ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Από τη Νορβηγία στην Κρήτη το Πρόγραμμα Επιχειρηματικής Καινοτομίας

Από τη Νορβηγία στην Κρήτη το Πρόγραμμα Επιχειρηματικής Καινοτομίας

Ένα νέο πρόγραμμα για ελληνικές επιχειρήσεις που καινοτομούν ξεκινά στην Ελλάδα και παρουσιάστηκε στην Κρήτη. Το «Business Innovation Greece» έχει σχεδιαστεί αποκλειστικά για ελληνικές επιχειρήσεις οι οποίες δραστηριοποιούνται στους τομείς της Πράσινης Βιομηχανίας, της Γαλάζιας Οικονομίας, της Ναυτιλίας και των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών.

Το πρόγραμμα υλοποιείται από τον κρατικό οργανισμό της Νορβηγίας "Innovation Norway" κι αποτελεί μέρος των επιχορηγήσεων από τις χώρες του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (Νορβηγία, Ισλανδία, Λίχτενστάιν) και της Νορβηγίας (ΕΑΑ & Norway Grants 2014-2021) με στόχο να ενισχύσει τον ιδιωτικό επιχειρηματικό τομέα της Ελλάδας.

Εκπροσωπώντας την Περιφέρεια και τον Περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη, ο εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος για Ευρωπαϊκά και Διεθνή θέματα, Γιώργος Αλεξάκης, στο χαιρετισμό του κατά την έναρξη της εκδήλωσης για την παρουσίαση του προγράμματος, υπογράμμισε την ενεργή συμμετοχή της Περιφέρειας σε ευρωπαϊκά προγράμματα, 30 από τα οποία είναι σε εξέλιξη στην παρούσα φάση.

Αναφέρθηκε στο υψηλού επιπέδου επιστημονικό ανθρώπινο δυναμικό, τα ερευνητικά ιδρύματα και την επιχειρηματική ανάπτυξη στο νησί, και τόνισε τις εστιασμένες προσπάθειες για υλοποίηση καινοτόμων προγραμμάτων στο πλαίσιο της Στρατηγικής Καινοτομίας της Περιφέρειας, με έμφαση στο Περιβάλλον, την Ενέργεια, τον Πολιτισμό, τον Τουρισμό, τον Πρωτογενή Τομέα και τη Γνώση.

Όπως τόνισε ο Γιώργος Αλεξάκης, «παράλληλα ενθαρρύνουμε τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, να διασυνδεθούν με την Ερευνητική και Ακαδημαϊκή κοινότητα, προκειμένου να αναπτυχθούν συνέργειες που θα επιφέρουν προστιθέμενη αξία στην οικονομία του νησιού».
Εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη χρηματοδότηση της Καινοτομίας σε ΜΜΕ, εκτιμώντας ότι η κατεύθυνση αυτή θα ενδυναμώσει τις προσπάθειες για βιώσιμη ανάπτυξη των ελληνικών επιχειρήσεων, κυρίως μικρού και μεσαίου μεγέθους. Παράλληλα, τόνισε τη θετική επίδραση που μπορεί να έχει το πρόγραμμα αυτό τόσο στην επιχειρηματικότητα του νησιού όσο και γενικότερα στην οικονομία της Κρήτης.

Η οικονομική στήριξη που θα λάβει κάθε επιχείρηση μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την επέκταση των δραστηριοτήτων της, καθώς και για την ανάπτυξη και υλοποίηση καινοτόμων αναπτυξιακών σχεδίων και εμπορικών δραστηριοτήτων.


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κρήτη

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video