ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Σημαντικά έργα για τον οικισμό ψαρή φοράδα δήμου Βιάννου

Σημαντικά έργα για τον οικισμό ψαρή φοράδα δήμου Βιάννου

Σημαντικές εξελίξεις για την Ψαρή Φοράδα Καλαμίου σε δύο σημαντικά έργα που αφορούν τον οικισμό και ειδικότερα στην εγκατάσταση και λειτουργία βιολογικού καθαρισμού, αλλά και την δημιουργία του νέου πολυδύναμου περιφερειακού Ιατρείου.

Συγκεκριμένα με την 13/2019 η Επιτροπή Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Κρήτης γνωμοδότησε θετικά στην έγκριση των περιβαλλοντικών όρων της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων του έργου «Έργα διαχείρισης λυμάτων οικισμών Ψαρής Φοράδας και Συνδωνίας του Δήμου Βιάννου» με φορέα υλοποίησης τον Δήμο Βιάννου, σύμφωνα με την εισήγηση της διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού της Περιφέρειας Κρήτης.

Με την έκδοση των περιβαλλοντικών όρων το έργο έχει πλήρη ωριμότητα να χρηματοδοτηθεί.

Επίσης με την υπ αριθμό απόφαση 07 /2019 ομόφωνα το Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης αποφάσισε την υποβολή πρότασης χρηματοδότησης του νέου Περιφερειακού Ιατρείου της Ψαρής Φοράδος.

Σύμφωνα με την εγκεκριμένη μελέτη το έργο αφορά την εκτέλεση του συνόλου των εργασιών για την ανέγερση του «Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Ψαρής Φοράδας» που θα είναι ένα μονόροφο κτίριο σε παραλληλεπίπεδη μορφή (29,60 Χ 14,73 μ.), συνολικού ύψους 4 μ. με κάλυψη 113,14 τ.μ. και στεγασμένη βεράντα σε εσοχή 17,60 τ.μ.

Συνολικό εμβαδόν στεγασμένων χώρων : δόμηση 95,75 τ.μ

Αποτελείται από τους εξής χώρους: δύο Ιατρεία-Εξεταστήρια, χώρος εισόδου/Αναμονή των ασθενών με ένα λουτρό προδιαγραφών ΑΜΕΑ. Το δεύτερο ιατρείο που σύμφωνα με την παλαιότερη μορφή των Π.Ι. είχε χρήση διανυκτέρευσης ιατρού, τώρα διαμορφώνεται σε ιατρείο χωρίς να χάνει την δυνατότητα να μετατρέπεται σε χώρο διανυκτέρευσης εφόσον οι συνθήκες αλλάξουν.

Ο Δήμαρχος Βιάννου Παύλος Μπαριτάκης δήλωσε: Με τον ολοκληρωμένο σχεδιασμό σε έργα ανάπτυξης κάθε περιοχής του Δήμου ολοκληρώθηκε αρχικά η μελέτη για την κατασκευή των δικτύων αποχέτευσης και βιολογικού καθαρισμού της Ψαρής Φοράδας σε μια επίπονη και δύσκολη διαδικασία για ένα σημαντικό έργο ανάπτυξης, που αποτελεί αναγκαιότητα για τον παραλιακό οικισμό. Πλέον δρομολογούνται οι εξελίξεις για την χρηματοδότηση του μέσα από προγράμματα όπως τον ΦΙΛΟΔΗΜΟ. Σημαντική εξέλιξη και η ένταξη του Περιφερειακού Ιατρείου στο ΕΣΠΑ ένα έργο που δημοπρατείται άμεσα και θα εκτελεσθεί από την τεχνική υπηρεσία της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου. Έργο απαραίτητο που αφορά σε υπηρεσίες πρωτοβάθμιας περίθαλψης της περιοχής. Και τα δύο έργα αποτελούν διαχρονικό αίτημα της τοπικής κοινωνίας .


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κρήτη

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video