ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Πρώτο βραβείο στον Δήμο Ηρακλείου για τις δράσεις της Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας

Πρώτο βραβείο στον Δήμο Ηρακλείου για τις δράσεις της Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας

Το πρώτο βραβείο για τις καινοτόμες δράσεις του στον τομέα της Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας απέσπασε ο Δήμος Ηρακλείου.

Συγκεκριμένα, στην τελετή βράβευσης για τις ελληνικές συμμετοχές στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2018, η οποία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 5 Απριλίου 2019 στο Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής, παρουσία της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ο Δήμος Ηρακλείου πήρε την πρώτη
θέση ανάμεσα στις μεγάλες πόλεις της χώρας.

Το βραβείο παρέλαβε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός από τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας Γιώργο Δημαρά και τον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτη Φάμελλο.

vraveio irakleio viwsimi astiki kinhtikothta1

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος σχετικά: «Το γεγονός ότι πήραμε την πρώτη θέση στην κατηγορία των μεγάλων ελληνικών πόλεων, για την συμμετοχή μας στον σημαντικό ευρωπαϊκό θεσμό για το περιβάλλον, την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας, μας γεμίζει ικανοποίηση.

Το βραβείο αποτελεί επισφράγιση της συνεχόμενης προσπάθειας της Δημοτικής Αρχής να δημιουργήσει προοπτικές και να προσφέρει λύσεις, έχοντας τη βιώσιμη κινητικότητα ως βασικό πυλώνα του σχεδιασμού μας για την βελτίωση των υποδομών του Δήμου, για την προώθηση σύγχρονων τρόπων μετακίνησης καθώς και για την σταδιακή απεξάρτηση των δημοτών από τα ΙΧ.
Θέλω να συγχαρώ όσους συνέβαλλαν σε αυτήν την διάκριση και να διαβεβαιώσω τους δημότες ότι θα συνεχίσουμε στην ίδια κατεύθυνση, μέχρι να καταστεί το Ηράκλειο μια πόλη φιλική και προσβάσιμη για όλους, με καθαρό περιβάλλον, ασφάλεια, πολιτισμό, οικονομική ανάπτυξη και καλύτερη ποιότητα ζωής .
Δεν γίνεται από την μια μέρα στην άλλη, ωστόσο διαθέτουμε το σχέδιο, την επιμονή και την υπομονή για να τα καταφέρουμε».

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και το Πράσινο Ταμείο σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην εκστρατεία «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας» συμμετείχαν 62 ελληνικές πόλεις, οι οποίες είχαν την ευκαιρία να προβάλουν τις δράσεις και τα επιτεύγματά τους για τη βιώσιμη κινητικότητα, ενώ παράλληλα η σημαντική δουλειά τους αποτυπώθηκε και αυτή τη χρονιά σε ειδικό Επετειακό Λεύκωμα.

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητάς από το 2002 έχει καθιερωθεί ως ο σημαντικότερος θεσμός σε Ευρωπαϊκό επίπεδο για την προαγωγή βιώσιμων προτύπων κινητικότητας και κατ’ επέκταση για τη διαμόρφωση και ανάπτυξη περιβαλλοντικού ήθους, αλλά και την προώθηση της Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης. Πραγματοποιείται από τις 16 έως τις 22 Σεπτεμβρίου κάθε χρόνο, παρέχοντας στις κωμοπόλεις και τις πόλεις μια ευκαιρία να δοκιμάσουν βιώσιμους εναλλακτικούς τρόπους μεταφοράς.

Το 2018 ήταν η πιο επιτυχημένη διοργάνωση της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας μέχρι σήμερα, με τη συμμετοχή περισσότερων από 2.800 κωμοπόλεων και πόλεων.


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κρήτη

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video