ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

750.000 ευρώ για έργα οδοποιίας στο Δήμο Οροπεδίου και αθλητικές υποδομές στο Ασήμι του Δήμου Γόρτυνας

750.000 ευρώ για έργα οδοποιίας στο Δήμο Οροπεδίου και αθλητικές υποδομές στο Ασήμι του Δήμου Γόρτυνας

Δυο συμβάσεις συνολικού προϋπολογισμού 747.900 ευρώ για την αποκατάσταση του οδικού δικτύου στο Δήμο Οροπεδίου Λασιθίου η πρώτη, και για την αποκατάσταση του αγωνιστικού χώρου του δημοτικού γηπέδου Ασημίου η δεύτερη, υπέγραψε τη Δευτέρα ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης. Στην υπογραφή των συμβάσεων στη Περιφέρεια από τον Σταύρο Αρναουτάκη παρουσία του Δημάρχου Οροπεδίου Γιάννη Στεφανάκη, παρόντες ήταν επίσης οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Νίκος Ξυλούρης (Εντεταλμένος Τεχνικών Έργων), Πόπη Δασκαλάκη, Νίκος Συριγωνάκης, η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Περιφέρειας Κρήτης Καίτη Ιερωνυμάκη το στέλεχος της υπηρεσίας Μάνος Γωνιανάκης και οι εκπρόσωποι των κατασκευαστικών εταιρειών Κώστας Μανιδάκης και Χαράλαμπος Λυδάκης.

 

Συγκεκριμένα τα έργα αφορούν:

1.«ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΟΡΟΠΕΔΙΟΥ ΛΑΣΙΘΙΟΥ» με προϋπολογισμό 500 χιλ. ευρώ.
Το έργο με κατασκευαστή την εργοληπτική εταιρεία «ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΑΕ», αφορά τη βελτίωση του οδικού δικτύου στις τοπικές κοινότητες του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου και περιλαμβάνει τις παρακάτω εργασίες.
-Αποκατάσταση ασφαλτικών, είτε με την απόξεση του υπάρχοντος ασφαλτικού είτε όχι, τον καθαρισμό της επιφάνειας, την διάστρωση της απαιτούμενης συγκολλητικής επάλειψης και στη συνέχεια την στρώση κυκλοφορίας κατηγορίας ΑΣ20.
-Την επανατοποθέτηση υφιστάμενων σχαρών ομβρίων υδάτων στις κατάλληλες θέσεις για την πλήρη απορροή των υδάτων, καθώς και την κατασκευή νέων.
-Την κατασκευή τάφρων απορροής ομβρίων, την καθαίρεση και επανατοποθέτηση αγωγών ομβρίων Φ40 με τον εγκιβωτισμό των σωλήνων.
-Την καθαίρεση υφιστάμενων τσιμεντοστρώσεων σε δρόμους, όπου αυτό απαιτείται και την ανακατασκευή τους με την τοποθέτηση ή μη δομικού πλέγματος.
-Πλακοστρώσεις, είτε με πλάκες τοπικής προέλευσης, είτε με κυβόλιθους άμμου - τσιμέντου, με τα απαιτούμενα υπόβαθρα πλάκας έδρασης σκυροδέματος.
-Την κατασκευή αγωγού λυμάτων συνολικού μήκους περίπου 110,00 μ.μ. με τα απαιτούμενα κεντρικά φρεάτια, την σύνδεση των παρόδιων ιδιοκτησιών με την κατασκευή των απαραίτητων φρεατίων, την τσιμεντόστρωση του δρόμου και την πλακόστρωση του με κυβόλιθους όπως θα υποδειχθεί από τη υπηρεσία, στον οικισμό Τζερμιάδων.
Οι παραπάνω εργασίες θα εκτελεσθούν στους οικισμούς: Αβρακόντε, Αγ. Γεώργιος, Αγ. Χαράλαμπος, Καμινάκι, Κάτω Μετόχι, Λαγού , Πινακιανό, Μαγουλά, Μαρμακέτο, Μέσα Λασίθι, Τζερμιάδων, Ψυχρό.

2.«ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ ΑΣΗΜΙΟΥ» με προϋπολογισμό 247.900 ευρώ.
Το έργο με κατασκευαστή την εργοληπτική εταιρεία «LYDAKIS Construction Co» αφορά το γήπεδο Ασημίου στο Δήμο Γόρτυνας και πρόκειται να γίνουν οι παρακάτω εργασίες: Στον αγωνιστικό χώρο, θα γίνει αντικατάσταση του παλιού συνθετικού χλοοτάπητα με νέο τελευταίας γενιάς, που θα είναι δίχρωμος σε δυο αποχρώσεις του πράσινου (Field green και Olive green), θα έχει ύψος πέλους 60mm και θα πρέπει να έχει πιστοποιητικά FIFA RECOMMENDED ή FIFA QUALITY, το λιγότερο 2 STAR για τον συγκεκριμένο χλοοτάπητα και η εταιρεία παραγωγής του χλοοτάπητα θα πρέπει να συγκαταλέγεται στην αντίστοιχη λίστα προτίμησης της FIFA (FIFA Preferred Producers ή FIFA Licensees). Στο γήπεδο έχουν γίνει οι εργασίες υπόβασης (στραγγιστήρια) αλλά θα χρειαστεί το στρώσιμο με αδρανή υλικά για να δοθούν ξανά οι κλίσεις, ώστε να μπορέσει το γήπεδο να υποδεχτεί τον νέο συνθετικό χλοοτάπητα σε νέα σταθερή επιφάνεια.

 

Τα δύο έργα από την Περιφέρεια Κρήτης χρηματοδοτούνται μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κρήτη

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video