ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Συνάντηση του συνδυασμού «Ο Τόπος μας Μπροστά» με εργαζόμενους στο Κέντρο Υγείας Μοιρών

Συνάντηση του συνδυασμού «Ο Τόπος μας Μπροστά» με εργαζόμενους στο Κέντρο Υγείας Μοιρών

Ο Υποψήφιος Δήμαρχος Φαιστού Γιάννης Μαθιουδάκης, συνοδευόμενος από υποψήφιους της παράταξης του «Ο Τόπος μας Μπροστά», επισκέφτηκε το Κέντρο Υγείας Μοιρών, όπου συζήτησαν με τη Διοίκηση και τους εργαζομένους τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά, καλύπτοντας μια ευρεία περιοχή του κρητικού νότου, με πολλά περιστατικά που αυξάνονται επιπλέον-λόγω τουρισμού- τους καλοκαιρινούς μήνες. Σημειώνεται ότι το Κέντρο Υγείας Μοιρών είναι το 3ο σε επισκεψιμότητα Κέντρο Υγείας στην Ελλάδα!

3
Έλλειψη προσωπικού
Όπως τονίστηκε στη συζήτηση, βασικό πρόβλημα του Κ.Υ. Μοιρών είναι η έλλειψη σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό- με ότι κινδύνους αυτή μπορεί να συνεπάγεται για την υγεία των ασθενών. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτής της έλλειψης είναι ότι για ολόκληρη την περιοχή υπάρχει μόνο μία Παιδίατρος! Μετά τις 2 το μεσημέρι δεν λειτουργούν το Μικροβιολογικό και το Ακτινολογικό- και αυτό σημαίνει ότι πρέπει ο κόσμος να εξυπηρετηθεί από ιδιώτες ιατρούς.

Φύλαξη
Ένα πολύ σημαντικό πρόβλημα, όπως αναφέρθηκε, είναι η ανασφάλεια που νοιώθει το ιατρικό προσωπικό κυρίως στις εφημερίες λόγω της έλλειψης φύλαξης του Κέντρου Υγείας. Αξίζει να σημειωθεί πως η κεντρική πόρτα του Κέντρου Υγείας έχει αλλαχτεί ήδη δύο φορές επειδή την έχουν σπάσει σε ώρα νυχτερινής εφημερίας!

Νέο Κέντρο Υγείας
Στη συνάντηση έγινε αναφορά και στην εξαγγελία του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη για την ανέγερση του νέου Κέντρου Υγείας Μοιρών, αφού το οικόπεδο για την ανέγερση του υπάρχει. Το ζητούμενο όμως είναι, όπως τόνισαν οι εργαζόμενοι στο σημερινό Κ.Υ, το νέο Κέντρο Υγείας που θα φτιαχτεί να μην είναι καινούριο μόνο στις κτιριακές του εγκαταστάσεις αλλά να ενισχυθεί και με νέο σύγχρονο εξοπλισμό (ιατρικά μηχανήματα, ηλεκτρονικοί υπολογιστές, κ.α) καθώς και να δοθούν κίνητρα και σε νέους γιατρούς να θέλουν να έρθουν να εργαστούν στο Κέντρο Υγείας Μοιρών.

Χρειάζεται στήριξη
Ειδική αναφορά έγινε στο στόχο να συσταθεί «Σύλλογος Φίλων του Κέντρου Υγείας Μοιρών» που να στηρίζει το έργο του και να συμβάλλει στην αναβάθμιση του. Όπως ειπώθηκε, αν και έχει γίνει προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση, ο στόχος αυτός μέχρι τώρα δεν έχει επιτευχθεί.

Από την πλευρά του ο υποψήφιος Δήμαρχος Φαιστού Γιάννης Μαθιουδάκης, επικεφαλής του Συνδυασμού «Ο Τόπος μας Μπροστά» έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο σημαντικό έργο που επιτελεί -χάρη στην αυταπάρνηση του προσωπικού του- στον καίριο τομέα της υγείας στον κρητικό νότο το Κ.Υ. Μοιρών, καλύπτοντας μια ευρεία περιοχή με πληθώρα σοβαρών περιστατικών- σώζοντας κυριολεκτικά ζωές. Εξ ου και όπως τόνισε ο κ. Μαθιουδάκης η τοπική κοινωνία, ο Δήμος & οι φορείς -που αναγνωρίζουν το ανεκτίμητο έργο του Κ.Υ. Μοιρών- θα πρέπει «ως μια γροθιά» να το στηρίζουν αλλά και να διεκδικήσουν μαχητικά την επαρκή στελέχωση του σε προσωπικό και την επάρκεια του σε σύγχρονο εξοπλισμό.

 

 

 

 

 


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κρήτη

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video