ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Υπογράφτηκε από τον Περιφερειάρχη η σύμβαση για την «Κατασκευή του ανισόπεδου κόμβου και παράκαμψης Αρκαλοχωρίου»

Με προϋπολογισμό 12,5 εκ. ευρώ με χρηματοδότηση από το Ε.Π. Κρήτη 2014-2020

Την σύμβαση του έργου για την «Κατασκευή του ανισόπεδου κόμβου και παράκαμψης Αρκαλοχωρίου» με προϋπολογισμό 12,5 εκ. ευρώ, υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης. Το έργο εντάχθηκε και χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κρήτη 2014-2020» και στην υπογραφή της σύμβασης στη Περιφέρεια παρόντες ήταν επίσης: Οι Δήμαρχοι Μινώα Πεδιάδας Ζαχαρίας Καλογεράκης, Βιάννου Παύλος Μπαριτάκης, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης Γιώργος Πιτσούλης, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Γιώργος Αλεξάκης, Νίκος Ξυλούρης, Νίκος Συριγωνάκης, η προϊσταμένη των Τεχνικών υπηρεσιών της Περιφέρειας Καίτη Ιερωνυμάκη το στέλεχος της υπηρεσίας Γιάννης Μπιμπάκης.

Το έργο που θα κατασκευάσει η εταιρεία «ΡΟΜΒΟΣ ΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε.», εκτείνεται σε μήκος 2,8 χιλ. και περιλαμβάνονται: χωματουργικές εργασίες, κατασκευή κάτω διαβάσεων, μιας άνω διάβασης, οχετών, δικτύων αποχέτευσης – αποστράγγισης,
εργασίες οδοστρωσίας, ασφαλτικών, σήμανσης & ασφάλισης, εργασίες νηλεκτροφωτισμού και φυτοτεχνικές εργασίες.

Σε δηλώσεις που έγιναν μετά την υπογραφή της σύμβασης αναφέρθηκαν:

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης: «Ένα πολύ σημαντικό αναπτυξιακό έργο για την ευρύτερη περιοχή του Αρκαλοχωρίου και της Βιάννου βρίσκεται σε πορεία υλοποίησης. Ένα έργο προϋπολογισμού 12,5 εκ. ευρώ που πολύ σύντομα θα ξεκινήσουν οι εργασίες και ολοκληρώνεται ο δρόμος από Ηράκλειο προς Βιάννο. Παράλληλα με τα έργα τα οποία θα γίνουν στο νέο αεροδρόμιο και με τον δρόμο από τον κόμβο στην Χερσόνησο προς το Καστέλι, ολοκληρώνεται μία σημαντική αναπτυξιακή υποδομή για όλη την ευρύτερη περιοχή, του Καστελλίου, του Αρκαλοχωρίου και της Βιάννου. Από την πλευρά τη δική μας συνεχίζουμε για την ένταξη έργων τόσο στο περιφερειακό πρόγραμμα όσο και με εθνικούς πόρους ούτως ώστε να υπάρχει ένα καλύτερο και ασφαλέστερο οδικό δίκτυο».
Ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας Ζαχαρίας Καλογεράκης: «Ένα σημαντικό έργο για την ενδοχώρα του νομού η σημερινή υπογραφή των κόμβων στην είσοδο του Αρκαλοχωρίου που ολοκληρώνει και συνδέει πλέον το επαρχιακό δίκτυο Ηράκλειο-Αρκαλοχώρι-Βιάννο. Το έργο αυτό ολοκληρώθηκε και εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ είναι ύψους 12,5 εκ. ευρώ, θέλω να ευχαριστήσω όλες τις υπηρεσίες και τη διαχειριστική αρχή που ολοκλήρωσαν και ενέταξαν το έργο όπως και τον Περιφερειάρχη μας. Θεωρώ ότι τέτοια έργα υποδομής βοηθούν στην αναβάθμιση της ενδοχώρας και παράλληλα πρέπει να το τονίσουμε αυτό το συγκεκριμένο έργο ολοκληρώνει μία εκκρεμότητα δεκαετιών και έρθει να «κουμπώσει» στο ήδη δημοπρατημένο δρόμο Καστέλι-Αρκαλοχώρι που θα συνδέει το νέο αεροδρόμιο που και αυτό είναι σε εξέλιξη»

Ο Δήμαρχος Βιάννου Παύλος Μπαριτάκης: «Πρόκειται για ένα σημαντικό αναπτυξιακό έργο για την περιοχή που θα διευκολύνει και τους πολίτες αλλά και όλους τους επισκέπτες στην περιοχή. Ένα έργο που ήταν απαραίτητο, ένα έργο που σε συνδυασμό και με τα υπόλοιπα έργα της ολοκλήρωσης του δρόμου Ηράκλειο-Βιάννος- Ιεράπετρα και με την κατασκευή του αεροδρομίου θα δώσει μία άλλη αναπτυξιακή τροχιά στην ευρύτερη περιοχή. Να ευχαριστήσουμε την Περιφέρεια Κρήτης τον Περιφερειάρχη που «έτρεξε» τις διαδικασίες, έγιναν οι μελέτες και χρηματοδοτήθηκε ένα σημαντικό έργο από το ΕΣΠΑ».
Το έργο χωροθετείται δυτικά - νότιο δυτικά του Αρκαλοχωρίου και θα εξυπηρετήσει την σύνδεση του Αρκαλοχωρίου και των οικισµών της ευρύτερης περιοχής µε το Ηράκλειο και την Βιάννο.


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κρήτη

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video