ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Επιβράβευση της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας από το Δημοτικό Συμβούλιο Μαλεβιζίου

Επιβράβευση της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας από το Δημοτικό Συμβούλιο Μαλεβιζίου

Δυο μικρές επιχειρήσεις με έδρα το Δήμο Μαλεβιζίου, βράβευσε στην τελευταία του συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο Μαλεβιζίου.

 

Πρόκειται για την «Παρασκευάς Μικρό Οινοποιείο», που βρίσκεται στο Σάρχο και ασχολείται με την παραγωγή ποιοτικών κρασιών, μια επιχείρηση που ιδρύθηκε από τους αδερφούς Παρασκευά το 2013 και οι οποίοι καλλιεργούν ιδιόκτητους αμπελώνες παράγοντας εξαιρετικό εμφιαλωμένο κρασί, σε συνεργασία και με τοπικούς παραγωγούς. Πρόσφατα μάλιστα, η εταιρεία συμμετείχε στον 19ο Διεθνή διαγωνισμό οίνου Θεσσαλονίκης και έλαβε 3 Διακρίσεις: Ασημένιο για τον «archo» Vidiano Moschato, χάλκινο για τον «Άσπρο Λόφο» Vidiano και χάλκινο για το Senses Μαλαγουζιά.

 

H δεύτερη τοπική επιχείρηση, είναι η Double O Woodcrafts με έδρα την Αγία Μαρίνα στο Τσαλικάκι, μια επιχείρηση που έχει διακριθεί για την καινοτόμα επιχειρηματική της δράση και πρόσφατα βραβεύτηκε και από το Επιμελητήριο Ηρακλείου. Το 2013 ξεκίνησε τη δραστηριότητά της με τη κατασκευή χειροποίητων εξειδικευμένων αντικειμένων από ξύλο (γυαλιά ηλίου & οράσεως, αξεσουάρ παπιγιόν, τσάντες, κοσμήματα, μανικετόκουμπα, στυλό) και διάφορα άλλα εξατομικευμένα είδη. Η εταιρία ιδρύθηκε από τον Μιχάλη Κόκκινο και την Χριστίνα - Ελπίδα Ξιφαρά, οι οποίοι προερχόμενοι από διαφορετικούς κλάδους και σπουδές αποφάσισαν, με αφορμή την οικονομική κρίση, να επενδύσουν στην χειροποίητη κατασκευή από φυσικά υλικά, ακολουθώντας τις τάσεις του διεθνούς σχεδιασμού & τις απαιτήσεις της αγοράς. Η εταιρεία εξελίσσεται ραγδαία, έχει αυξήσει την ποικιλία των υλικών και την ποσότητα των προϊόντων της και έχει καταφέρει να τα προωθήσει σε επιχειρήσεις σε όλη την Ελλάδα, αλλά και σε πολλές χώρες του εξωτερικού (Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Αμερική) με την ένδειξη «Handmade in Crete».

 

Και οι δυο επιχειρήσεις, συμμετέχουν σε εκθέσεις και φόρουμ που διοργανώνει ο Δήμος μας ή συμμετέχει εντός και εκτός Κρήτης προβάλλοντας την επιχειρηματικότητα.

 

Ο Δήμαρχος Κώστας Μαμουλάκης στην εισήγησή του, ανέφερε: «Όπως όλοι γνωρίζουμε, στον Δήμο μας υπάρχουν πολλές τοπικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε διάφορα αντικείμενα και ξεχωρίζουν στον τομέα τους. Διακρίνονται σε εθνικούς και διεθνείς διαγωνισμούς, προβάλλουν τον τόπο μας σε όλο τον κόσμο, ενισχύουν την απασχόληση και την τοπική οικονομία. Θεωρώ υποχρέωσή μας, να αναδεικνύουμε αυτές τις προσπάθειες που εκτός του ότι αποτελούν παραδείγματα προς μίμηση, μας γεμίζουν και με αισιόδοξα μηνύματα για τη δυναμική του Μαλεβιζίου. Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια τόσο στους αδερφούς Παρασκευά, όσο και στον Μιχάλη Κόκκινο και την Χριστίνα - Ελπίδα Ξιφαρά για τις διακρίσεις και το επιχειρηματικό τους πνεύμα και τους ευχόμαστε ακόμα μεγαλύτερες επιτυχίες!».


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κρήτη

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video