ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Επικοινωνία Μιχελογιαννάκη - ΥΠΕΣ για την αυτονομία τεσσάρων δήμων στην Π.Ε. Ηρακλείου

φωτογραφία αρχείου

Ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Ιωάννης Μιχελογιαννάκης, πραγματοποίησε επικοινωνία με τον Υπουργό Εσωτερικών, την ύστατη ώρα, σχετικά με την αυτονομία τεσσάρων δήμων στην Π.Ε. Ηρακλείου.

«Προς Υπουργό Εσωτερικών

 

Θέμα: «Επανασύσταση πρώην δήμων της Π.Ε. Ηρακλείου»

 

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Σας παρακαλώ πάρα πολύ όπως εντάξετε στη λίστα που προτείνετε, και που θα ψηφιστεί απόψε, σχετικά με την αυτονομία δήμων ανά την Ελλάδα, και τους 4 δήμους της Π.Ε. Ηρακλείου, για τους οποίους με επαναλαμβανόμενες επιστολές από τον Νοέμβριο 2018, σας έχω αιτηθεί λόγω ισχυρών λόγων που σας περιγράφω στη συνέχεια.

  1. Επανασύσταση του Δήμου Νέας Αλικαρνασσού

Πρόκειται για τον μοναδικό δήμο στην Κρήτη που εκπροσωπεί τον ελληνισμό της Μικράς Ασίας, επομένως υπάρχει ισχυρός λόγος ιστορικότητας, για τον οποίο σημαντικό λόγο και είχε δημιουργηθεί εξ αρχής ο τ. δήμος Νέας Αλικαρνασσού. Η οικονομική αυτάρκεια του τ. δήμου και η ύπαρξη άμεσα εκμεταλλεύσιμων κτηριακών εγκαταστάσεων. Επιπλέον, τίθενται λόγοι δημοκρατικότητας, μιας και από την 1η Οκτώβρίου 2017 υπάρχει ομόφωνη απόφαση-λαϊκή εντολή των κατοίκων για την επανασύσταση του δήμου. Τέλος, η μέχρι τώρα εξυπηρέτηση των πολιτών όσον αφορά τις δημοτικές υπηρεσίες και η ποιότητα ζωής τους, μετά τη συγχώνευση με τον δήμο Ηρακλείου, έχει αλλάξει προς το χειρότερο.

  1. Επανασύσταση του Δήμου Ζαρού

Πρόκειται για μια περιοχή κατά 84% ορεινή, στην περιφέρεια της οποίας βρίσκεται ένα από τα σημαντικότερα μαρτυρικά χωριά της Κρήτης. Λόγω της ενοποίησης και δημιουργίας του Δήμου Φαιστού, χάθηκαν μελέτες ύψους 3 εκατ. ευρώ, κι επιπλέον, όταν υλοποιήθηκε ο Δήμος Φαιστού, ο πρώην Δήμος Ζαρού είχε πλεόνασμα ύψους 400.000 ευρώ. Τέλος, ενδεικτικά, όσον αφορά τη βιωσιμότητα, μέσα στα όρια του πρώην Δήμου Ζαρού, υπάρχει η λίμνη Βότομος, που λόγω της έντονης επιχειρηματικής και τουριστικής δυναμικής, προσφέρει μεγάλο οικονομικό πλεονέκτημα.

   

  1. Επανασύσταση του Δήμου Ρούβα

Είναι γνωστό ότι ο Δήμος Γόρτυνας, δεν είναι βιώσιμος. Η επανασύσταση του Δήμου Ρούβα είναι πάγιο αίτημα των κατοίκων, γεγονός που καταδεικνύεται και από την πρώτη φορά που συστάθηκε ο Δήμος μετά από τοπικά δημοψηφίσματα και εκούσια συνένωση των χωριών της περιοχής. Τα κρατικά προγράμματα που έχουν χαθεί λόγω της υλοποίησης του Δήμου Γόρτυνας είναι πολλά, αλλά το κυριότερο πρόβλημα που παρατηρείται είναι αυτό της γεωγραφικής και κοινωνικής συνοχής.

  1. Επανασύσταση του Δήμου Τυμπακίου

Η μαρτυρικότητα (ΠΔ99/2000) και η ιστορικότητα (έτος ίδρυσης 1879) του πρώην Δήμου Τυμπακίου, είναι ισχυροί λόγοι που καταδεικνύουν την αναγκαιότητα της επανασύστασης του Δήμου, αλλά και το γεγονός ότι είναι από τις πιο παραγωγικές περιοχές της Π.Ε. Ηρακλείου και δύναται να συστήσει έναν άκρως βιώσιμο Δήμο.

Με τιμή,

Ιωάννης Μιχελογιαννάκης

Βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ »


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κρήτη

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video