ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Επίσκεψη Π. Ινιωτάκη στο Εργατικό Κέντρο

Επίσκεψη Π. Ινιωτάκη στο Εργατικό Κέντρο

Συνάντηση Πέτρου Ινιωτάκη και μελών των παρατάξεων «Συν+Πράξη Δημοτών Ηρακλείου» και «Άμεση Δημοκρατία» με τονπρόεδρο και μέλη της Διοίκησης του ΕΚΗ:

"Είναι αυτονόητο ότι ο δήμος Ηρακλείου έχει την υποχρέωση να εξασφαλίζει όλα τα Μέσα Ατομικής Προστασίας (ΜΑΠ) προς τους εργαζόμενους του σε εργοτάξια και στις υπηρεσίες του Δήμου που απαιτείται . Όπως διαπιστώνουμε, και αυτό βεβαιώνεται από το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου, η νομικά επιβεβλημένη αυτή συνθήκη δεν ικανοποιείται όπως θα έπρεπε σήμερα . Η πλήρης ευθύνη βαραίνει τη Δημοτική Αρχή. Εμείς, όμως, προχωράμε ένα βήμα παραπάνω και λέμε ότι ο Δήμος σε συνέργεια με το Εργατικό Κέντρο θα πρέπει να εκπαιδεύουν τους εργαζόμενους ώστε, οι ίδιοι, να προχωρούν σε ανάληψη εργασίας μόνο εφόσον εξασφαλίζονται τα μέτρα ασφάλειας τους, πχ με τη χρήση προστατευτικών γαντιών, γιλέκων και μποτών.

Γι αυτό, παραπάνω από διαφωτιστική στα θέματα που αφορούν στις συνθήκες εργασίας και τα μέτρα προστασίας των εργαζόμενων στον δήμο Ηρακλείου, ήταν η συνάντηση του υποψήφιου δημάρχου Πέτρου Ινιωτάκη με τον πρόεδρο του Ε.Κ.Η. Στέλιο Βοργιά. Ο κ. Ινιωτάκης τόνισε ότι “Τα ΜΑΠ είναι ένα πεδίο συνεννόησης, συνεργασίας και συνεκπαίδευσης ανάμεσα στο δήμο Ηρακλείου και το Εργατικό Κέντρο”.

Οι δυο τους συμφώνησαν ότι η υγεία και η σωματική ακεραιότητα των εργαζόμενων αποτελούν πρώτη προτεραιότητα και στο πλαίσιο αυτό οι εμβολιασμοί των εργαζόμενων στην καθαριότητα με τον υγειονομικά επιβεβλημένο τρόπο και θα πρέπει να τηρούνται χωρίς αστερίσκους, τα ΜΑΠ και οι εμβολιασμοί είναι αδιαπραγμάτευτες συνθήκες.

Κοινή θέση των κ.κ Ινιωτάκη και Βοργιά είναι ότι μια δημοτική αρχή οφείλει να μην κρύβεται πίσω από τυπολατρείες αλλά να αναλαμβάνει γενναίες πολιτικές αποφάσεις προς όφελος των εργαζομένων του Δήμου και του κοινωνικού συνόλου ."


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κρήτη

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video