ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Ξεκινά σε 10 ημέρες η ανακατασκευή του Ρολογιού του Δημοτικού Κήπου Χανίων

Ξεκινά σε 10 ημέρες η ανακατασκευή του Ρολογιού του Δημοτικού Κήπου Χανίων

Ως μια πολύ σημαντική εξέλιξη για τον Δήμο Χανίων χαρακτηρίζεται η υπογραφή της σύμβασης, την Δευτέρα (1/4) το πρωί για την ανακατασκευή του Ρολογιού του Δημοτικού Κήπου. Ένα έργο που θα βελτιώσει την εικόνα της πόλης και τίθεται στο πλαίσιο της αναβάθμισης των υποδομών της που είχαν μείνει στάσιμες για πολλά χρόνια.

“Σε λίγο διάστημα, οι σκαλωσιές θα αποτελέσουν παρελθόν για ένα σημαντικό τοπόσημο των Χανίων, όπως το Ρολόι του Κήπου. Η σύμβαση αυτή έχει μια ιδιαίτερη αξία, γιατί είναι η πρώτη που υπογράφεται από τα έργα που προορίζονται για την πόλη των Χανίων, τα οποία χρηματοδοτούνται μέσω του Ευρωπαϊκού προγράμματος Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΒΑΑ)”, επεσήμανε ο Δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας, στο πλαίσιο της συνέντευξης τύπου που παραχώρησε την Δευτέρα (1/4) το πρωί στο Δημαρχείο Χανίων.
Ο προϋπολογισμός σύμβασης του έργου είναι (μαζί με τον ΦΠΑ) 258.000 ευρώ και θα πραγματοποιηθεί με πόρους από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΒΑΑ). Μάλιστα, οι εργασίες αποκατάστασης του Ρολογιού του Δημοτικού Κήπου Χανίων θα ξεκινήσουν σε 10 ημέρες και αναμένεται να ολοκληρωθούν σε 12 μήνες.

“Η διαπίστωση ότι οι υποδομές της πόλης μας, που έχουν μείνει στάσιμες για πολλά χρόνια, δεν αντέχουν το ολοένα αυξανόμενο τουριστικό ρεύμα και υποβαθμίζουν την ζωή στη πόλη κατοίκων και επισκεπτών, μάς οδήγησε να σχεδιάσουμε και να ξεκινήσουμε την αναβάθμισή τους. Αυτό το σχέδιο πετύχαμε να γίνει ευρωπαϊκό πρόγραμμα (ΒΑΑ), που ήδη έχει εξασφαλισμένα το πρώτα 11 εκ. Ευρώ, σαν ένα “κουμπαρά” για έργα στην πόλη των Χανίων.

Εδώ επίσης έχουμε εντάξει τη διαπλάτυνση πεζοδρομίων από την οδό Τζανακάκη έως την οδό Σκαλίδη, με παράλληλη δημιουργία ποδηλατοδρόμου, την αναβάθμιση του Δημοτικού Κήπου που ενώνεται με το Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας, έργα για την πολιτική προστασία, τη διάβρωση κλπ.. Τα έργα αυτά μαζί με τα υπόλοιπα έργα που ήδη εκτελούνται και που έχουν προγραμματιστεί, αλλάζουν και αναβαθμίζουν την πόλη μας, της δίνουν αξία και μας εξασφαλίζουν ότι θα ζούμε σε μια πόλη φιλική και ευχάριστη”, τόνισε ο Δήμαρχος Χανίων.

Στο πλαίσιο της υπογραφής της σύμβασης και της συνέντευξης τύπου του Δημάρχου Χανίων που ακολούθησε, το “παρών” έδωσαν οι Αντιδήμαρχοι Χανίων Γιώργος Ξανθουδάκης, Γιάννης Μαράκης, Ελευθερία Αλιφιεράκη, Σταύρος Φιωτάκης, Ευτύχης Κονταξάκης και Κυριάκος Καζάκος, υπηρεσιακοί παράγοντες και εκπρόσωποι της εργολήπτριας εταιρείας.

Ο Δήμαρχος Χανίων τέλος, ευχαρίστησε τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών και τη Διεύθυνση Προγραμματισμού, Οργάνωσης και Πληροφορικής για τις πολύτιμες προσπάθειές τους που οδηγούν πλέον, στην υλοποίηση του σημαντικού αυτού έργου για την πόλη των Χανίων.


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κρήτη

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video