ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Η καμινάδα από αμίαντο και ο Γρύπας

Η καμινάδα από αμίαντο και ο Γρύπας

Η Ηράκλεια Πρωτοβουλία απευθύνει δύο ερωτήματα προς το Δήμο Ηρακλείου και προσωπικά στους αρμόδιους αντιδημάρχους.

1) Καμινάδα από αμίαντο:
Πριν από μια βδομάδα αποκαλύφθηκε στον τοπικό τύπο σοβαρό πρόβλημα με εγκαταλελειμμένη καμινάδα από αμίαντο εγκαταλελειμμένη σε οικόπεδο του Πόρου (Κράπης 6 & Αργυροκάστρου 55), ακριβώς απέναντι από το 12ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου. Η Ηράκλεια Πρωτοβουλία μετά από επίσκεψη στο χώρο επεσήμανε την επικινδυνότητα του προβλήματος και με ανακοίνωσή της κάλεσε τη Δημοτική Αρχή να μεριμνήσει για την απομάκρυνση της καμινάδας από εξειδικευμένο συνεργείο και την άμεση σήμανση του οικοπέδου, για να μην προσεγγίζουν άτομα και οχήματα στο χώρο αυτό. Δυστυχώς 8 μέρες μετά δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα προς αυτή την κατεύθυνση, με όλους τους κινδύνους για την ασφάλεια των κατοίκων της γειτονιάς και των παιδιών του σχολείου να εξακολουθούν να ελλοχεύουν. Καλούμε τη Δημοτική Αρχή να μεριμνήσει επειγόντως για την επίλυση του προβλήματος.

grypas irakleio symvolo

2) Γρύπας:
Όπως είναι γνωστό το μυθικό ζώο με το όνομα «Γρύπας» έχει καθιερωθεί ως σύμβολο της πόλης του Ηρακλείου. Ο Γρύπας που απεικονίζεται και σε τοιχογραφίες της Κνωσού, ήταν μυθικό τέρας με σώμα λιονταριού, κεφάλι και φτερά αετού και ουρά φιδιού. Το 1961 και μετά από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου αποφασίσθηκε να κατασκευαστεί μεταλλική αναπαράσταση του Γρύπα και να τοποθετηθεί σε περίοπτη θέση της πόλης, πάνω στο λόφο της Βίγλας. Ο μεταλλικός Γρύπας της Βίγλας σχεδιάστηκε από τον Ηρακλειώτη καλλιτέχνη Θωμά Φανουράκη και τοποθετήθηκε στην κορυφή του λόφου. Τα τελευταία όμως χρόνια, το Τμήμα Συντήρησης Κοινοχρήστων Χώρων του Δήμου Ηρακλείου αποκαθήλωσε την κατασκευή επειδή είχαν σαπίσει τα μεταλλικά του στηρίγματα και υπήρχε κίνδυνος για τους περαστικούς. Που βρίσκεται άραγε σήμερα ο Γρύπας; Θεωρούμε ότι είναι επιτακτική ανάγκη ο Γρύπας – σύμβολο της πόλης να επισκευαστεί και να επανατοποθετηθεί στην αρχική του θέση.

 

Η Πρόεδρος
Άννα Παπαχρονάκη


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κρήτη

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video