παράτασης της έγκρισης του τεχνικού φακέλου και της εξαίρεσης από την διαδικασία της περιβαλλοντικής αδειοδότησης του έργου.

Είναι προφανές ότι λόγω της μη ολοκλήρωσης των εργασιών, η επικινδυνότητα για την οποία ο Περιφερειάρχης κήρυξε την περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης δεν έχει αρθεί πλήρως μέχρι σήμερα.

Για αυτό ακριβώς το λόγο, ο Δήμος Ηρακλείου θα εξαντλήσει όλες τις νόμιμες ενέργειες προκειμένου να ολοκληρωθεί σε κάθε περίπτωση αυτό το σημαντικό έργο, έστω και αν υπάρξει καθυστέρηση μετά την απροσδόκητη αυτή εξέλιξη.

Δεν θα σταματήσουμε μέχρι να ολοκληρωθεί το σύνολο των απαιτούμενων παρεμβάσεων και το Ηράκλειο να αποκτήσει την πρώτη του αστική παραλία.

 


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κρήτη

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video