ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Στο Ηράκλειο το Παγκόσμιο Σχολικό Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης

Στο Ηράκλειο το Παγκόσμιο Σχολικό Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης

Στο Ηράκλειο θα διεξαχθεί το 25ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Σχολικού Μπάσκετ από τις 12 μέχρι τις 20 Απριλίου 2019 με την συμμετοχή 800 αθλητών από 31 χώρες από όλο τον κόσμο. Το παγκόσμιο πρωτάθλημα συνδιοργανώνουν η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης, η Περιφέρεια Κρήτης και ο Δήμος Ηρακλείου, σε συνεργασία με την ΕΚΑΣΚ, το Δήμο Αρχανών-Αστερουσίων το Δήμο Χερσονήσου και την ΕΠΦΑΝΗ.

Πάνω από 30 χώρες από όλες σχεδόν τις περιοχές του πλανήτη στέλνουν τις σχολικές ομάδες που πρώτευσαν στο εσωτερικό τους πρωτάθλημα καλαθοσφαίρισης, για να διεκδικήσουν το παγκόσμιο τίτλο. Σήμερα στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου στη Περιφέρεια, ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης, ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής των αγώνων Γιώργος Τερζάκης, οι Δήμαρχοι Χερσονήσου Γιάννης Μαστοράκης, Αρχανών Αστερουσίων Μανόλης Κοκοσάλης, ο Αντιδήμαρχος Ηρακλείου Κώστας Βαρδαβάς, ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Αθλητισμού Νίκος Συριγωνάκης, ο Πρόεδρος Τεχνικής Επιτροπής της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Σχολικού Αθλητισμού (ISF) Ρένος Πιτάλης, η Πρόεδρος Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Ηρακλείου Μαρία Καλουδιώτη, η εκπρόσωπος επιστημών φυσικής αγωγής Ροδούλα Σπετσωτάκη αναφέρθηκαν στην σημαντικότητα των αγώνων που θα προβάλλουν την Κρήτη σε ολόκληρο τον κόσμο. Αναλυτικά σε δηλώσεις που έγιναν αναφέρθηκαν:
Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης:

«Μια σπουδαία αθλητική διοργάνωση, διεθνούς εμβέλειας, που θα στρέψει τα φώτα του παγκόσμιου αθλητισμού στο νησί μας, καθώς το Παγκόσμιο Σχολικό Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης αποτελεί μια από τις κορυφαίες διοργανώσεις στον χώρο του σχολικού αθλητισμού.
Με τη συμμετοχή νέων αθλητών από όλον τον κόσμο, η συγκεκριμένη αθλητική διοργάνωση αναβαθμίζει την Κρήτη στον παγκόσμιο αθλητικό χάρτη. Η Περιφέρεια Κρήτης από την πρώτη στιγμή στήριξε την προσπάθεια διεκδίκησης των αγώνων και συμμετέχει ενεργά στην άρτια και άριστη προετοιμασία τους, συγχαρητήρια στους 800 αθλητές-μαθητές από 31 χώρες που θα συμμετέχουν στους αγώνες, τα εύσημα σε όλους όσους συμβάλλουν, στους εκατοντάδες εθελοντές για την πραγματοποίηση πρωταθλήματος».

Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης: «Ένα μεγάλο αθλητικό μαθητικό γεγονός με διεθνή εμβέλεια. Το Ηράκλειο και η Κρήτη αποτελούν τα τελευταία χρόνια αθλητικό προορισμό, ευχαριστούμε όλους τους συνδιοργανωτές και τους εθελοντές για την μεγάλη αυτή προσπάθεια που θα στεφθεί με επιτυχία».

Γιώργος Τερζάκης Πρόεδρος Οργανωτικής Επιτροπής Αγώνων: «Η άριστη συνεργασία που υπάρχει μεταξύ Περιφέρειας, Δήμων, εκπαιδευτικών-γυμναστών, εθελοντών διασφαλίζουν την επιτυχία των αγώνων με πανελλαδικό και διεθνή χαρακτήρα. Καλούμε τον κόσμο να στηρίξουν τους αγώνες που έχουν αθλητικό και παιδαγωγικό στόχο».

Κώστας Βαρδαβάς Αντιδήμαρχος Ηρακλείου: «Η Κρήτη, το Ηράκλειο, είναι αθλητικός προορισμός, πρόκειται για μια μεγάλη γιορτή του σχολικού αθλητισμού. Αποδεικνύουμε για άλλη μια φορά ότι με την καλή συνεργασία Περιφέρειας, Δήμων, αθλητικών φορέων μπορούμε και υλοποιούμε μεγάλους στόχους. Ευχαριστίες σε όλους όσους συμβάλλουν για την επιτυχία των σχολικών αγώνων».

Γιάννης Μαστοράκης Δήμαρχος Χερσονήσου: «Στηρίζουμε και συμμετέχουμε στη μεγάλη, διεθνή αθλητική διοργάνωση. Ο Δήμος μας, καλωσορίζει για το σημαντικό αθλητικό γεγονός τους εκατοντάδες μαθητές που θα φιλοξενηθούν στις άρτιες ξενοδοχειακές υποδομές που διαθέτει η Χερσόνησος».
Μανόλης Κοκοσάλης Δήμαρχος Αρχανών Αστερουσίων: «Με ιδιαίτερη χαρά φιλοξενούμε στη Κρήτη τους διεθνείς σχολικούς αγώνες καλαθοσφαίρισης. Ευχόμαστε καλή επιτυχία στην διοργάνωση, συγχαρητήρια στην οργανωτική επιτροπή για την σημαντική δουλειά που έχει κάνει».

Νίκος Συριγωνάκης Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Αθλητισμού: «Πρόκειται για μια μεγάλη αθλητική διοργάνωση που θα προβάλλει την Κρήτη στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Συγχαρητήρια σε όλους για τους μαθητικούς αγώνες, και στους εθελοντές, με την συνεργασία καταφέρνουμε να κάνουμε σημαντικά γεγονότα κάνοντας την Κρήτη αθλητικό προορισμό».

Ρένος Πιτάλης Πρόεδρος Τεχνικής Επιτροπής της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Σχολικού Αθλητισμού (ISF): Με χαρά συνδιοργανώνουμε ως ομοσπονδία τους αγώνες στην Ελλάδα, στην Κρήτη. Οι αγώνες διεξάγονται στο Κρήτη για τρείς κύριους λόγους: για τις καλές ξενοδοχειακές μονάδες, τις καλές μεταφορές, τις καλές αθλητικές υποδομές που υπάρχουν στο νησί. Το πρωτάθλημα θα στεφθεί με απόλυτη επιτυχία».

Μαρία Καλουδιώτη Πρόεδρος Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Ηρακλείου: «Ευχαριστίες σε όλους τους συνδιοργανωτές για την προετοιμασία των αγώνων, ειδικά στον Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής τον κ. Τερζάκη για την επιμονή του να φέρει στο Ηράκλειο τους αγώνες. Το Ηράκλειο μπορεί να γίνει αθλητικός προορισμός».

Ροδούλα Σπετσωτάκη εκπρόσωπος επιστημών φυσικής αγωγής: «Πρόκειται για εντυπωσιακούς αγώνες συγχαίρουμε τους εμπνευσμένους εκπαιδευτικούς για τις δράσεις που θα υλοποιήσουν στη διάρκεια διεξαγωγής του πρωταθλήματος».
Στη σημερινή συνέντευξη τύπου παρουσιάστηκε και η μασκότ των αγώνων, που είναι ο μυθικός γρύπας που σχεδίασε η εικαστικός Άννα Χιλιετζάκη.

Η Τελετή Έναρξης θα γίνει το Σάββατο 13 Απριλίου 2019 στις 19:30 στο Κεντρικό Κλειστό Γήπεδο - 2 Αοράκια.

ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΕΘΝΩΝ
Η ημέρα των Εθνών θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 16 Απριλίου 2019από τις
16:00 έως τις 20:00στην Πλατεία Ιδης (Σταυρό της Πόλης)
ΤΕΛΕΤΗ ΛΗΞΗ

Οι τελικοί αγώνες, οι απονομές και η τελετή λήξης θα γίνει την Παρασκευή 19 Απριλίου από τις 16:00 έως τις 21:00

Tο πρόγραμμα των αγώνων στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης http://bit.ly/2Ic1cyT


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κρήτη

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video