ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Πρωτοβουλίες της Περιφέρειας Κρήτης για τη συνεργασία ανάμεσα σε αγροτικούς παραγωγούς και ξενοδόχους

Πρωτοβουλίες της Περιφέρειας Κρήτης για τη συνεργασία ανάμεσα σε αγροτικούς παραγωγούς και ξενοδόχους

Στα πλαίσια της πρωτοβουλίας της Περιφέρεια Κρήτης για την ενημέρωση των παραγωγών σχετικά με τις εξελίξεις της αγοράς, τις δυνατότητες και τις προϋποθέσεις για την προώθηση των προϊόντων τους σε τουριστικές επιχειρήσεις και τις γενικότερες εξελίξεις στην αγορά, πραγματοποιήθηκε μια ακόμη Εσπερίδα, στο Τυμπάκι.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης που συνδιοργανώθηκε με τον αγροτικό Σύλλογο Τυμπακίου, στο χώρο του 3ου Δημοτικού σχολείου Τυμπακίου, οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τον τρόπο με τον οποίο θα διατηρήσουν την τεχνογνωσία και τη δυναμική τους, αλλά και πως θα μπορέσει να αναπτυχθεί μια ουσιαστική, συνεχής και εποικοδομητική συνεργασία με τους ξενοδόχους του Νομού Ηρακλείου

Στην Εσπερίδα που είχε θέμα: «Αγροτικά προϊόντα και διασύνδεση με τον Τουρισμό», ομιλητές ήταν: ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Τουρισμού Μιχάλης Βαμιεδάκης, ο Σύμβουλος της Ένωσης Ξενοδόχων Νομού Ηρακλείου Νίκος Φουντουλάκης και ο Επιθεωρητής Συστημάτων Ασφάλεια τροφίμων στο φορέα πιστοποίησης ΔΕΛΤΑ Cert.

Ο κ. Βαμιεδάκης, αφού επισήμανε ότι είναι ανάγκη οι δύο πυλώνες της τοπικής Οικονομίας, ο Τουρισμός και ο πρωτογενής τομέας να συνεργαστούν μέσα από ένα κοινό σχεδιασμό, τόνισε πως μέσα από την επίτευξη αυτού του στόχου, η Κρήτη θα βγει κερδισμένη πολλαπλώς.
«”Κλειδί” για να γίνει πράξη αυτή η προσπάθεια είναι να επιτευχθεί ο στόχος των έμμεσων εξαγωγών. Να μπορούν οι αγρότες να τροφοδοτούν άμεσα τους ξενοδόχους και τα προϊόντα τους να καταναλώνονται από τα εκατομμύρια των επισκεπτών στην Κρήτη, χωρίς να χρειάζεται να ταξιδεύουν πέρα από το νησί. Για να γίνει όμως αυτό απαιτείται η οργάνωση των παραγωγών, ώστε να μπορεί να υπάρχει σταθερή ροή τροφοδοσίας των τουριστικών επιχειρήσεων και σταθερή τιμή. Αν υπάρξουν αυτές οι προϋποθέσεις, τότε μπορούμε άμεσα να προχωρήσουμε σε συγκεκριμένες συμφωνίες. Η Περιφέρεια Κρήτης, που είναι αρωγός σε κάθε σημαντική πρωτοβουλία, στηρίζει κάθε προσπάθεια, η οποία θα έχει πολλαπλά οφέλη για τους αγρότες και την τοπική Οικονομία γενικότερα», επισήμανε ο κ. Βαμιεδάκης μεταξύ άλλων.

Από την πλευρά του ο κ. Φουντουλάκης σημείωσε πως: «οι δύο πλευρές, οι ξενοδόχοι και οι αγρότες μπορούν και πρέπει να συνεργαστούν. Οι ξενοδόχοι επιζητούν τη στενή συνεργασία με τους παραγωγούς και είναι έτοιμοι ακόμη και να χρηματοδοτήσουν ομάδες παραγωγών, ενισχύοντας την προσπάθεια τους για ορθή και συστηματική καλλιέργεια προϊόντων».

Ο κ. Πλάτσης, με τη σειρά του έκανε μια εκτενή αναφορά στις μορφές και τα είδη πιστοποίησης, τα οποία ουσιαστικά - όπως τόνισε- δείχνουν σε όλους ότι είναι ποιοτικά, ελεγμένα και εχουν παραχθεί με βάση τα διεθνή πρότυπα.

Στο ξεκίνημα της εκδήλωσης απηύθυνε χαιρετισμό ο πρόεδρος του αγροτικού Συλλόγου Τυμπακίου Μανόλης Ορφανουδάκης. «Στο Τυμπάκι υπαρχει μια μεγάλη δυναμική στον αγροτικό τομέα. Υπάρχουν πολλές δυνατότητες και προοπτικές. Είναι δεδομένο ότι η Μεσαρά και δη το Τυμπάκι, αποτελούν την περιοχή εκείνη που έχει αποδείξει πως οι αγρότες είναι πρωτοπόροι. Είναι ένα παραγωγικό εργατικό δυναμικό που συμμορφώνεται και ακολουθεί με τα δεδομένα που διαμορφώνονται και τις προϋποθέσεις που απαιτούνται από τις διεθνείς συνθήκες και τη νομοθεσία, καταφέρνοντας να παράγει τεράστιες ποσότητες ποιοτικών προϊόντων».

Αμέσως μετά το τέλος των ομιλιών, ακολούθησε συζήτηση, με ερωτήσεις και τοποθετήσεις των παρευρισκόμενων, οι οποίοι γέμισαν την αίθουσα όπου έγινε η εκδήλωση.


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κρήτη

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video