ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Κεγκέρογλου: Άμεση χρηματοδότηση για αποκατάσταση των ζημιών και μέτρα ανακούφισης των πληγέντων

Κεγκέρογλου: Άμεση χρηματοδότηση για αποκατάσταση των ζημιών και μέτρα ανακούφισης των πληγέντων

Mε ερώτηση του, προς τα Υπουργεία Υποδομών & Μεταφορών, Αγροτικής Ανάπτυξης, Εσωτερικών και Οικονομικών αντίστοιχα, ο γραμματέας της Κ.Ο. Δημοκρατικής Συμπαράταξης και Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, ζητά την άμεση χρηματοδότηση για αποκατάσταση των ζημιών και μέτρα ανακούφισης των πληγέντων από τα ακραία καιρικά φαινόμενα στη Σητεία, την Ιεράπετρα και τον Μακρύ Γιαλό και Ανάληψη.

Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

Τεράστιες καταστροφές έχουν προκαλέσει τα πολύ έντονα καιρικά φαινόμενα που εκδηλώθηκαν τις προηγούμενες μέρες στην Κρήτη.
Ειδικότερα στην Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου οι καταστροφές είναι πολύ μεγάλες στο επαρχιακό και αγροτικό οδικό δίκτυο, σε αρδευτικά και υδρευτικά δίκτυα, στις γεωργικές και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις.
Πρόκειται για καταστροφές χωρίς προηγούμενο που θα χρειαστούν μήνες για να αποκατασταθούν και οι περιοχές της Σητείας, του Μακρύ Γιαλό, Ανάληψης και της Ιεράπετρας, έχουν μεγάλα προβλήματα σε ιδιωτικές περιουσίες και καλλιέργειες
Οι Δήμαρχοι Σητείας και Ιεράπετρας με επιστολή τους έχουν ζητήσει την κήρυξη των περιοχών σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.
Την ίδια ώρα, τα αρμόδια συνεργεία του ΕΛΓΑ καλούνται μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα για να διαπιστώσουν την καταστροφή και να προχωρήσουν οι αποζημιώσεις.
Επειδή το μέγεθος των καταστροφών είναι πολύ μεγάλο, είναι λογικό οι πληγέντες να μην μπορούν να ανταποκριθούν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις και
Επειδή απαιτούνται γρήγορες ενέργειες και άμεσος συντονισμός των αρμόδιων Υπηρεσιών ώστε να δοθεί άμεση βοήθεια και να προχωρήσουν γρήγορα όλες οι εργασίες, με δεδομένο πως αυτή τη στιγμή υπάρχουν άνθρωποι των οποίων τα θερμοκήπια έχουν καταστραφεί πλήρως, κατοικίες έχουν πλημμυρίσει, φοιτητές στη Σητεία έχουν μείνει χωρίς στέγη και τα προβλήματα σε ύδρευση, άρδευση αλλά και σε έργα οδοποιίας απαιτούν άμεση αποκατάσταση. Στην περιοχή του Μακρύ Γιαλού, Ανάληψης έχουν υποστεί μεγάλες ζημιές ξενοδοχεία, τουριστικές επιχειρήσεις και υποδομές και πρέπει να ανταποκριθούν άμεσα εν’ όψει της τουριστική σεζόν που ξεκινά στις 18 Απριλίου και
Επειδή οι Δήμοι και η Περιφέρεια Κρήτης καλούνται να ανταποκριθούν στο μεγάλο έργο της αποκατάστασης των ζημιών στις υποδομές αλλά και της καταγραφής των ζημιών με ελλείψεις σε πόρους, εξοπλισμό και ανθρώπινο δυναμικό.

Ερωτάσθε κ.κ. Υπουργοί:

1) Προτίθεστε να ενισχύσετε την αυτοδιοίκηση ώστε να ανταποκριθεί τόσο στις άμεσες όσο και στη μεσοπρόθεσμη ανάγκη για αποκατάσταση των ζημιών;
2) Ποιο είναι το ύψος των πόρων που θα διατεθεί στην Τοπική και Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση προκειμένου να ανταποκριθεί στην αποστολή της και ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα εκταμίευσης των απαραίτητων πιστώσεων;
3) Ποιος είναι ο σχεδιασμός και το χρονοδιάγραμμα για την άμεση καταγραφή των ζημιών και την αποζημίωση των παραγωγών-αγροτών που είδαν τις καλλιέργειες τους να πλήττονται από τα έντονα καιρικά φαινόμενα;
4) Σε ποιες ενέργειες θα προβείτε ώστε να καταβληθούν άμεσα τα προβλεπόμενα ποσά σε όλους τους πληγέντες που είδαν τις περιουσίες και τις επιχειρήσεις τους να καταστρέφονται από τα ακραία καιρικά φαινόμενα;
5) Σε ποιες ενέργειες θα προβείτε ώστε να παγώσουν οι φορολογικές, δανειακές και τραπεζικές υποχρεώσεις των πληγέντων;


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κρήτη

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video