ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Το εμβληματικό έργο υδροδότησης της τουριστικής ζώνης του Ρεθύμνου μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης

Το εμβληματικό έργο υδροδότησης της τουριστικής ζώνης του Ρεθύμνου μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης

Προγραμματική Σύμβαση έργου προϋπολογισμού 22,5 εκ. ευρώ για την κάλυψη των υδρευτικών αναγκών του Δήμου Ρεθύμνου και της ευρύτερης περιοχής στο βόρειο μέτωπο του Ρεθύμνου, με την αξιοποίηση των υδάτινων αποθεμάτων του φράγματος Ποταμών Αμαρίου, υπεγράφη τη Πέμπτη από τον Περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης Α.Ε, Φώτη Καζάση, παρουσία του Υπουργού Εσωτερικών, Αλέξη Χαρίτση και του Υπουργού Υγείας και βουλευτή Ρεθύμνου, Ανδρέα Ξανθού. Παραβρέθηκαν επίσης ο Δήμαρχος Ρεθύμνου, Γιώργος Μαρινάκης και η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου, Μαρία Λιονή.

Το Υπουργείο Εσωτερικών, στο πλαίσιο του Προγράμματος «ΦιλόΔημος», προχώρησε σε έκδοση Πρόσκλησης εμβληματικών έργων ύδρευσης, συνολικού προϋπολογισμού 100.000.000 ευρώ, δίνοντας έτσι την δυνατότητα ένταξης και χρηματοδότησης σημαντικών έργων, όπως το συγκεκριμένο έργο στο Ρέθυμνο.

Το έργο διαθέτει μελετητική ωριμότητα και προβλέπει την εξυπηρέτηση 30.00 ενεργών υδρομέτρων στο Δήμο Ρεθύμνου και άλλων 6.200 υδρομέτρων σε 11 Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Μυλοποτάμου.

Ο κ. Χαρίτσης χαρακτήρισε υποδειγματική τη συνεργασία του Υπουργείου Εσωτερικών με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, για τη χρηματοδότηση ενός τόσο σημαντικού έργου, που θα έπρεπε να έχει γίνει εδώ και δεκαετίες και υπογράμμισε την αποτελεσματικότητα του Προγράμματος «ΦιλόΔημος», το οποίο χρηματοδοτεί κρίσιμα έργα για την κάλυψη βασικών αναγκών των τοπικών κοινωνιών, σε όλη την Ελλάδα. «Αυτό που ξεκινάμε σήμερα είναι ένα έργο στο πλαίσιο εκείνων που γίνονται για μεγάλες περιοχές που δεν έχουν λύσει ακόμα σοβαρά θέματα ύδρευσης», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Ο κ. Ξανθός από την πλευρά του τόνισε πως αποτελεί «πολύ σημαντική εξέλιξη το έργο και κοινωνικά ανταποδοτικό, γιατί αφορά την επάρκεια νερού και την ασφαλή ύδρευση του Ρεθύμνου» και αποδεικνύει πως με μακροπρόθεσμο σχεδιασμό, συνεννόηση και σοβαρότητα μπορεί να εξασφαλιστεί η αναπτυξιακή προοπτική των τοπικών κοινωνιών, ενώ αναφερόμενος στο Πρόγραμμα «ΦιλόΔημος» έκανε λόγο για ένα εξαιρετικής έμπνευσης χρηματοδοτικό εργαλείο.

Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Κρήτης τόνισε πως πρόκειται για μια ξεχωριστή μέρα για το Ρέθυμνο γιατί «μέσα από τη συνεργασία όλων των φορέων, Δήμου Ρεθύμνου, ΟΑΚ, του Υπουργείου Εσωτερικών και της Περιφέρειας Κρήτης, υπογράφηκε μια προγραμματική σύμβαση για ένα εμβληματικό έργο για τον τόπο», τόνισε ο κ. Αρναουτάκης.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Ρεθύμνου Γιώργος Μαρινάκης σημείωσε πως το έργο «θα λύσει το πρόβλημα λειψυδρίας όλου του τουριστικού μετώπου του Ρεθύμνου αλλά και του Δήμου Μυλοποτάμου», ενώ η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου Μαρία Λιονή έκανε λόγο για ένα «μεγάλο εμβληματικό έργο στο βόρειο μέτωπο του Ρεθύμνου, που αποτελεί όνειρο παρά πολλών ετών των Ρεθυμνιωτών, το οποίο γίνεται πραγματικότητα».


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κρήτη

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video