ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου η εφαρμογή του πιλοτικού προγράμματος «Η Σεισμολογία στο Σχολείο»

Εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου η εφαρμογή του πιλοτικού προγράμματος «Η Σεισμολογία στο Σχολείο»

Εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου η εφαρμογή του πιλοτικού εκπαιδευτικού προγράμματος με θέμα «Η Σεισμολογία στο Σχολείο». Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που αναφέρεται στις σχολικές μονάδες του Δήμου Ηρακλείου και θα εφαρμοστεί σε συνεργασία με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου.

Η υλοποίηση του εκπαιδευτικού προγράμματος είναι μία πρωτοβουλία της Αντιδημαρχίας Παιδείας μετά και την συνάντηση που είχε στην Αθήνα στις αρχές Μαρτίου ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Γιώργος Βλαχάκης με τον Διευθυντή Ερευνών Δρ. Ιωάννη Καλογερά, ο οποίος και έδωσε το παρόν στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Τετάρτη μαζί με την κ. Χρύσα Παγκάλου, εξωτερικό συνεργάτη του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου.

Το πρόγραμμα θα εφαρμοστεί σε 25 σχολικές μονάδες του Δήμου Ηρακλείου και στόχο έχει την:

-Ευαισθητοποίηση της εκπαιδευτικής κοινότητας στο αντικείμενου του σεισμού.
-Εγκατάσταση σεισμολογικών οργάνων για τη ενίσχυση επιχειρησιακών δράσεων πολιτικής προστασίας.

-Εκλαΐκευση σεισμολογικών εννοιών μέσω της διαθεματικής σύνδεσής τους με τις γνώσεις του σχολείου.

-Εξειδίκευση των σχεδίων προστασίας έναντι του σεισμού στις σχολικές μονάδες.
-Διάχυση των αποτελεσμάτων σε ευρύτερες ομάδες πληθυσμού.

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί στο πλαίσιο της Δια Βίου Μάθησης στον Δήμο Ηρακλείου. Αξίζει να σημειωθεί ότι η συμμετοχή της πόλης του Ηρακλείου στο Παγκόσμιο Δίκτυο της Unesco για τις «Πόλεις που Μαθαίνουν» προϋποθέτει την ανάληψη πρωτοβουλιών και δράσεων με στόχο την αειφόρο και βιώσιμη ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας.

 


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κρήτη

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video