ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες για ένα ακόμα μουσείο στο Μαλεβίζι

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες για ένα ακόμα μουσείο στο Μαλεβίζι

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες ανάπλασης του παλιού δημοτικού σχολείου της Μονής και πλέον ένα σύγχρονο και άνετο κτίριο κοσμεί τον πανέμορφο οικισμό του Μαλεβιζίου.

 

Στο νέο κτίριο βρέθηκε ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης, μαζί με τον Αντιδήμαρχο Άρη Σαλούστρο, τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Γιάννη Πατραμάνη και την Πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Μονής Μαρία Κουτεντάκη διαπιστώνοντας από κοντά την άνεση και την λειτουργικότητα των εγκαταστάσεων. Στο πετρόκτιστο κτίριο των 200 τ.μ. με τον μεγάλο αύλειο χώρο των 665 τ.μ., έπειτα από εκτεταμένες εργασίες συνολικού προϋπολογισμού 267.000 ευρώ (με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ), δημιουργήθηκε μια νέα δομή πολιτισμού που θα στεγάσει το Εκθετήριο Υφαντικής Τέχνης, ένα λαογραφικό μουσείο που αναμένεται να εντυπωσιάζει τους Έλληνες και ξένους επισκέπτες. Ταυτόχρονα όμως, στις αίθουσες του νέου κτιρίου στεγάζονται σε άνετους χώρους και το ιατρείο του οικισμού, το γραφείο της Τοπικής Κοινότητας και του Πολιτιστικού Συλλόγου, δημιουργήθηκε και μια σύγχρονη, μεγάλη αίθουσα πολλαπλών χρήσεων για τις πολλές δραστηριότητες των κατοίκων, ενώ ο προαύλιος χώρος θα χρησιμοποιείται για ανοικτές εκδηλώσεις.

 moni anaplasi ktirio mouseio2

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης τόνισε: «Μια ακόμα δομή πολιτισμού, ένα νέο μουσείο, δημιουργείται στο Δήμο μας. Εδώ στην πανέμορφη Μονή αξιοποιήσαμε και ανακαινίσαμε πλήρως το παλιό δημοτικό σχολείο και πολύ σύντομα θα έχουμε έτοιμο το Εκθετήριο Υφαντικής Τέχνης. Μια μοναδική δομή για το Μαλεβίζι, έναν χώρο που εντάσσεται στις πολιτιστικές – λαογραφικές – ιστορικές διαδρομές που υλοποιούμε και που είμαι βέβαιος ότι θα εντυπωσιάζει κάθε επισκέπτη. Ταυτόχρονα όμως, εξασφαλίσαμε άριστες συνθήκες στέγασης για το ιατρείο του οικισμού και την έδρα της Τοπικής Κοινότητας, αλλά και για τον εξαιρετικά δραστήριο Πολιτιστικό Σύλλογο, που πλέον έχει στη διάθεσή του μια σύγχρονη, μεγάλη και χρηστική αίθουσα για να αναπτύξει τις πολλές του δράσεις.

Με τέτοια έργα βελτιώνουμε την καθημερινότητα των κατοίκων, στηρίζουμε τις αναπτυξιακές προσπάθειες κάθε οικισμού και προχωράμε μπροστά, δημιουργούμε το νέο Μαλεβίζι!

Θα ήθελα για μια ακόμα φορά να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη και τον Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού Κώστα Φασουλάκη για την καθοριστική βοήθειά τους, την Μαρία Κασσωτάκη και τα στελέχη της Διαχειριστικής Αρχής για την άψογη συνεργασία μας, τους αντιδημάρχους Θανάση Κύρκο και Άρη Σαλούστρο, καθώς επίσης και τα στελέχη της δικής μας τεχνικής υπηρεσίας για την πολύ καλή δουλειά που και σε αυτό το έργο πραγματοποίησαν. Να συγχαρώ παράλληλα τον Πρόεδρο της Τ.Κ. Γιάννη Πατραμάνη και την Πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Μονής Μαρία Κουτεντάκη για την σημαντική τους συμβολή σε όλα όσα κάνουμε ως Δημοτική Αρχή στη Μονή, αλλά και για την δική τους πλούσια δραστηριότητα.


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κρήτη

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video