ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Νέο πρόγραμμα ψυχοκοινωνικής στήριξης σε ηλικιωμένους από τον Δήμο Ηρακλείου και το ΙΤΕ

Νέο πρόγραμμα ψυχοκοινωνικής στήριξης σε ηλικιωμένους από τον Δήμο Ηρακλείου και το ΙΤΕ

Ένα νέο, ιδιαίτερα σημαντικό πρόγραμμα που αφορά στην ψυχολογική στήριξη των ηλικιωμένων εγκαινιάζει ο Δήμος Ηρακλείου σε συνεργασία με το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας.

Συγκεκριμένα, το πρωί της Παρασκευής 29 Μαρτίου υπεγράφη στην Λότζια, η προγραμματική σύμβαση ανάμεσα στον Δήμο και στο ΙΤΕ με αντικείμενο: «Καινοτόμες δράσεις ανίχνευσης και ψυχοκοινωνικής παρέμβασης στην κοινότητα των ηλικιωμένων με ήπια γνωσιακή διαταραχή».

Τη σύμβαση υπέγραψαν η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Μαρία Καναβάκη και ο Διευθυντής του Ινστιτούτου Πληροφορικής του ΙΤΕ Δημήτρης Πλεξουσάκης, παρουσία των συνεργαζόμενων ερευνητών του Ι..Π του ΙΤΕ Παναγιώτη Σίμου (Καθηγητή της Ιατρικής Σχολής) και Μανώλη Τσινάκη (Καθηγητή του ΤΕΙ) και μεταξύ άλλων περιλαμβάνει:

- Την λειτουργία νευροψυχιατρικού Ιατρείου για τα 10 ΚΕΚΟΙΦ – ΑΠΗ του Δήμου Ηρακλείου.
- Ίδρυση υπηρεσίας ψυχοκοκοινωνικής υποστήριξης των ηλικιωμένων.
- Ερευνητική εφαρμογή σύγχρονων τεχνολογιών
- Αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας των δράσεων
- Εκπαίδευση προσωπικού.

Επί της ουσίας, πρόκειται για ένα καινοτόμο πρόγραμμα, το οποίο χρησιμοποιεί τις σύγχρονες τεχνολογίες για την ανίχνευση-διάγνωση των γνωστικών διαταραχών και των συναφών ψυχοκοινωνικών δυσκολιών που εμφανίζουν με μεγάλη συχνότητα οι ηλικιωμένοι και κυρίως φροντίζει με ολοκληρωμένο σχεδιασμό για την παρακολούθηση και την ψυχοκοινωνική υποστήριξη όσων τις παρουσιάζουν.
Με αυτόν τον τρόπο ικανοποιείται ένα πάγιο αίτημα των ΚΕΚΟΙΦ – ΑΠΗ. Το κόστος του έργου καλύπτεται από ίδια έσοδα του Δήμου Ηρακλείου.

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός δήλωσε σχετικά: «Στόχος μας, όπως έχουμε πει πολλές φορές, είναι στον Δήμο Ηρακλείου ουδείς να νοιώθει μόνος του ή αποκλεισμένος. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα εκτός από καινοτόμο, είναι και πολύ σημαντικό διότι έρχεται να υποστηρίξει τους ηλικιωμένους συμπολίτες μας που αντιμετωπίζουν γνωστικές διαταραχές και συχνά έχουν ανάγκη βοηθείας.
Επιπλέον, επιβεβαιώνει στην πράξη την πολύ καλή συνεργασία που έχουμε με το ΙΤΕ, όπως και με όλα τα σπουδαία Εκπαιδευτικά και Ερευνητικά Ιδρύματα της Κρήτης, πάντα με γνώμονα το όφελος των δημοτών και την πρόοδο της πόλης».


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κρήτη

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video