ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Κατατέθηκε για χρηματοδότηση η πρόταση κατασκευής του νέου κτιρίου της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Μαλεβιζίου

Στο Φιλόδημος για χρηματοδότηση το νέο μεγάλο έργο για το Γάζι

Κατατέθηκε ο πλήρης φάκελος με τις απαιτούμενες μελέτες, για την χρηματοδότηση ενός ακόμα οραματικού έργου για το Γάζι: Του έργου κατασκευής του ιδιόκτητου κτιρίου της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Μαλεβιζίου, προϋπολογισμού 2.500.000 ευρώ

Πρόκειται για την πλήρη ανάπλαση του δημοτικού ακινήτου που βρίσκεται στο κέντρο του Γαζίου, επί της οδού Κονδυλάκη και το οποίο με την απαραίτητη αναμόρφωση μπορεί να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Μαλεβιζίου, καθώς και πολλές πολιτιστικές δράσεις των φορέων του Γαζίου.

Σύμφωνα με το πλάνο της Δημοτικής Αρχής, πρόκειται να υπάρξει πλήρης στατική ενίσχυση του κτιρίου με σκοπό να δημιουργηθεί ένας άνετος χώρος ανάγνωσης, ένα σύγχρονο αμφιθέατρο 165 θέσεων με ιδιαίτερο χώρο υποδοχής, καμαρίνια, αποδυτήρια, πολλοί βοηθητικοί χώροι, WC για την εξυπηρέτηση του προσωπικού και των επισκεπτών, καθώς και ημι-υπαίθριος χώρος, με όλο το κτίριο να είναι προσβάσιμο σε Άτομα με Αναπηρία. Ένα κτίριο – κόσμημα για το Γάζι, που εκτός από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη (που φιλοξενεί δεκάδες χιλιάδες τόμους βιβλίων, συγγραμμάτων και εφημερίδων και στεγάζεται σήμερα σε μισθωμένο χώρο) θα δώσει και τη δυνατότητα στους πολιτιστικούς φορείς της περιοχής να το αξιοποιήσουν προάγοντας τα ήθη, τα έθιμα και τις παραδόσεις του Μαλεβιζίου.

Ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης σε δηλώσεις του τόνισε: «Όπως πλέον όλοι έχουν αντιληφθεί, προνοήσαμε εγκαίρως και έχουμε πολλές έτοιμες μελέτες, μια εκ των οποίων, είναι και για το νέο κτίριο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Μαλεβιζίου. Της βιβλιοθήκης που δημιουργήσαμε με αφορμή τη δωρεάν του αείμνηστου Μανόλη Δουλγεράκη και η οποία σήμερα διαθέτει περισσότερους από 25.000 τόμους συγγραμμάτων αλλά και τα αρχεία ιστορικών εφημερίδων της Κρήτης. Αυτή η σπουδαία πολιτιστική δομή, η οποία μας κάνει υπερήφανους σε όλη την Ελλάδα, επιβάλλεται να έχει έναν σύγχρονο χώρο στέγασης. Έναν χώρο που ταυτόχρονα θα αποτελεί στέγη του πολιτισμού και χώρο πολιτιστικής έκφρασης για τους συλλόγους και τους φορείς της περιοχής μας και που μαζί με το Πολιτιστικό Κέντρο που έχουμε στο Τσαλικάκι, θα συμβάλλει ουσιαστικά στην πολιτιστική ανάπτυξη του Μαλεβιζίου.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον Βουλευτή Ηρακλείου Σωκράτη Βαρδάκη που βρέθηκε δίπλα μας και σε αυτό το έργο και συγχαρώ τον Αντιδήμαρχο Άρη Σαλούστρο, τον Πρόεδρο της Επιτροπής Εποπτείας της Βιβλιοθήκης μας Κώστα Τριγώνη, τους ειδικούς συμβούλους Ρένα Κοτσιφού και Γιώργο Τζωράκη, καθώς και όλα τα στελέχη της Τεχνικής μας Υπηρεσίας για την πολύ καλή δουλειά που έχουν κάνει».


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κρήτη

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video