ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Σύσκεψη για την έρευνα των αρχαιοτήτων της Πλάτης

Σύσκεψη για την έρευνα των αρχαιοτήτων της Πλάτης

Σύσκεψη για την έρευνα των αρχαιοτήτων της Πλάτης πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Δημάρχου Οροπεδίου Λασιθίου με την συμμετοχή Δημάρχου Γιάννη Στεφανάκη, του Καθηγητή στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης Γρηγόρη Τσόκα - Διευθυντής Εργαστηρίου Εφαρμοσμένης Γεωφυσικής, της Προϊσταμένης Εφορείας Αρχαιοτήτων Νομού Λασιθίου Χρύσα Σοφιανού και στελεχών των αρμόδιων υπηρεσιών.

oropedio plath arxaiothtes2

Ο Καθηγητής κ. Τσόκας που προΐσταται στην ερευνητική ομάδα του Πανεπιστημίου η οποία ερευνά για τον εντοπισμό και την απεικόνιση θαμμένων αρχαιοτήτων με γεωφυσικούς μεθόδους στην περιοχή του οροπεδίου Λασιθίου παρουσίασε αναλυτικά τα αποτελέσματα των μέχρι τώρα ερευνών. Η κα. Σοφιανού δήλωσε ενθουσιασμένη με τις εξελίξεις και στην συνέχεια όλοι μαζί επισκέφθηκαν το σημείο όπου έγινε αυτοψία από τα ερευνητικά συνεργεία που συνεχίζουν την εργασία τους. Κατά την επίσκεψη έγινε η ακριβής ταύτιση του χώρου όπου έκανε ανασκαφή η Βρετανική Αρχαιολογική Σχολή το 1914.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αναμένονται σημαντικές ανακοινώσεις το αμέσως επόμενο διάστημα ενώ με χρηματοδότηση του Δήμου πρόκειται να ξεκινήσουν εργασίες αποψίλωσης στην ευρύτερη περιοχή και αγορά των ακινήτων που ταυτοποιήθηκαν προκειμένου να ξεκινήσουν ανασκαφικές τομές πάντα με την επίβλεψη της κας. Σοφιανού.


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κρήτη

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video