ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Επαφές σε Υπουργεία για σημαντικά θέματα της πόλης είχε ο Δήμαρχος Ηρακλείου

Επαφές σε Υπουργεία για σημαντικά θέματα της πόλης είχε ο Δήμαρχος Ηρακλείου

Σειρά επαφών είχε την Τετάρτη 27 Μαρτίου σε Υπουργεία στην Αθήνα ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, για σημαντικά θέματα που αφορούν στην πόλη, όπως την ίδρυση αστυνομικού γραφείου στο κέντρο της, την μετακίνηση της λαϊκής αγοράς της Νέας Αλικαρνασσού στο δημοτικό ακίνητο δίπλα στις φυλακές και την ανέγερση του νέου Δικαστικού Μεγάρου. Στις συναντήσεις παρευρέθηκε και ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ του Νομού Ηρακλείου Σωκράτης Βαρδάκης.

Αρχικά ο Δήμαρχος, συναντήθηκε με την Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη. Ο Δήμαρχος ενημέρωσε την Υπουργό ότι ο Δήμος έχει παραχωρήσει εδώ και αρκετούς μήνες χώρο για την ίδρυση αστυνομικού γραφείου στο κέντρο της πόλης, το οποίο θα εξυπηρετήσει ιδιαίτερα τους δημότες, και περιμένει την στελέχωσή του από προσωπικό, κάτι που δεν έχει συμβεί μέχρι σήμερα. Η Υπουργός ζήτησε λίγο χρόνο ώστε να εξετάσει το ζήτημα και εν συνεχεία να απαντήσει.

Ακολούθησε συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης Ευτύχη Φυτράκη για το ζήτημα της αξιοποίησης του ακινήτου ιδιοκτησίας του Δήμου, μπροστά από τις φυλακές, το οποίο προορίζεται για την δημιουργία μόνιμης λαϊκής αγοράς.

Ο κ. Φυτράκης μετέφερε στον Δήμαρχο τις ανησυχίες των ανθρώπων του σωφρονιστικού καταστήματος της Νέας Αλικαρνασσού για την ασφάλεια της λειτουργίας του, ωστόσο ο Δήμαρχος επανέλαβε ότι ο Δήμος έχει έτοιμη μελέτη για την λήψη των απαιτούμενων μέτρων και ότι η χρήση αυτού του χώρου επελέγη ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο. Συμφωνήθηκε να συσταθεί μια ολιγομελής επιτροπή που θα απαρτίζεται από στελέχη του Δήμου και του Σωφρονιστικού Καταστήματος, η οποία μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα θα προσπαθήσει να καταλήξει σε μια αμοιβαία αποδεκτή λύση.

Τέλος, ο Δήμαρχος συναντήθηκε και με τον έτερο Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης Γιώργο Σάρλη προκειμένου να ενημερωθεί για την πρόοδο των διαδικασιών σχετικά με την ανέγερση του νέου Δικαστικού Μεγάρου.
Συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος ζήτησε να μάθει σε ποιο στάδιο βρίσκεται η χρηματοδότηση του έργου, για το οποίο έχει επιλεγεί η μέθοδος ΣΔΙΤ (Σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα) και αν υπάρχει το ενδεχόμενο να συμμετάσχει σε αυτήν το Ταμείο Χρηματοδοτήσεως Δικαστικών Κτιρίων.

Ο κ. Σάρλης απάντησε ότι για να συμβεί κάτι τέτοιο, πρέπει να υποβληθεί το ανάλογο αίτημα από το Υπουργείο Υποδομών, με το οποίο ο Δήμαρχος, σε συνεργασία με τον Δικηγορικό Σύλλογο Ηρακλείου, θα έχει σύντομα νεότερη συνεννόηση για να προχωρήσει η υπόθεση.


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κρήτη

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video