ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Συνάντηση Περιφερειάρχη Κρήτης με τον γενικό διευθυντή Έρευνας και Καινοτομίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής J.E. Paquet

Συνάντηση Περιφερειάρχη Κρήτης με τον γενικό διευθυντή Έρευνας και Καινοτομίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής J.E. Paquet

Τις δραστηριότητες-πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει και υλοποιεί η Περιφέρεια Κρήτης σε συνεργασία με τα Εκπαιδευτικά-Ερευνητικά Ιδρύματα του νησιού για την ανάπτυξη της στρατηγικής της «Έξυπνης Εξειδίκευσης» με στόχο η Κρήτη να αποτελέσει στο μέλλον ένα πόλο καινοτομίας στην Ευρώπη και στην Μεσόγειο, βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης με τον γενικό διευθυντή Έρευνας και Καινοτομίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής J.E. Paquet που επισκέπτεται το νησί μας.

Στη συνάντηση στη Περιφέρεια παρών ήταν επίσης η Γενική Γραμματέας Έρευνας και Τεχνολογίας, Πατρίτσια Κυπριανίδου, η Προϊσταμένη της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Περιφέρειας Κρήτης Μαρία Κασσωτάκη, και ανώτερα στελέχη της γενικής διεύθυνσης έρευνας τεχνολογίας της Ε.Ε. και της γενικής γραμματείας έρευνας και τεχνολογίας.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης καλωσορίζοντας τον κ. Paquet και τα στελέχη που τον συνοδεύουν κατά την επίσκεψη του στο νησί όπου θα επισκεφθεί το ΙΤΕ, αναφέρθηκε στις δραστηριότητες που έχει αναλάβει η Περιφέρεια για την προώθηση της έρευνας και της καινοτομίας στην Κρήτη μέσω και της «Στρατηγικής Έξυπνης Εξειδίκευσης», στις προοπτικές που διαγράφονται στο μέλλον για τον τομέα αυτό, όπως επίσης στις δυνατότητες που έχει η Κρήτη λόγω της μεγάλης συγκέντρωσης Ερευνητικών και Ακαδημαϊκών Ιδρυμάτων τις οποίες και αξιοποιεί. Τόνισε μάλιστα ότι, η παρουσία-συγκέντρωση των Ακαδημαϊκών φορέων στο νησί δημιουργεί μία εξειδικευμένη προοπτική στο όραμα της Περιφέρειας Κρήτης για την ανάπτυξη της στο μέλλον, καθώς και το πλαίσιο υλοποίησης της ευθύνης που έχει αναλάβει η Περιφέρεια για την υποστήριξη των Ακαδημαϊκών φορέων ώστε το σημαντικό ερευνητικό-επιστημονικό έργο που παράγουν να μεταφερθεί στην πραγματική οικονομία.

Από την πλευρά του ο γενικός διευθυντής Έρευνας και Καινοτομίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής J.E. Paquet ευχαριστώντας τον Περιφερειάρχη για την συνάντηση, εκδήλωσε την χαρά του που η Κρήτη συγκεντρώνει αυτό το μεγάλο αριθμό ακαδημαϊκών και ερευνητικών ιδρυμάτων το οποίο, όπως είπε, αποτελεί παράδοξο για μία Περιφέρεια του μεγέθους της Κρήτης.

«Είμαι ευτυχής που βρίσκομαι στην Κρήτη όπου συντελείται υψηλό έργο από τα επιστημονικά και ερευνητικά ιδρύματα, ήταν μια εξαιρετική συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Κρήτης τον οποίο και ευχαριστούμε για την ενημέρωση» ανέφερε χαρακτηριστικά. Επίσης επεσήμανε το πλαίσιο των συνεργασιών για τα προγράμματα τα οποία διαχειρίζεται η δική του γενική διεύθυνση όπως το Horizon, με τα προγράμματα της περιφερειακής πολιτικής όπως είναι τα επιχειρησιακά προγράμματα το ΠΕΠ και τα τομεακά, ενώ κατέγραψε την επισήμανση για την μείωση της γραφειοκρατίας και την μεγαλύτερη ευελιξία που πρέπει να υπάρξει για την αξιοποίηση των Ευρωπαϊκών προγραμμάτων.

Η προϊσταμένη της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Περιφέρειας Κρήτης Μαρία Κασσωτάκη επικεντρώθηκε σε πρακτικά θέματα που έχουν άμεση σχέση με την υλοποίηση των προγραμμάτων «τα οποία διαχειρίζεται η υπηρεσία στο πλαίσιο και της έξυπνης εξειδίκευσης, τις δυσκολίες τις οποίες υπάρχουν λόγω της υψηλής γραφειοκρατίας που εισάγουν οι ευρωπαϊκοί κανονισμοί, η οποία γραφειοκρατία πάρα πολλές φορές είναι αποτρεπτική και λειτουργεί αρνητικά ως προς το αποτέλεσμα το οποίο θέλουμε να επιφέρουμε και θα πρέπει οπωσδήποτε να την διαχειριστούμε και να τη μειώσουμε στο μέλλον. Επίσης αναφερθήκαμε και συζητήσαμε και με την γενική γραμματέα έρευνας και τεχνολογίας για τα θέματα καλύτερου συντονισμού κέντρου και Περιφερειών προκειμένου να έχουμε μεγιστοποίηση του αποτελέσματος τα επόμενα χρόνια καθώς και στις διαδικασίες τις οποίες αναλαμβάνουμε για να προχωρήσουμε σε μία αναθεώρηση της στρατηγικής έξυπνης εξειδίκευσης ώστε να είναι ακόμα καλύτερη και πιο επιτυχημένη για τα επόμενα χρόνια λαμβάνοντας υπόψη και την εμπειρία την οποία αποκτήσαμε, και αποκτούμε αυτή την προγραμματική περίοδο».


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κρήτη

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video