ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Η Περιφέρεια Κρήτης πρωτοπορεί-Νέο βραβείο στον τομέα της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης

Η Περιφέρεια Κρήτης πρωτοπορεί-Νέο βραβείο στον τομέα της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης

Μια νέα, πολύ σημαντική διάκριση-βράβευση, και πάλι στο τομέα της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, έλαβε η Περιφέρεια Κρήτης, και συγκεκριμένα πρόκειται για την βράβευση στο Τμήμα Υποστήριξης Συλλογικών Οργάνων και την Διεύθυνση Διαφάνειας-Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

Στα πλαίσια του 9ου Πανελληνίου Συνέδριου για την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση, στην Αθήνα, χθες Τετάρτη 27 Μαρτίου, με θέμα «Ο Ψηφιακός και Διοικητικός Μετασχηματισμός του Δημοσίου Τομέα μπροστά στις απαιτήσεις της Οικονομίας και της Κοινωνίας των Πολιτών», η Περιφέρεια Κρήτης, συμβαδίζοντας με τον Ψηφιακό και Διοικητικό Μετασχηματισμό του Δημοσίου Τομέα αλλά και τις απαιτήσεις της Οικονομίας και της Κοινωνίας των Πολιτών, παρουσίασε την εφαρμογή, των Συλλογικών Οργάνων «χωρίς χαρτί» ξεκινώντας από την Οικονομική Επιτροπή της, που πλέον συνεδριάζει Paperless, χωρίς χαρτί και εκτυπώσεις, υπό την Προεδρία της Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνου Μαρίας Λιονή με την άριστη συνεργασία των μελών της με τα παραπάνω δυο Τμήματα – Οργανικές Μονάδες της Περιφέρειας Κρήτης και τις διοικήσεις αυτών.

Την Περιφέρεια Κρήτης, τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη, στο Πανελλήνιο Συνέδριο, όπου βραβεύτηκε η Περιφέρεια Κρήτης, εκπροσώπησε ο Αντιπεριφερειάρχης Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Δρ. Κυριάκος Γ. Κώτσογλου, ο οποίος παρουσίασε τον Στρατηγικό Σχεδιασμό της Περιφέρειας Κρήτης 2015-2019 και στα πλαίσια των Στόχων αυτού, την εφαρμογή της Συνεργατικής Πλατφόρμας (Cooperative Platform) Comidor, της εταιρείας B-Open, με βάση την οποία, τα Συλλογικά Όργανα της και οι αντίστοιχες Επιτροπές αιρετών, θα μπορούν να συνεδριάζουν χωρίς τη χρήση χαρτιού και φωτοτυπιών, με τη χρήση Tablets, με τις εισηγήσεις να αναρτώνται στο «Υπολογιστικό νέφος» (Cloud) και τις αποφάσεις, στην εξέλιξη της υλοποίησης της, να αυτοματοποιούνται, ελαχιστοποιώντας τον διοικητικό φόρτο.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Κυριάκος Κώτσογλου δήλωσε στο πλαίσιο της βράβευσης της Περιφέρειας, ότι, «παρουσιάσαμε την εφαρμογή των Paperless Συλλογικών Οργάνων, που έχει ξεκινήσει από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Κρήτης και θα συνεχιστεί διεξοδικά και άμεσα και στα υπόλοιπα Συλλογικά Όργανα, τις Επιτροπές Περιβάλλοντος και Προγραμματισμού, ενώ θα καταλήξει στο κορυφαίο συλλογικό όργανο της Περιφέρειας, το Περιφερειακό Συμβούλιο. Ήδη, τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής και η Πρόεδρος έχουν παραλάβει τα Tablets τους, μέσα από τα οποία δουλεύουν ήδη τις τελευταίες οικονομικές επιτροπές, ενώ σύντομα, θα γίνει το ίδιο στα υπόλοιπα Συλλογικά Όργανα και τα μέλη τους».

Την βράβευση για την Περιφέρεια Κρήτης, έκανε η Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, η οποία δήλωσε: «Είμαι πολύ χαρούμενη γι αυτή την εξαιρετική βράβευση, όχι μόνο για το περιεχόμενό της που είναι πολύ σημαντικό για τον Ψηφιακό και Διοικητικό Μετασχηματισμό και την Κοινωνία, αλλά και γιατί, για μια ακόμα φορά η Κρήτη πρωτοπορεί και έχει καταξιωθεί στο Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης».

Ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης, και ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης Κυριάκος Κώτσογλου, ευχαρίστησαν το Τμήμα των Συλλογικών Οργάνων και τα στελέχη του, που παρά το υψηλό φόρτο εργασίας τους καταφέρνουν να πρωτοπορούν, την Διεύθυνση Διαφάνειας και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Π.Ε. Ηρακλείου, που σχεδίασε και υλοποιεί το συγκεκριμένο project, την Γενική Διεύθυνση Εσωτερικής Λειτουργίας που στήριξε, στηρίζει και βοηθάει αποφασιστικά στην μοντελοποίηση των διαδικασιών του Τ.Υ.Σ.Ο., ενώ συγχαρητήρια δόθηκαν στα Στελέχη Πληροφορικής που μέσω της Κοινωφελούς εργασίας, έχουν φέρει σε πέρας, πολύ μεγάλο τμήμα της εφαρμογής αυτής, που είναι βέβαιο ότι θα αποτελέσει καλή πρακτική, τα επόμενα χρόνια στο σύνολο όλου του Δημοσίου Τομέα της χώρας, ξεκινώντας από την Κρήτη και παρέχοντας, εξυπηρέτηση, διαφάνεια και αποτελεσματικότητα, τους βασικούς άξονες και αξίες, πυλώνες που διέπουν όλη την διοίκηση της Περιφέρειας Κρήτης.


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κρήτη

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video